Маркетинг и реклама . 3 минути

Растерни и векторни изображения с високо качество: Защо е важно да се използват в маркетинг кампании?

Как да изберем растерни и векторни изображения с високо качество

Всеки маркетолог, дизайнер или фрийлансър е имал нужда от растерни и векторни изображения с високо качество. По тази причина много от нас се озовават на гигантски платформи за изображения. Преживяването там? Опитай да търсиш изображение на обширна тема като „хора“ в тези добре познати сайтове.

Растерно изображение с високо качество на жена

Резултатът ще бъде изображения, които най-вероятно си видял поне веднъж като промоция от местен бизнес, независимо откъде си.

Това ли се очаква от една съвременна маркетингова агенция или графичен дизайнер?

Растерни и векторни изображения с високо качество

И така, от какво се нуждаеш? Помисли за нещото, което липсва, за да задоволиш нуждите си към маркетинговите си кампании. Какво прави една кампания страхотна и привлича погледите на всеки? Определено това са изображенията, които използваш. Много верен израз е, че: „Една снимка казва хиляда думи“. Въпреки това, не просто което и да било растерно или векторно изображение. Визуалното съдържание си струва само когато добавя повече стойност към историята, която разказваш в маркетинговата си кампания. С три думи изображението трябва да е автентично, емоционално и истинско.

Може да разгледаш визуалната база данни на JumpStory, за да разбереш по-добре.

Защо автентичността е важна?

Автентичността е черта, която е ценена от хората в продължение на много години. Тя се признава и се приема във всеки аспект от живота. Установено е, че реалистичните лица и места имат много по-голямо въздействие върху реакциите на читателя, и засягат възприемането му по отношение на марка, продукт или услуга.

Растерно изображение с високо качество на хвърчила

Дълги години като консуматори сме излагани на сценични и перфектно изглеждащи изображения, това в крайна сметка ни е имунизиранило точно срещу тях и те вече нямат същия ефект върху нас. До какво би довело използването на тези инсценирани визуализации? Минимално взаимодействие с всяка кампания, поради факта, че основната част от пъзела – изображението, не отговаря на новите стандарти и не кара читателите да спрат и прочетат предлаганото от теб.

Кои са визуалните тенденции, които имат значение?

Къде трябва да се съсредоточиш, ако искаш да си в крак с визуалните тенденции на 2020 г.? Тази година е единствено по рода си преживяване за всеки от нас. Ето защо голяма част от света е по-отворена към експериментиране и откриване както на нови методи за работа, така и за справяне с всекидневния променен начин на живот.

Растерно изображение с високо качество на дете

Поддържане на реалното и истинското в маркетинг кампаниите, е абсолютен нов фокус за всеки маркетинг специалист. За да спечелиш доверието на аудитория си, е нужен един единствен образ с реални хора и истински емоции. Селфитата например, определено трябва да бъдат оставени в миналото и да бъдат заменени с модерните портрети. Този тип изображения показват достъпност, което ги прави по-приети от обществото, и в крайна сметка спомага създаването на високо ниво на доверие към марката.

Как да изберем правилните автентични растерни и векторни изображения и какви средства могат да ти помогнат?

Изборът на най-подходящото изображение може да бъде трудна задача в свят с милиони снимки по всяка тема. Като например, какъв размер трябва да бъдат, дали да са растерни или векторни? Най-важното е да се увериш, че те ще повлияят на твоята аудитория. В днешно време това може да бъде трудно постижимо, с всички клиширани образи, използващи едно и също лице, изпълняващо 10 различни професии.

Растерно изображение с високо качество на мъж и жена на остров

Цветовете и реалистичните характеристики на изображенията са ключови, тъй като именно това ще привлече вниманието на читателите през 2020/2021 г. Един съвет – ако избраното изображение се нуждае от повече обяснения, отколкото смяташ за правилно, то тогава може би изображението е твърде монотонно. Избери изображение, което се откроява и е от полза на кампанията, която създаваш.

Друг важен аспект, когато използваш изображения, е да се увериш, че текстът към тях ги допълва, и не се налага обяснение за визуалното съдържание чрез текста. Изображенията трябва да задържат вниманието на читателя от пръв поглед и да създадат правилната идея, за това което предстои. Защо трябва да полагаме всички тези усилия, когато избираме част от нашата маркетингова кампания, която дори не е самата цел на тази кампанията? Изображението е това, което аудиторията винаги забелязва. Що се отнася до текста обаче, тялото на цялата дейност, по-голямата част от времето 80% не бива прочетен. Ето защо, когато избираш изображение, погрижи се то да си заслужава.

Растерно изображение с високо качество на щастие

Имайки милиарди опции, разбираемо е, че намирането на най-подходящото изображение може да бъде предизвикателство. Е, един от начините, с които може да започнеш, е да разбереш критериите, които искаш изображението да покрива. Вземайки предвид изискванията на кампанията и разбира се, визуалните тенденции.

Първите ти мисли ще бъдат да се насочиш към всяка стандартна платформа за изображения и да направиш бърза проверка на архива, за да свършиш работата. Но, както беше споменато в началото, намирането на точно този визуален елемент, от който се нуждаеш, няма да е лесно в море от „перфектно“ редактирани изображения. Съвършенството вече не е привлекателно за читателя.

Растерно изображение с високо качество на момиче с куче

Ето защо по-подходящ вариант за маркетингова агенция, графичен дизайнер или всеки, който има нужда от визуално съдържание, би бил скандинавската платформа за автентично визуално съдържание JumpStory. Този обещаващ стартъп е изградил своя архив със запомнящи се и автентични визуализации, от вектори и илюстрации, до снимки и изображения. Най-отличителната черта на тази платформа? Качеството и реалистичната привлекателност на съдържанието. Точно този е търсеният фактор, за да се изпълни една добра кампания.

Как работи?

И така, как всичко това се случва в практиката за всички заети маркетолози? Е, има някои важни елементи, които трябва да имаш предвид, когато търсиш растерни и векторни изображения с високо качество.

Първо, трябва да знаеш какво търсиш. Това ще улесни времето, отделено за търсене на най-подходящото изображение.

Второ, увери се, че си добре запознат с тенденциите, които водят маркетинговите кампании. Както споменах, автентичността и реалистичните изображения са идеята за 2020/2021 г. и както изглежда, това ще бъде за години напред.

Растерно изображение с високо качество на фотограф

Трето, увери се, че избраните изображения разказват история. Определено трябва да привличат вниманието на публиката, за да може тя да спре и да прочете това, което имаш да кажеш.

Последната и най-важна стъпка

Избери подходящата платформа за изображения за тази цел. Архив, толкова богат и въздействащ, колкото този, с който разполага JumpStory, определено трябва да бъде взет под внимание, за да може всеки маркетинг специалист да се възползва от него.

Статията е написана от Мария Евтимова – мениджър акаунти за България и Виктория Стоянова – глобален ръководител продажби за скандинавската платформа JumpStory.

JumpStory e платформа с 25 милиона автентични и висококачествени изображения, видеа, илюстрации и аудио. Прилагайки изкуствен интелект (AI), гарантират високоефективни изображения и точни резултати. Множество международни медии наричат платформата ,,Netflix за изображения‘‘. Към момента има доволни клиенти в над 150 страни.

Виж още полезни статии за маркетинг и реклама:

Маркетинг и реклама (38)

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Петър Нефтелимов

Основател на блога за Практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com и съорганизатор на Предприемаческата програма на село Zero Start. Подвизавам се също като блогър, позитивен журналист в Uspelite.bg, предприемач, гост-ментор в няколко предприемачески програми, лектор на различни събития за предприемачество, доброволец в немалко проекти, по образование биотехнолог, а по свободно време с приятели – купонджия. Повече за мен на: Petar.Neftelimov.com

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader