Интервюта . 8 минути

Петьо Еремиев: Повечето сайтове в България имат добро ниво дизайн, оптимизация и функционалност

Петьо Еремиев Повечето сайтове в България имат добро ниво дизайн оптимизация и функционалност

Петьо Еремиев е съсобственик на дигитална агенция WEBTIK.BG, основател и собственик на Академия за дистанционно обучение Onedigital.bg. В професионален план изпълнява длъжностите на Project Manager и Web Developer в своя екип. Студент е в Технически Университет-София, със специалност „Мениджмънт и без информационни системи – МБИС“, също така през годините е придобил и редица сертификати като официален Digital Marketing and SEO сертификат в Софтуерен университет – SoftUni, диплома за графичен дизайнер в Център за професионално обучение – Multitrain.bg, официален сертификат от Google Дигитален гараж за „Основи на дигиталния маркетинг“, с номер: LCC V78 TUC.

Неговата агенция се занимава с изработка на онлайн магазини, информационни уебсайтове, дигитален маркетинг и SEO оптимизация. Работи и върху проекти по задания, които са предназначени за различни цели. Специализирани са в работата с WordPress като CMS платформа и WooCommerce като плъгин за онлайн магазини.

Петьо Еремиев е част от журито на конкурса eCommerce Academy Awards 2022, а сега в Neftelimov.com ще ни разкаже добри и не чак толкова добри практики за електронната търговия.

Доколко е важно магазинът да работи добре както при различни операционни системи, така и на различни устройства?

Важно е, разбира се, защото в противен случай собственикът на онлайн магазина би могъл да загуби много потенциални клиенти. Смятам, че CMS платформите като WordPress, Magento, Opencart и други се развиха достатъчно добре последните години, за да отговарят на основните изисквания на масовите операционни системи и устройства. Разбира се, за да се постигне максимална оптимизация на един онлайн магазин, се изисква много работа и усилия в различните направления. Това почти винаги обаче е свързано с повече инвестиция от страна на клиента и се налагат компромиси, което сваля качеството на крайния продукт. Въпреки това смятам, че по-голямата част от България държат добро ниво откъм качество, адаптивен дизайн, оптимизация и функционалност.

Какви базисни функционалности трябва да има всеки онлайн магазин?

Според мен едни от основните базисни функционалности в един онлайн магазин са добър чекаут, с приятен и лесен за употреба интерфейс, достатъчно видове методи на плащане, широк спектър от методи на доставка, улеснена регистрационна форма или различни възможности за вписване в магазина. Не по-маловажен фактор е и изграждането на добра структура между категории и продукти. Много е просто, ако имаме спазени тези фактори, ще имаме и успешни поръчки.

Кои са източниците на вдъхновение на Петьо Еремиев?

Този въпрос става все по-интересен във времето. Аз съм човек, който винаги се е вдъхновявал и мотивирал от хората. Разбира се, затова моето обкръжение е изградено от успешни и позитивни хора. За съжаление, след пандемията и мерките, които се взеха покрай нея, малко или много се усети спад в социалния живот и комуникацията между нас. Но въпреки това все още успявам да се докосна до личности, които наистина успяват да ме вдъхновят, да ми дадат сили и мотивация да продължавам да се боря и да търся ключа към успеха! И все пак да не забравяме, че хубавата музика и приятната книга винаги биха били един сигурен източник на вдъхновение!

Петьо Еремиев защо прие да бъде част от журито на конкурса?

Всъщност преди да приема, бях избран от Никола Илчев. Искам да му благодаря за тази възможност, за приятните разговори, които проведохме, за вдъхновението, което ми даде и най-вече за великанската идея, която е поел да реализира, защото с тази идея успя да ме накара да се замисля кои онлайн магазини наистина имат потенциал да са звездите на онлайн търговията на нашия пазар.

За мен е чест да бъда част от журито и ще дам най-доброто от себе си!

Какво трябва да има един електронен магазин, за да получи приза “Звезда на онлайн търговията”?

Сериозен въпрос, затова ще отговоря и сериозно. Трябва да има всичко:

  • перфектна визия,
  • с адаптивен дизайн за различни устройства,
  • добър чекаут,
  • добро потребителско изживяване,
  • добра оптимизация.

Кратко, точно и ясно.

И ти ли имаш онлайн магазин? Можеш да се запишеш до 30 август в конкурса eCommerce Academy Awards, който търси звездите на онлайн търговията. Конкурсът дава много възможности, като можем смело да заявим, че в отделните категории ще се състезават само електронни магазини от един и същи бранш. Това означава, че ако един онлайн търговец иска да премери сили, ще го направи с преките си конкуренти. Знаеш, че конкуренцията е движеща сила за всеки бизнес. Когато бизнесът оперира в силна среда, той върви напред.

Във връзка с електронната търговия виж още:

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Петър Нефтелимов

Основател на блога за Практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com и съорганизатор на Предприемаческата програма на село Zero Start. Подвизавам се също като блогър, позитивен журналист в Uspelite.bg, предприемач, гост-ментор в няколко предприемачески програми, лектор на различни събития за предприемачество, доброволец в немалко проекти, по образование биотехнолог, а по свободно време с приятели – купонджия. Повече за мен на: Petar.Neftelimov.com

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader