Интервюта . 2 минути

Ваня Йорданова и как да се докоснем до качеството, лукса и красотата на Ориента?

Ваня Йорданова и как да се докоснем до качеството лукса и красотата на Ориента

Животът на Ваня Йорданова започва в Бургас, където завършва средното си образование в Национално музикално училище „Панчо Владигеров“ със специалност – флейта. След това е приета в Държавна музикална академия „Панчо Владигеров“ в София и завършва специалност ,,Поп и Джаз музика‘‘ при проф. Симеон Щерев. Омъжих се на 24 години и със съпруга си се отдават на пътешествия, докато още са млади. В един момент решават да излязат напълно от зоната си на комфорт, като се захващат с нещо ново – завършват MBA. С тази си стъпка Ваня успява, освен да преобърне кариерата си на 180 градуса, и да се научи, че човешката воля няма граници. През 2017 година се мести с цялото си семейство в Обединени Арабски Емирства.

В следното интервю за Neftelimov.com Ваня Йорданова ще ни разкаже за бутиковия бранд Super Brands Discounter, участник в конкурса eCommerce Academy Awards 2022.

Как се стигна до създаването на Super Brands Discounter?

В ОАЕ естествено, както всички знаем, луксът и страстта към модата са на особена почит. Всичко при нас започна в недалечната 2020 г., когато в Обединените Арабски Емирства имаше истински рестрикции по време на COVID-19. Тогава в нас се зароди идеята, че сега е настъпил момента, в който бихме могли да създадем нещо различно, а именно да създадем онлайн магазин, с който да накараме нашите клиенти да се докоснат до качеството, лукса, красотата на Ориента. В момента сме малък, малък екип, разделен между офисите ни в България и ОАЕ.

По какво си приличат България и Обединените Арабски Емирства?

Няма еднозначен отговор. Приличат си, може би, по това, че и двете страни имат излаз на море (в кръга на шегата).

А по какво се различават?

Разликите несъмнено са много. От стандарта на живот, през климата до това, че тук живеят над 190 различни националности.

Как се стартира бизнес по време на COVID-19? Какви трудности срещнахте и как ги преодоляхте?

Стартирането на бизнес отнема 1 секунда, докато човек вземе решение и още десетки и стотици безсънни нощи, докато успее на постигне това, което иска. Както се шегуваме, успяхме да създадем бизнес от пакет със Зрънчо. Без наличен капитал, без офис в България и всичко това се случваше от 5000 км разстояние. И всъщност, ако не бяха родителите ни, то със сигурност нямаше да сме това, което сме в момента.

Ваня Йорданова от Super Brands Discounter

Онлайн бизнесът с луксозни стоки има ли почва у нас?

Честно казано, в България хората много искат да имат луксозни дрехи, аксесоари и прочие, но поради лошите икономически показатели на страната това се случва доста трудно. На мода са ментетата, а оригиналните стоки се купуват рядко. Това прави нашия бизнес още по-сложен.

Важен ли е блогът при един онлайн магазин?

Несъмнено. Блогът е „духовната“ част на всеки един ecommerce!

Като каква марка искате да се докаже Super Brands Discounter?

Искаме да изградим Super Brands Discounter като бранд, гарантиращ на своите клиенти 100% удовлетвореност. Удовлетвореност не само от продуктите и цените ни, но и от цялостния ни customer service, от първоначалният допир с нас, през емоцията от получаването, разопаковането и използването на нашите продукти, до последващите ги нови покупки.

Кой е коронният продукт на Super Brands Discounter?

Определено една от най-качествените марки арабска козметика – Ahmed Al Maghribi, на която сме официален партньор за България. Защо? Защото брандът комбинира уникални и доста непознати за хората в България продукти, с ненадминато качество и всичко това на 50% по-ниска цена от останалата конкуренция.

Защо решихте да участвате в конкурса eCommerce Academy Awards 2022, категория ,,Лайфстайл‘‘

За да спечелим награда, как защо?! Шегата настрана. Най-вече, за да можем да получим адекватна обратна връзка от експертите в електронната търговия, както и да можем да представим нашия бранд на по-широка публика.

И ти ли имаш онлайн магазин? Можеш да се запишеш до 30 август в конкурса eCommerce Academy Awards, който търси звездите на онлайн търговията. Конкурсът дава много възможности, като можем смело да заявим, че в отделните категории ще се състезават само електронни магазини от един и същи бранш. Това означава, че ако един онлайн търговец иска да премери сили, ще го направи с преките си конкуренти. Знаеш, че конкуренцията е движеща сила за всеки бизнес. Когато бизнесът оперира в силна среда, той върви напред.

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Петър Нефтелимов

Основател на блога за Практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com и съорганизатор на Предприемаческата програма на село Zero Start. Подвизавам се също като блогър, позитивен журналист в Uspelite.bg, предприемач, гост-ментор в няколко предприемачески програми, лектор на различни събития за предприемачество, доброволец в немалко проекти, по образование биотехнолог, а по свободно време с приятели – купонджия. Повече за мен на: Petar.Neftelimov.com

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader