Сборни . 2 минути

Виртуалното детенце – част от ерата на технологиите

Виртуално, детенце, ерата, технологиите, neftelimov.com, сборна, статии, две години

Съдържание на статията:

Преди точно една година – 02.12.2015 г. публикувах прохождането на виртуалното детенце в ерата на технологиите. Сборната ми статия за нещата, които съм писал през първата си година.

Днес – 02.12.2016 г. – Блогът на Нефтелимов, който вече е само Neftelimov.com, става на ДВЕ ГОДИНИ!


Виртуалното детенце растеше с всяка една статия, с всеки един коментар, с всяко едно споделяне в социалните мрежи… И ето го сега на две годинки. Поздравете го и му пожелайте да продължава да расте!


През тази втора година се случиха много нови и запомнящи се неща:

  • Вече споменах, че от Блогът на Нефтелимов стана просто – Neftelimov.com.
  • Получи нов облик, който е зелен, природен и екологично чист…
  • Създаде си свое лого, за да е разпознаваем от далеч:

блог, Нефтелимов, образование, бизнес, инициативи, наука

И така… Сега ще те разходя през най-интересните моменти от статиите от изминалата година:

Тайните на Дедито – 08.12.2015г.

#1 Собствен стил.

Танците. PSY както при ,,Gangnam Style’’, така и при Дедито създава собствен танц. Танц, който е прост, лесен, забавен и донякъде глуповат и ненормален. С него зрителите се „докосват“ до песента, а така и до изпълнителя. По този начин авторът създава собствена си отличителна връзка „изпълнител-почитатели“.


Най-добрият подарък, който можете да подарите на някого? – 20.12.2015г.

Още повече ако кажеш, че не го приемаш… Тогава препоръчвам да се отиде при психолог или да не се излиза от вкъщи, докато не си промени отношението към другите.

Най-добрият, подарък, може, подариш, някого


Какво ще пиете днес, Дядо Попе? Вино или ракия? – 12.01.2016г.

Бори се с греховете си! Излез извън зоната си на комфорт и се бори със себе си… Бори се за това, което искаш. За което искаш да си. Бори се с мисъл, а не със сила! (Отдели животинското в себе си и дай сила на разума си!)

Боря се, но как ще разбера кога съм УСПЯЛ?


HR – Балансьорът в Бизнесценозата – 21.01.2016г.

#3 Балансьор. Поддържа равновесието между служителите и мениджърите. Помага като психолог във вътрешните проблеми. Консултира и помага при конфликти. Сплотява колектива. Следи за спазването на процедурите, сроковете и дисциплината в Бизнесценозата.

#4 Хищник…


ДОБРОволствай! – 28.02.2016г.

Това е за твое лично удовлетворение, че си отделил от времето и силите си за някаква кауза в помощ на други хора или на твоя дом – Природата.

В тази връзка преди няколко дни една приятелка ме помоли да ѝ помогна да си намери къде да си впусне силите и времето, защото така ѝ направили програмата за семестъра, че някои дни били изцяло свободни. Аз мислих, мислих, мислих и ѝ отговорих…

Доброволствай, инициативи


Еволюцията е вечният предприемач? – 28.03.2016г.

Защото както при нея – всичко става бавно, с упорство, с много сили и отдаденост. Нужно е да се отдадем на идеите си и да пробваме, докато се получи нещо, с което да се гордеем. Нещо, с което да ни запомнят за години напред.


Нефтелимов за образованието – 12.04.2016г.

Хората учат неща, за които нямат идея къде и как ще им послужат. Не ти дава способите за справяне в истинския живот, на улицата. Както се казва, боксът на ринга и този в истинския живот са съвсем различни. При този на ринга се използват заучени/зазубрени неща, докато при този на улицата ти е необходим ОПИТЪТ за справяне в различни ситуации. Опит, който би трябвало да си натрупаш в училище/университет, защото там е все още безплатно и по-скоро – безболезнено, без големи последствия за теб самия.


Това не е за мен! А за кого е тогава? – 19.04.2016г.

Преживявай! Пробвай, опитвай! Труди се за това, което искаш да постигнеш! Ти си на ход! Падай-ставай; губи-печели; успявай-проваляй се! Важно е да преживяваш всеки опит, емоция, спомен. Спомен за това, къде си бил и къде си сега, след като си опитал от предизвикателството.

Животът си е ТВОЙ – Не го давай на ДРУГ!

за мен, това, за кой, не е


Принципът на Парето. 80% цаца = 20% акула? – 08.05.2016г.

Правилото 80/20. Въпреки че точните проценти може да варират, правилото е в сила по почти съвършен начин в много области от живота. Затова в тази статия ще споделя няколко неща, които се основават на това правило. Също така са от самата ,,кухня‘‘ на Браян Трейси.


Позитивните новини, които никога не свършват… – 25.05.2016г.

Само трябва да ги покажем! Да спрем с новините за убийства, изнасилвания, затвор, измами, престъпници… Нас те не ни зареждат. Те няма какво да ни дадат. Не са за пример, а за провал. За провалени хора, които не са ни в зоната на интерес.

Ние искаме добрите примери, за да ги следваме, защото…


Коректният Фийдбек – Що е то? – 13.06.2016г.

Коректният фийдбек е този с последващи действия за мен. Конкретика. Ясни примери и насоки за това, къде трябва да насочим силите си. Примери за такива изрази, за да добиеш ясна представа…


Дългът на един творец към публиката му – 13.07.2016г.

Публиката е важна за нашето израстване като публични личности. Нека се грижим за нея, като ѝ предлагаме смислени и здравословни творби!

Любо Киров, зала 1, НДК, концерт, публика, пълна зала


Лилия Еленкова: Бъдещето е мрежа и как се създава една такава мрежа… – 01.09.2016г.

Най-добрият проводник в една мрежа е истината и нейното непрекъснато проверяване. В Национален младежки форум нашето поколение непрекъснато се овластяваше с истина, виждам, че и днешното го прави със същото съзнание, че търсенето и проверката на истината е основата на съществуването на една истинска общност.


Какво търсят хората в един лидер според доклад на KLCM? – 09.09.2016г.

The Ketchum Leadership Communication Monitor 2016 (KLCM) очертава значимите пречки, които все още съществуват по пътя на лидерството – от расови и полови до неравностойно положение. Докладът също засяга проблема с растящата пропаст между очакванията ни към лидерите и реалността. Резултат от това е, т.нар. в доклада, „глобална лидерска криза“.

kakvo-trsyat-horata-v-edin-lider-spored-doklad-na-klcm


Бъдещето е мрежа. Мрежата на социалните интереси? – 25.09.2016г.

Правило ли ти е впечатление, когато пращаш нова покана на човек в социалните мрежи колко общи приятели имате?

Минимум двама. Тоест? Имаш минимум двама приятели, които познават този човек и могат да ти дадат фийдбек за него. Мрежа на социални интереси… Или обратната логика, че сред приятелите си винаги имаш такива, които могат да ти помогнат в даден момент или познават такъв.

бъдеще, мрежа


7 факта, че Усмивката е ключът към успеха! – 07.10.2016г.

#2 Усмивката е най-красивото нещо, което можеш да носиш.

Независимо дали си мъж, или жена, усмивката е всичко, което трябва да завърши красота ти! Няма нищо по-привлекателно от човек с усмивка! Освен това, усмихвайки се показваш на хората, че си позитивен човек и че лесно ще се разбират с теб.


7 аргумента, че Интервюто за работа е двустранен процес – 24.10.2016г.

#4 Питай, за да знаеш.

Всяка една от двете страни си запазва правото да не отговаря на въпроси, които са конфиденциални или нямат отношение към позицията. Относно кандидата, такива въпроси могат да го дискриминират в бъдещ период. Важно е, когато се предостави формална възможност на кандидата да пита, то той да е намислил предварително 3-4 въпроса, които да касаят неговите специфични професионални потребности. Един пита за ценностите на компанията, друг за бонусната схема, а трети за екипа – неговата експертиза и профил.

интервюто, разговор, мост, процес


5 примера, показващи, че Успехът е в различията – 11.11.2016г.

#4 Предприемачеството като вид творчество.

Тук искам да добавя и младите хора, на които тепърва им предстои да се занимават с изкуство, било то художници, писатели, певци, танцьори, режисьори и други. Всички те, за да успеят с това, с което искат да се занимават, трябва да измислят свой стил или идея. Трябва да са иновативни и различни от всички досега, за да се покажат и да са търсени. Както жирафа, така и те трябва да открият своята екологична ниша, своя клон, на който да са само те. Да се развиват и да са успешни. В новото и различното е успехът.


#Кой е лицето? – 21.11.2016г.

Всеки един от нас е лицето на нашата държава. С всяка една своя дейност ние можем да прославим или да погубим държавата си. Нека се грижим за нашата страна, за нашата земя, за нашата държава… за да може един ден тя да се превърне в пример за подражание за всички останали страни!


И както всяко детенце… и това ще порасне. Всъщност нямам търпение да видя какво ще му се случи, как ще изглежда догодина, да го наблюдавам какви решения и избори ще направи… И тези думи важат за всеки един от нас. Защото всеки един от нас притежава вътре в себе си едно дете, което всеки ден търси нашето внимание. Често забравяме за него, защото животът изисква от нас да сме воини, да оцеляваме, да се борим. Но именно детето в нас ни напомня, че животът може да бъде и красив, и цветен, и забавен… дори и глуповато смешен.

Грижете се за това дете… защото то е вашето минало, бъдеще и настояще!

 

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Петър Нефтелимов

Основател на блога за Практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com и съорганизатор на Предприемаческата програма на село Zero Start. Подвизавам се също като блогър, позитивен журналист в Uspelite.bg, предприемач, гост-ментор в няколко предприемачески програми, лектор на различни събития за предприемачество, доброволец в немалко проекти, по образование биотехнолог, а по свободно време с приятели – купонджия. Повече за мен на: Petar.Neftelimov.com

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader