Кой е най-добрият подарък, който можете да подарите?

Коледните и Новогодишните празници. Дни, изпълнени с много усмивки, хубави моменти и подаръци. Дни, в които се събираме със семейството, приятелите и със самите нас, за да си направим равносметка какво сме свършили през изминалата година и какво ни предстои да направим в следващата.

Подготовката е неделимата част от самите събирания.

Да почистиш дома или да резервираш места в ресторант, хотел, хижа… Да подготвиш менюто за закуска, обед, вечеря, след вечеря… и да купиш нужните продукти. Но най-трудната част от подготовката е да измислиш подаръци за всички: млади, стари, малки, средни, големи, деца, тинейджъри, възрастни. мъже, жени, с коремчета или без…

Но кой е най-добрият подарък, който можете да подарите на някого?

Преди месец или повече ходих на поредното си събитие, за да си нагъна още повече мозъчето от информация. Тамошният лектор, който беше също и организатор на самото събитие, започна с едни думи, които ме накараха да се замисля и станаха повод за написването на тази статия. Думите бяха:

Да приемеш подаръка, който отсрещният ти подарява, е най-добрият подарък, който може да получи човек от теб.

Изправени с усмивка и благодарствени думи, последвани от прегръдки и целувки… Друго не иска човек. Само да му покажеш, че се радваш и приемаш подаръка, какъвто и да е той, от него. Пречи ли ти, че подаръкът е малък или голям, евтин или скъп, материален или не, очакван или не? Важното е, че човекът се е сетил за ТЕБ, има ту за близък и иска да те зарадва, да види усмивката ти или просто да си намери още един повод да те прегърне 😉

Намръщвания и изрази от сорта ,,Ама защо?’’, ,,Нямаше нужда.’’, ,,Офф, но аз нямам за теб.’’ са неща, които никой не би желал да види/чуе от Вас.

Още повече, ако кажеш, че не го приемаш…

Тогава препоръчвам да се отиде при психолог или да не се излиза от вкъщи, докато не си промени отношението към другите.

Парите нямат стойност на Подарък.

Освен ако човекът предварително не те е предупредил, че иска за подарък пари. Тогава може би му е жизнено необходимо и се надява на ТВОЯТА помощ.

Парите са Необходимото зло, за да живеем добре.

Те могат да се приемат като бързооборотни стоки. Вземат се и не виждаш кога вече са изхарчени, и чакаш новите в края на месеца. Не остават за спомен от човека, който ти ги е подарил.

Ти подготви ли вече подаръците за всички, които искаш да зарадваш и прегърнеш? И не забравяй, че:

Да приемеш подаръка, който отсрещният ти подарява, е най-добрият подарък, който може да получи човек от теб.

Не е за изпускане също: Коя е най-добрата инвестиция, която можете да направите за новата година?


Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Avatar

Петър Нефтелимов

Основател на Profesionalisti.info. Застъпник на положителната журналистика в Uspelite.bg и блогър в Jamba.bg. Организатор на Run2Gether Bulgaria. Ментор в ABLE Mentor. Изучава биотехнологии в Софийския университет. Посланик на Balkans Everywhere.

Искаш нещо да кажеш?
 
Пиши ми.
 
Искаш нещо да кажеш?
+