Позитивните новини, които никога не свършват

Всяка новина за три дни.

Това сигурно сме го чували милион пъти… Затова е важно какво публикуваме. Нашата новина какво ще предизвика в читателите. Както се грижим онлайн репутацията да ни е добра и да я виждаме такава, така е необходимо да виждаме само добри новини.

Защо?

При виждането на успели и усмихнати хора, се повишава серотонина в кръвта. Идва ни прилив на удоволствие от това, че виждаме успешни истории, които могат да ни бъдат за пример. Да научим техния опит и да го използваме за нас самите. Това е, както когато сме били малки и са ни чели приказки или сме гледали филми за супергерой и сме искали да станем като тях.

Но кой трябва да ни показва тези добри новини?

Разбира се, медиите. А в днешно време те са много. Под дърво и камък всеки ни предлага някакви новини. И то какви… 1 добра към 51 стресиращи. Тези 51 с всеки един ден стават все повече и повече, а добрите все повече се загубват в тях…

Но има светлинка в тунела!

От вече месец съм на стаж в Младите успели българи. Там видях колко много добри новини има за България и българите. Новините валят ли валят. Дори нямаме възможност да им смогнем, защото всеки ден излиза новина за българин, успял с нещо, за българско кътче в някоя класация… и още много, много.

Добрите български примери са безкрайно много!

Само трябва да ги покажем! Да спрем с новините за убийства, изнасилвания, затвор, измами, престъпници… Нас те не ни зареждат. Те няма какво да ни дадат. Не са за пример, а за провал. За провалени хора, които не са ни в зоната на интерес.

Ние искаме добрите примери, за да ги следваме, защото:

We, are, what, read

Вижте също един разказ за Чистата любов, която остава вечна…


Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Петър Нефтелимов

Основател на Profesionalisti.info. Застъпник на положителната журналистика в Uspelite.bg и блогър в Jamba.bg. Организатор на Run2Gether Bulgaria. Ментор в ABLE Mentor. Изучава биотехнологии в Софийския университет. Посланик на Balkans Everywhere.

Искаш нещо да кажеш?
 
Пиши ми.
 
Искаш нещо да кажеш?
+