Разни . 1 минутa

Какво ще пиете днес, Дядо Попе? Вино или ракия?

дядо попе, вино, ракия, грях, успех

-Какво ще пиете днес, Дядо Попе? Вино или ракия?
-Знаеш, чедо, грешен съм, така че сипвай и бира!

И така Дядо Поп с всекидневния хомогенен твърд разтвор успява единствено да си разреди останалите мозъчни клетки и да тренира черния си дроб (в частност пероксизомите) за следващия Студенски празник или за следващия Гергьовден, че е по-близо…

Това беше просто пример за това, че много хора не могат да напуснат зоната си на комфорт, която са си създали с течение на времето. Или както го казва Бат’Тони ,,Ние НЕ сме създадени за успех!’’. Статията му подбуди размишленията, които ще споделя в тази статия.

Човекът си е създаден за грях единствено, за да си преследва първичните нужди и екологичната ниша.

Както с примера в началото, човекът си е намерил своята екологична ниша, която му доставя някакво моментно удоволствие, и си е в нея постоянно. Няма и намерение да излезе от това си състояние на животински живот, няма как и да успее… За него това е животът. По същия начин, както за животните са дейностите като дишане, придвижване, хранене, размножаване и други. Никаква друга по-висша мисъл.

Гладен си – открадни!
Мислиш някой за по-силен от теб – убий го!
Вземи жената на приятеля си, че е най-близо!

Грехове, Боже, грехове! Но как сме измислили думата ,,грях’’?

Човекът сам си е измислил думата ,,ГРЯХ’’, може би, за да ,,онагледи’’ нещата, които го свързват с другите животни.

Бори се с греховете си! Излез извън зоната си на комфорт и се бори със себе си. Бори се за това, което искаш. За което искаш да си. Бори се с мисъл, а не със сила! (Отдели животинското в себе си и дай сила на разума си!)

Боря си, но как ще разбера кога съм УСПЯЛ?

И тогава човекът измислил думата ,,УСПЕХ’’, за да ,,онагледи’’ издигането му над другите животни. Като, разбира се, само потенциално най-силните успяват да преборят греха и да постигнат успеха!

А Вие борите ли се с ГРЕХА, за да постигнете УСПЕХА?

Знаете ли кои са 6-те лампички на Успеха?

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Петър Нефтелимов

Основател на блога за Практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com и съорганизатор на Предприемаческата програма на село Zero Start. Подвизавам се също като блогър, позитивен журналист в Uspelite.bg, предприемач, гост-ментор в няколко предприемачески програми, лектор на различни събития за предприемачество, доброволец в немалко проекти, по образование биотехнолог, а по свободно време с приятели – купонджия. Повече за мен на: Petar.Neftelimov.com

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader