Тайните на Дедито

Признавам си, от няколко дни слушам новата песен на PSY ,,Daddy’’. Сигурно, ако събера всичките минути, които съм слушал тази песен, ще има поне 1/4 от денонощието.

Но кое ме кара да я слушам?

Кое накара за 5 дни да събере 25 милиона гледания в Youtube, което средно на ден се пада по 5 млн. гледания. Представяте ли си 5 млн. души на едно място да слушат един единствен човек? Като до този момент има 39 млн. гледания и 600 хиляди харесвания.

Гледам клипа, слушам песента и споделям с вас тайните за успех на това ненормално чудо, наречено ,,Daddy’’:

#1 Собствен стил.

Танците. PSY както при ,,Gangnam Style’’, така и при Дедито създава собствен танц. Танц, който е прост, лесен, забавен и до някъде глуповат и ненормален. С него зрителите се ,,докосват’’ до песента, а така и до изпълнителя. По този начин авторът създава собствената си отличителна връзка ,,изпълнител-почитатели’’.

#2 Нещо екзотично.

Корейските дами и корейският език. Самият изпълнител е кореец, което само по себе си е екзотично, интересно за 80% от хората по света и най-вече за младите, които още откриват огромното разнообразие във Вселената. PSY пее на родния корейски език, който е непознат и забавен за хората, които са свикнали да чуват все английския език на всякъде. Самото пробване да се изпее песен на непознат език е забавно, нали 😀 Също така корейските дами, които може би не са толкова красиви и сексапилни, но и те си имат своята очарователност, а да не забравяме също и екзотичността 😉

#3 Върши си сам нещата.

Разрових се из български и чужди статии и на повечето пишеше, че освен своята роля в клипа, PSY играе ролите и на баща си и страшния си син. След толкова пъти, в които гледах клипа, не мога да кажа със сигурност, че играе и трите роли. Но важното е друго…

Пак Дже-Санг (PSY) e южнокорейски певец, рапър, композитор, автор на песни, танцьор и музикален продуцент. И да, със сигурност има огромен екип зад гърба си, но също така съм сигурен, че е тясно свързан(автор) със създаването на песента, клипа и танца.

#4 Забавно, закачливост, дивотия.

Текстът на песента и сюжетът на клипа. Няма какво за кажа за клипа. Той говори сам за себе си с милионите си гледания. Но какъв по-прост, забавен и запомнящ се отговор на въпроса ,,Откъде имаш това тяло?’’ от това – От татенцето си!

Простичките неща с доза закачливост и дивотия продават! А ти как продаваш и достигаш до всички? Какви са тайните ти методи?

Сега нека се насладим отново на чудото, наречено Деди. 🙂

Виж също как така ,,Взаимоотношенията ни на клетъчно ниво са огледални на тези в работата ни и в семейството…“


Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Avatar

Петър Нефтелимов

Основател на блога за Практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com и съорганизатор на Предприемаческата програма на село Zero Start. Подвизавам се също като блогър, позитивен журналист в Uspelite.bg, предприемач, гост-ментор в няколко предприемачески програми, лектор на различни събития за предприемачество, доброволец в немалко проекти, по образование биотехнолог, а по свободно време с приятели – купонджия. Повече за мен на: Petar.Neftelimov.com

 
Пиши ми.  
Искаш нещо да кажеш?
+

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

0 +
Членове
0 +
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!