Маркетинг и реклама . 1 минутa

Тайните на Дедито

тайните, деди, psy, daddy

Признавам си, от няколко дни слушам новата песен на PSY ,,Daddy’’. Сигурно, ако събера всичките минути, които съм слушал тази песен, ще има поне 1/4 от денонощието.

Но кое ме кара да я слушам?

Кое накара за 5 дни да събере 25 милиона гледания в Youtube, което средно на ден се пада по 5 млн. гледания. Представяте ли си 5 млн. души на едно място да слушат един единствен човек? Като до този момент има 39 млн. гледания и 600 хиляди харесвания.

Гледам клипа, слушам песента и споделям с вас тайните за успех на това ненормално чудо, наречено ,,Daddy’’:

#1 Собствен стил.

Танците. PSY както при ,,Gangnam Style’’, така и при Дедито създава собствен танц. Танц, който е прост, лесен, забавен и до някъде глуповат и ненормален. С него зрителите се ,,докосват’’ до песента, а така и до изпълнителя. По този начин авторът създава собствената си отличителна връзка ,,изпълнител-почитатели’’.

#2 Нещо екзотично.

Корейските дами и корейският език. Самият изпълнител е кореец, което само по себе си е екзотично, интересно за 80% от хората по света и най-вече за младите, които още откриват огромното разнообразие във Вселената. PSY пее на родния корейски език, който е непознат и забавен за хората, които са свикнали да чуват все английския език на всякъде. Самото пробване да се изпее песен на непознат език е забавно, нали 😀 Също така корейските дами, които може би не са толкова красиви и сексапилни, но и те си имат своята очарователност, а да не забравяме също и екзотичността 😉

#3 Върши си сам нещата.

Разрових се из български и чужди статии и на повечето пишеше, че освен своята роля в клипа, PSY играе ролите и на баща си и страшния си син. След толкова пъти, в които гледах клипа, не мога да кажа със сигурност, че играе и трите роли. Но важното е друго…

Пак Дже-Санг (PSY) e южнокорейски певец, рапър, композитор, автор на песни, танцьор и музикален продуцент. И да, със сигурност има огромен екип зад гърба си, но също така съм сигурен, че е тясно свързан(автор) със създаването на песента, клипа и танца.

#4 Забавно, закачливост, дивотия.

Текстът на песента и сюжетът на клипа. Няма какво за кажа за клипа. Той говори сам за себе си с милионите си гледания. Но какъв по-прост, забавен и запомнящ се отговор на въпроса ,,Откъде имаш това тяло?’’ от това – От татенцето си!

Простичките неща с доза закачливост и дивотия продават! А ти как продаваш и достигаш до всички? Какви са тайните ти методи?

Сега нека се насладим отново на чудото, наречено Деди. 🙂

Виж също как така ,,Взаимоотношенията ни на клетъчно ниво са огледални на тези в работата ни и в семейството…“

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Петър Нефтелимов

Основател на блога за Практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com и съорганизатор на Предприемаческата програма на село Zero Start. Подвизавам се също като блогър, позитивен журналист в Uspelite.bg, предприемач, гост-ментор в няколко предприемачески програми, лектор на различни събития за предприемачество, доброволец в немалко проекти, по образование биотехнолог, а по свободно време с приятели – купонджия. Повече за мен на: Petar.Neftelimov.com

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader