Личностно развитие . 1 минутa

#Кой е лицето?

Кой, лицето, държава, президент, България

В период на сложна политическа ситуация. Наричаната още и ,,тежка‘‘, за което не съм съгласен под претекста, че от дълго време е такава. Независимо от нея, който се труди и бори, отново успява в това, в което е най-добър. Преди седмица избрахме нашия нов президент – ,,нашият нов първи‘‘. Президентската власт в Република България е най вече представителна в международните взаимоотношения. Така да се каже, президентът е лицето на държавата ни. Но само той ли?

,,Една птичка пролет не прави.‘‘ – Народът го е казал.

Как може само по един човек да съдим за всички други 7 милиона жители на България…? Разбира се, че той ни представя на високите международни срещи и затова трябва да го уважаваме. Но не може той да ни представя навсякъде.

Тук се намесваме всички НИЕ!

Има много други наши съграждани, които доброволно, без тайни сделки и власт, а с МНОГО ТРУД са направили така, че в много други държави да се чуе името на България и българският химн и то по няколко пъти наведнъж! Ето само някои от тях:

И още много други примери… Примери много. Всеки ден се създават нови и нови. Във все различни направления – наука, спорт, бизнес…

Какво излиза сега?

Всеки един от нас е лицето на нашата държава. С всяка една своя дейност ние можем да прославим или да погубим държавата си. Нека се грижим за нашата страна, за нашата земя, за нашата държава… за да може един ден тя да се превърне в пример за подражание за всички останали страни!

Още по темата виж кой е дългът на един творец към публиката му

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Петър Нефтелимов

Основател на блога за Практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com и съорганизатор на Предприемаческата програма на село Zero Start. Подвизавам се също като блогър, позитивен журналист в Uspelite.bg, предприемач, гост-ментор в няколко предприемачески програми, лектор на различни събития за предприемачество, доброволец в немалко проекти, по образование биотехнолог, а по свободно време с приятели – купонджия. Повече за мен на: Petar.Neftelimov.com

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader