#Кой е лицето?

В период на сложна политическа ситуация. Наричаната още и ,,тежка‘‘, за което не съм съгласен под претекста, че от дълго време е такава. Независимо от нея, който се труди и бори, отново успява в това, в което е най-добър. Преди седмица избрахме нашия нов президент – ,,нашият нов първи‘‘. Президентската власт в Република България е най вече представителна в международните взаимоотношения. Така да се каже, президентът е лицето на държавата ни. Но само той ли?

,,Една птичка пролет не прави.‘‘ – Народът го е казал.

Как може само по един човек да съдим за всички други 7 милиона жители на България…? Разбира се, че той ни представя на високите международни срещи и затова трябва да го уважаваме. Но не може той да ни представя навсякъде.

Тук се намесваме всички НИЕ!

Има много други наши съграждани, които доброволно, без тайни сделки и власт, а с МНОГО ТРУД са направили така, че в много други държави да се чуе името на България и българският химн и то по няколко пъти наведнъж! Ето само някои от тях:

И още много други примери… Примери много. Всеки ден се създават нови и нови. Във все различни направления – наука, спорт, бизнес…

Какво излиза сега?

Всеки един от нас е лицето на нашата държава. С всяка една своя дейност ние можем да прославим или да погубим държавата си. Нека се грижим за нашата страна, за нашата земя, за нашата държава… за да може един ден тя да се превърне в пример за подражание за всички останали страни!

Още по темата виж кой е дългът на един творец към публиката му


Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Avatar

Петър Нефтелимов

Основател на Profesionalisti.info. Застъпник на положителната журналистика в Uspelite.bg и блогър в Jamba.bg. Организатор на Run2Gether Bulgaria. Ментор в ABLE Mentor. Изучава биотехнологии в Софийския университет. Посланик на Balkans Everywhere.

One thought on “#Кой е лицето?

Comments are closed.

Искаш нещо да кажеш?
 
Пиши ми.
 
Искаш нещо да кажеш?
+