Маркетинг и реклама . 1 минутa

Дългът на един творец към публиката му

Любо Киров, зала 1, НДК, концерт, публика, пълна зала

Преди месец бях на концерта на Любо Киров в зала 1 на НДК. Сигурно не е нужно да пояснявам, че беше зашеметяващ. Страхотно преживяване. Разбира се, залата беше пълна. Това му беше първият самостоятелен концерт пред толкова голяма публика. Тук идва моментът и за ключовата дума в тази статия, а именно – публиката.

Какво е творец без публика?

Казанова щеше ли да е същият, ако не бяха влюбените му почитателки? Точно публиката не е ли тази, която създава и развива твореца? Бил той писател, артист, певец, режисьор, художник… или кулинарен готвач, който прави ястия с насекоми. Ако си открият нишата, за която са призвани, всички те ще успеят. Под ,,ниша‘‘ имам предвид публиката, аудиторията.

Публиката е мотиваторът на твореца.

Предлага се това, което се търси…

Любо Киров щеше ли да бъде в зала 1 на НДК, ако не бяхме всички ние, тези, които го слушат и харесват? Той е създал това, което се иска и очаква, за да може да дойде този момент, в който да има възможност сам да стъпи на голямата сцена.

Любо Киров, зала 1, НДК, концерт, публика, пълна зала

Аудиторията създава своите личности.

Без нея щеше ли да има Стив Джобс и Apple? Да, доказал се е пред света с много упоритост, труд и иновативност, но е имал представа какво се е очаквало и го е предложил. По начин, по който клиентите да стоят с часове пред магазините, за да са от първите притежатели на новия iPhone 4,5,6…

Публиката е важна за нашето израстване като публични личности. Нека се грижим за нея, като ѝ предлагаме смислени и здравословни творби!

Да се насладим на още малко снимки от концерта:

Любо Киров, зала 1, НДК, концерт, публика, пълна зала

Любо Киров, зала 1, НДК, концерт, публика, пълна зала

Любо Киров, зала 1, НДК, концерт, публика, пълна зала

Любо Киров, зала 1, НДК, концерт, публика, пълна зала

Снимки: К. Деспинова

Знаеш ли също кой е най-добрият подарък, който може да подариш на някого?

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Петър Нефтелимов

Основател на блога за Практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com и съорганизатор на Предприемаческата програма на село Zero Start. Подвизавам се също като блогър, позитивен журналист в Uspelite.bg, предприемач, гост-ментор в няколко предприемачески програми, лектор на различни събития за предприемачество, доброволец в немалко проекти, по образование биотехнолог, а по свободно време с приятели – купонджия. Повече за мен на: Petar.Neftelimov.com

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader