Дългът на един творец към публиката му

Преди месец бях на концерта на Любо Киров в зала 1 на НДК. Сигурно не е нужно да пояснявам, че беше зашеметяващ. Страхотно преживяване. Разбира се, залата беше пълна. Това му беше първият самостоятелен концерт пред толкова голяма публика. Тук идва моментът и за ключовата дума в тази статия, а именно – публиката.

Какво е творец без публика?

Казанова щеше ли да е същият, ако не бяха влюбените му почитателки? Точно публиката не е ли тази, която създава и развива твореца? Бил той писател, артист, певец, режисьор, художник… или кулинарен готвач, който прави ястия с насекоми. Ако си открият нишата, за която са призвани, всички те ще успеят. Под ,,ниша‘‘ имам предвид публиката, аудиторията.

Публиката е мотиваторът на твореца.

Предлага се това, което се търси…

Любо Киров щеше ли да бъде в зала 1 на НДК, ако не бяхме всички ние, тези, които го слушат и харесват? Той е създал това, което се иска и очаква, за да може да дойде този момент, в който да има възможност сам да стъпи на голямата сцена.

Любо Киров, зала 1, НДК, концерт, публика, пълна зала

Аудиторията създава своите личности.

Без нея щеше ли да има Стив Джобс и Apple? Да, доказал се е пред света с много упоритост, труд и иновативност, но е имал представа какво се е очаквало и го е предложил. По начин, по който клиентите да стоят с часове пред магазините, за да са от първите притежатели на новия iPhone 4,5,6…

Публиката е важна за нашето израстване като публични личности. Нека се грижим за нея, като ѝ предлагаме смислени и здравословни творби!

Да се насладим на още малко снимки от концерта:

Любо Киров, зала 1, НДК, концерт, публика, пълна зала

Любо Киров, зала 1, НДК, концерт, публика, пълна зала

Любо Киров, зала 1, НДК, концерт, публика, пълна зала

Любо Киров, зала 1, НДК, концерт, публика, пълна зала

Снимки: К. Деспинова

Знаеш ли също кой е най-добрият подарък, който може да подариш на някого?


Първата предприемаческа програма на село за 5 дни Zero Start

Искаш ли да…

ХВАНЕШ ГОРАТА с нас?

Neftelimov.com, съвместно с ,,Номадско ЕдинЕние”, организира първата предприемаческа програма на село за 5 дни Zero Start в края на юни, която ще обостри всичките ти сетива. Събираме се в двора на ZeLLin House (50 км от гр. София и на 3 км от гр. Ботевград), където в рамките на 5 дни ще конкретизираме реални предизвикателства, ще търсим и намираме решения, създавайки успешни бизнес проекти.

Допълваме пейзажа с:
  1. разходки в гората,
  2. рисуване с въглен,
  3. творчество с керамика и дърво,
  4. прожекции под звездите,
  5. хапвания с домашно приготвена храна от фермата и градината ,,на съседа‘‘,
  6. кулинарно предизвикателство ,,Entrepreneurs’s Kitchen‘‘,
  7. скачане с бънджи от балон,
  8. десерти с насекоми
  • И още много изненади…

Защо на село? Защото е време да излезем от матрицата ,,9-5‘‘ и защото Не Нулата в важна, а Стартът! Предизвикаме те! Осмеляваш ли се?

Кандидатствай до 10 май на: zerostart.neftelimov.com

Петър Нефтелимов

Основател на Profesionalisti.info. Застъпник на положителната журналистика в Uspelite.bg и блогър в Jamba.bg. Организатор на Run2Gether Bulgaria. Ментор в ABLE Mentor. Изучава биотехнологии в Софийския университет. Посланик на Balkans Everywhere.

Искаш нещо да кажеш?
 
Пиши ми.
 
Искаш нещо да кажеш?
+