Личностно развитие . 1 минутa

ДОБРОволствай!

Доброволствай, инициативи

Искаш да дадеш нещо на другите и да натрупаш допълнителен опит?

Една от 6-те лампички на успеха е да станеш ДОБРОволец на кауза. От самата дума се вижда, че ще правиш:

ДОБРО НА ВОЛЯ.

Това е за твое лично удовлетворение, че си отделил от времето и силите си за някаква кауза в помощ на други хора или на твоя дом – Природата.

В тази връзка преди няколко дни една приятелка ме помоли да ѝ помогна да си намери къде да си впусне силите и времето, защото така ѝ направили програмата за семестъра, че някои дни били изцяло свободни. Аз мислих, мислих, мислих и ѝ отговорих:

ДОБРОволствай! Млад човек си, намери си своята инициатива и се впусни в нея, ще получиш много!

Ще получиш на първо място удовлетворението, че си помогнал на някого. Освен това, трупаш опит в различни сфери, защото дейностите в една Инициатива са многобройни. Запознавах се с много и различни хора. Завързваш връзки, които в една работна среда е трудно да се създадат поради простата причина, че в Инициативата си си ти – ЧОВЕКЪТ/ДОБРОВОЛЕЦЪТ, а не си определената длъжност, която изпълняваш.

Нито една заплата не може да се сравни с ПРАВЕНЕТО НА ДОБРО!

Парите са необходимото зло, за да живеем. Но кое е това, което ни прави хора? Може би вече го повторих няколко пъти 🙂 Е, добре де, пак ще го повторя – Правенето на Добро и усмивката на отсрещния, който е получил твоята безвъзмездна помощ. А тя е безценна!

В кампанията ,,Изплети Топлина’’ бихте ли ми казали има ли нещо по-ценно от това да подарите Топла дрешка на баба или дядо, които са прекарали студените зимни вечери навън, и да им видите Топлите усмивки, че сте се сетили за тях? Аз не знам…

Или да не преведеш поне един урок в Кан академията, който ще бъде ползван от твоите деца. За да имат един безплатен образователен помощник на Български език.

Аз като доброволец в екипа, който превежда и разпространява платформата Khan Academy на български, мога да кажа, че научих много. Запознах се с много хора и се докоснах до много дейности, които на моята възраст и опит няма как да се достигнат в работна среда.

И ти искаш да станеш Доброволец? Избери Инициативата, която най-много те описва от тук:
http://www.ngobg.info/bg/careers.html
https://timeheroes.org/bg/Прави повече добро! Бъди герой на времето си!

И за край просто не мога да не се похваля, че преди дни и Баща ми ДОБРОволства. Направи ДОБРО за тренировките, здравето и игрите за деца във Велико Търново. Браво!

12744131_786064021500243_1315648407993992134_n

Знаеш ли кое е най-добрия подарък, който може да подариш на някого?

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Петър Нефтелимов

Основател на блога за Практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com и съорганизатор на Предприемаческата програма на село Zero Start. Подвизавам се също като блогър, позитивен журналист в Uspelite.bg, предприемач, гост-ментор в няколко предприемачески програми, лектор на различни събития за предприемачество, доброволец в немалко проекти, по образование биотехнолог, а по свободно време с приятели – купонджия. Повече за мен на: Petar.Neftelimov.com

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader