Поглед в бъдещето . 6 минути

Къде е мястото на Човека в бизнеса? h. i summit 2020

Къде е мястото на човека в бизнеса h. i. summit 2020

На 11 ноември се проведе първото издание на международния бизнес форум – h. i summit 2020. Домакините на събитието, Human Business Studio, го излъчиха онлайн от Интер Експо Център. Бизнес и индустриални експерти заедно се впуснаха в търсене на устойчиви решения за бъдещето на обществото в променящите се социални, политически, технологични и демографски среди. Neftelimov.com бе медиен партньор на събитието.

Организаторите поставят човека в центъра чрез h. i summit. Със общи усилия на бизнес лидери от световна класа мисията на форума е заедно да открием устойчив и ефективен подход за управление на компаниите в трансформиращия се индустриален свят.

Бизнес форумът, поставящ мястото на човека в бизнеса, бе представен в пет панела:

  1. iNTELLIGENCE.
  2. iNNOVATION.
  3. iNCLUSION.
  4. iNTEGRITY.
  5. iNSPIRATION.

Във всеки бяха разгледани основните акценти за изграждане на бизнес в глобален мащаб, свързани с управление на промяната, организационен дизайн и култура, прогностика и стратегическо планиране.

Вдъхновяващо откриване

Нина Владимирова и Карина Карагаева, съоснователи на Human Business Studio, откриха събитието с вдъхновяваща реч, с която разкриха пред публиката начинът, по който всеки от нас, поставен в правилния контекст и среда, няма ограничения пред ума, творчество и съзидателността. В същото време, ние сме комбинация от ум, изобретателност и разрушение. Важно е да намерим правилния баланс.

Карина Карагаева и Нина Владимирова на h. i. summit 2020

„Прогресът на хората е в ръцете на самите хора.“ – Нина Владимирова

„Колкото по-осъзнати сме за преходността и тленността на нашия човешки живот, толкова по-спешни и важни стават задачите, свързани с това да се погрижим един за друг като хора и за това, което ще оставим след себе си на света.“ – Карина Карагаева

Точно на тези неща е посветен бизнес форумът h. i summit 2020.

Панел №1: iNTELLIGENCE

За първата презентация домакините на събитието представиха на сцената Олга Минева. Професионалист с международен опит и жена с вдъхновяваща кауза, благодарение на фондацията ѝ Emprove, и член на обществото The Change-makers of Bulgaria.

След нея приветствахме Шакун Кханна, който ни потопи в темата за пресъздаване на човека. Шакун е специалист по трансформацията на бизнесите в един от най-динамичните световни региони: Азия, а също HCM Директор в Oracle Corporation. Последните две десетилетия той е консултира много компании, включително десетки от Fortune 500.

Олга Минева на h. i. summit 2020

По време на своята презентация, Шакун сподели важни прозрения по темите за:

  • Бизнес стратегиите и управлението на екипи;
  • Организационния дизайн и развитието на лидерски екипи.

Той разказа за критичните елементи, които организациите трябва да развият, преди да се потопят в новото нормално.

Ролята на критичното и системното мислене

В панела за критично и системно мислене на h. i summit 2020 се включи още един разпознат професионалист – Васил Такев. Той представи съвети от над 20 години опит в ABB чрез изобретателност и визионерски подход.

Тим Курт, CEO на Aurubis Bulgaria и президент на Германо-Българската индустриално-търговска камара, обогати темата като обърна внимание на управлението на комплексни бизнеси.

Панел №2: iNNOVATION

За дигиталния свят и тенденциите в него през човешката перспектива

Саша Безуханова е бизнес лидер, инвеститор и филантроп с над 20 години опит в HP и разнообразни социални проекти. Тя е усвоила много уроци като основател на MOVE.BG, EDIT и платформата The Changemakers, които сподели, в подкрепа на твърдението, че именно общностите от хора с общи интереси са механизмът за иновация в днешно време.

Саша Безуханова на h. i. summit 2020

„Не трябва да се пазим от хаоса в момента, а да осъзнаем, че преминаваме в нов свят, в който няма професионалисти, а равнопоставени хоризонтално ко-създатели. Трансформацията в момента е преминаване от един ценностен модел към една нова философия на колаборация и споделеност.“ – Саша Безуханова

Бернар Девам показа на публиката пресечната точка между личностите на лидери на международни бизнеси, олимпийски шампиони и гении-музиканти, а именно нуждата от насоки за устойчиво представяне.

Бернар обучава международни бизнеси как да повишат енергията и ефективността си, а в своята презентация той представи най-важното, на което учи мениджърите във всички свои тренировъчни програми. С последователния план, който той сподели, ще откриеш как да повишиш енергията на своя успешен екип и да постигнеш по-ефективно целите си.

Бернар Девам на h. i. summit 2020

Става въпрос за споделяне на енергия, изследване как лидерите окисляват организацията и оптимизират енергията на своите екипи, създавайки възможности за развитие на хората, стимулирайки овластяване, отчетност и доверие между членовете на екипа и между отделите.

След кратка кафе пауза, Димитър Костов продължи панел ,,iNNOVATION‘‘ с представянето на една интригуваща тема – Прозрачността в организациите. Страстта на Димитър е да развива хора и организации. Ето защо той помага на стартъп компании да се развиват и изгражда продуктови екипи в SAP и VMware. На бизнес форума сподели своя възглед и съвети, които да приложите при изграждането на корпоративна култура.

Панел №3: iNCLUSION

Дизайн и разнообразие в бизнеса

Освен че е участвала в над 10 000 проекта, Геновева Христова е основател на Лигна Груп. Геновева създава обзавеждане за световни хотелски вериги и компании като Хилтън, Новотел, Мариот, Лореал и Карфур. Отличителната ѝ черта е нейният усет и разбиране за добрия дизайн, вдъхновен и разработен за хората. Виж повече за нея във видеото:

Панел №4: iNTEGRITY

Поглед в бъдещето, изграден върху човешки ценности и устойчивост

Проф. Шумон Бомик откри четвъртия панел на h. i summit ,,iNTEGRITY“, със своите способности да представя сложни решения на още по-сложни казуси по разбираем и пленяващ начин. В своята лекция, Шумон обясни как доверието и сътрудничеството се превръщат в основа за икономиката на бъдещето.

Към него в панела се присъедини не кой, а теоретичен физик. Бизнес и наука се съчетават прекрасно в темата, която Джефри Уест от Институт Санта-Фе представи – Мащабиране и устойчивост на общностите и градовете. Повече за това във видеото:

Панел №5: iNSPIRATION

Изкуството в бизнеса

Какъв по-добър начин за завършек на международен бизнес форум от щипка вдъхновение? Галин Стоев и Димитър Касабов – режисьори и лектори в h. i summit представиха темата за ролята на хората в бизнеса.

Галин Стоев и Димитър Касабов - режисьори и лектори в h. i. summit 2020

Техните познания за силата на човешкото и обществените промени бяха последвани от заключителните думи на Карина Карагаева и Нина Владимирова.

След това невероятно начало, организаторите се готвят за второто издание на форума през 2021 г. Ти може да си от първите, закупили билет за него, като последваш следния линк ТУК.

Футуризъм (16)

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Василена Василева

Бизнес B2B копирайтър Василена Василева е само на 15 години, но вече има над 3-годишен опит като копирайтър на свободна практика. Интересува се от дигитален маркетинг и брандиране. Работи в тясно сътрудничество с B2B и B2C компании, като им предоставя полезно и ангажиращо съдържание, което превръща читателите в клиенти. Когато не създава успешното бъдеще на фирми и предприемачи, чете книги, тренира карате и муай тай или се среща с приятели.

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader