Startup Show . 1 минутa

Startup Show, Епизод 3: 9 съвета за създаване на успешен екип

екип

След като представих първи и втори епизод на Startup Show за това колко е важна една идея и откъде да намерим парите за нашия стартиращ бизнес, сега е ред на третия, в който ще си отговорим на въпроса, свързан с формирането на един наистина успешен екип:

Как да намерим правилните хора за нашия стартиращ бизнес?

Ето и какви теми се засягат в третия епизод относно събирането на правилния екип:

 • Кой е най-важният фактор за успеха/провала на една компания?
 • Кои са 5-те фактора за оценка на успешен екип?
 • Кой оцелява и превзема пазара?
 • Как се събира правилният екип?
 • Кое е важно при стартирането?
 • Как се намалява стреса в компанията?
 • Кои са 9-те съвета за събиране на успешен екип?

Дойде ред и на самия епизод:

9 съвета за формиране на успешен екип:

 1. Потърси хора, с които си учил или работил.
 2. Хора, които познаваш и имаш обща история.
 3. Хора, с които си преминавал трудности.
 4. Работи по НПО проекти.
 5. Участвай в тематични Facebook групи.
 6. Срещай се с хора, извън твоята професионална сфера.
 7. Тествай ги първоначално с малък и бърз проект.
 8. Посещавай предприемачески събития или организирай такива.
 9. БЪДИ КОМУНИКАТИВЕН И СЕ ЗАПОЗНАВАЙ С НОВИ ХОРА.

Формирането на успешен екип е трудна задача, която дава своите плодове напред във времето. Бъди сигурен, че в началото винаги ще си задаваш въпроса: Дали не сгреших?

Времето ще бъде най-добрият ти учител и то ще ти даде опита, който ще те направи лидер на един наистина добър, сплотен и амбициозен колектив. Не забравяй, че за да имаш добър екип, трябва да поработиш първо над себе си! Добрият екип има нужда от лидер – човекът, който да го насочва и вдъхновява. Аз вярвам, че си лидер и можеш да бъдеш източник на респект и мотивация за бъдещия ти екип.

Повярвай и ти!

Както разбрахме от този епизод, пътници има за всеки влак. Въпросът е с кого искаш да се возиш в купето. Затова не отлагай днешното пътуване за утре!

ДЕЙСТВАЙ СЕГА!


Startup Show е увлекателно и образователно предаване за всеки, който се замисля да стартира собствен бизнес в България. Видео поредицата е концентрирана върху това как се прави бизнес в нашата родина. До този момент много от примерите, книгите и обучителната литература показват как се прави бизнес отвъд Океана. Предаването показва бизнес примери от България, показва родни предприемачи и дава съвети за това как да се стартира бизнес – тук в България.

 

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Петър Нефтелимов

Основател на блога за Практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com и съорганизатор на Предприемаческата програма на село Zero Start. Подвизавам се също като блогър, позитивен журналист в Uspelite.bg, предприемач, гост-ментор в няколко предприемачески програми, лектор на различни събития за предприемачество, доброволец в немалко проекти, по образование биотехнолог, а по свободно време с приятели – купонджия. Повече за мен на: Petar.Neftelimov.com

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader