Бизнес . 15 минути

11 водещи инвеститори в България представи Investum Supersonic

11 инвеститори и 6 стартъпа в борба за представяне на Investum Supersonic

Нa 25 мapт 2019 г. се състоя ĸoнфepeнцията Іnvеѕtum Ѕuреrѕоnіс, пocвeтeнa нa paзвитиeтo нa инoвaтивнaтa eĸocиcтeмa в Бългapия. Cъбитиeтo се организира от Coфия Tex Πapĸ, съвместно с Gargarage и Impact enterprise. Дaдe възмoжнocт зa cpeщa и взaимoдeйcтвиe мeждy вoдeщи инвecтитopи, пpeдпpиeмaчи и xopa c нoвaтopcĸи идeи и миcлeнe. Nеftеlіmоv.соm бешe мeдиeн пapтньop.

B пъpвия пaнeл нa ĸoнфepeнциятa ce пpoвeдe нaчaлнa cpeщa нa Kлyбa нa aнoнимнитe инoвaтopи (АІ Сlub). Цeлтa нa opгaнизaциятa e изoбpeтaтeли и нoвaтopи oт цялaтa cтpaнa дa пoлyчaт видимocт и пoдĸpeпa, зa дa пpeминaт cъc cвoитe идeи нa cлeдвaщo нивo нa paзвитиe и дa ги пpeвъpнaт в ycпeшнo бизнec нaчинaниe.

11 водещи инвеститори в България представи Investum Supersonic

Събитието продължи с представянето на 6 стартъпа пред публиката и инвеститори.

#1 Росен Данчев и Борислав Кирилов с техния Green Charger

Росен и Борислав са в процес на изработка на Green Charger – устройство, което да позволява зареждане на електромобилите на достъпни за хората места. Актуално, еко и практично.

#2 Силвия Бончева и Quanterall – Smart clothing

Силвия е дизайнер и програмист. Тя и екипът ѝ са дизайнери на първите дрехи, които позволяват инсталирането на смарт технологии в самите дрехи. Дизайнът им позволява инкорпориране на различни дигитални джаджи. Лесно, достъпно и определено новаторско.

11 инвеститори и 6 стартъпа в борба за представяне на Investum Supersonic

#3 Симо Александров и Любо Любчев с техния Launcher box

Симо и Любо са ученици и в свободното си време са предприемачи. Стартират разработването на уеб приложение Launcher box, което цели спестяването на време и пари – на ресторантите, както и на техните клиенти. В ресторанта си (или още вкъщи), поръчваш чрез приложението любимото си ястие. Настаняваш се и хоп – ястието е вече пред теб. Клиентите спестяват време, като избягват досадното чакане, собствениците на ресторанти спестяват разходи за персонал за сервиране.

#4 Стефан Радев и Automated Cachier

Стефан развива stedy.bg – компания, която се занимава с предложения за по-добро обслужване в областта на доставка и поддръжка на касови апарати и електронни везни.

11 водещи инвеститори в България представи Investum Supersonic

#5 Адриана Димитрова и Атанас Михайлов с I AM – games that matter

Наско и Ади разработват приложение за разнообразни образователни игри, които целят откриването на таланта на всяко дете – според неговите индивидуални интереси и потребности. В сегашния си вид, в образователната ни система изцяло липсва насоченото внимание към талантите на децата и това, те да се развиват в желаната от тях посока. Вместо това, учениците биват заливани с безполезна информация, която не стимулира развитието им, съобразено с техните интереси. Ето затова, Наско и Ади разработват това супер живо, интересно и толкова необходимо тези дни, приложение, насочено към разкриване на таланта на човека в ранна детска възраст.

#6 Евгени Йорданов и Adorimo – персонален e-cloud асистент

Евгени е един от двигателите на CloudCart Bulgaria – платформа за създаване на онлайн магазини. В момента заедно с екипа си, разработват Adorimo – персонален облачен асистент.

В следващия панел 11 водещи инвеститори в България представиха инвестиционните си фондове пред широката публика.

#1 Мария Маринова от BVCA

Представи ангел-инвеститори, които инвестират в стартъпи и стартиращи бизнеси. Компанията им е насочена към анализиране на стартъп и инвестиционната екосистема в България. Стартирали са програма, в която включват успешни практики на бизнеси от България и света. Те инвестират и подкрепят стартъпи, осигурявайки контакт и с други потенциални инвеститори от екосистемата в България. Използват фондове за акселератори. Получили са повече от 6000 апликации за финансиране, 100 предприемачески събития и програми.

#2 Александър Терзийски от NEVEQ

Инвестирали са в 23 компании досега. Успешно са приключили 6 от тях. Имат портфолио от компании, на които помагат с финансиране, като правят връзката и със съ-инвеститори. Мисията им е да развият местната екосистема сред стартъпите – те трябва да имат визия за международен пазар.

#3 Милен Иванов от CEO Angels Club

Те са над 40 инвеститори от различни области. Инвестират собствени пари в стартъпите. Всеки ангел-инвеститор сам избира дали в кой стартъп да инвестира. Има опция и за групово инвестиране. Организират акселератори, където да се представят идеите.

#4 Белизар Маринов от Eleven

Обвързват все повече с различен бекграунд – адвокати и други, които да инвестират в все широкоспектърни сектори. За тях е важно, не само инвестицията в стартъпи, но и осигуряването на самите клиенти. Включително международни разходи и визи за членовете на стартъпите.

11 водещи инвеститори в България представи Investum Supersonic

#5 Йоана Генова от Райфайзен банк, Elevator Lab

Elevator Lab е най-големият корпоративен финтех акселератор в Централна и Източна Европа. Има за цел да открие най-добрите стартъп компании в областта на финансите, и да изгради дългосрочно сътрудничество между тях и банките в групата на Райфайзен.

11 водещи инвеститори в България представи Investum Supersonic

#6 Георги Митов от BrightCap Ventures

Предимно търсят стартъпи в софтуерния сектор, като им осигуряват подкрепа през целия процес.

#7 Виктор Манев от Impetus Capital

Единственият български инвеститор, който подкрепя само български стартъпи, които се занимават със stock exchange. Повечето компании, в които инвестират, се занимават с изкуствен интелект.

11 водещи инвеститори в България представи Investum Supersonic

#8 Ангел Стефанов от Blackpeak Capital

Подпомагат предприемачи да развият бизнеса си. Бизнеси, които имат влияние на околната среда и индустрията като цяло. Предпочитат стартъпи, чийто пазар е насочен не само в България, но и навън.

11 водещи инвеститори в България представи Investum Supersonic

#9 Валери Вълчев от Innimmo

Стартирали в началото с различни имена и в многообразни сектори, но сега се фокусират върху инвестициите, свързани с финансовите услуги.

#10 Ангел Митев от Sciant (labs)

Търсят компании, насочени към създаване на конкретен продукт, които имат предприемаческа идея, както и тези, които имат нужда от техническа поддръжка или създаване на екип.

#11 Стефан Ганчев от LauncHub Ventures

Разказа за историята и как са стартирали от Югоизточна Европа с 20 млн. LauncHub Ventures беше сред 13-те най-добри стартъпа в Централна и Източна Европа на CESAwards 2017 в категорията ,,Инвеститор на годината‘‘. Разбери повече за тях, както и какво е положението на предприемаческата ни екосистема в региона ТУК.

За статията ми помогна: Цветина Петкова

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Петър Нефтелимов

Основател на блога за Практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com и съорганизатор на Предприемаческата програма на село Zero Start. Подвизавам се също като блогър, позитивен журналист в Uspelite.bg, предприемач, гост-ментор в няколко предприемачески програми, лектор на различни събития за предприемачество, доброволец в немалко проекти, по образование биотехнолог, а по свободно време с приятели – купонджия. Повече за мен на: Petar.Neftelimov.com

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader