Как ми се отрази COVID-19? . 2 минути

Как ми се отрази COVID-19: Цветана Кулинска от digitALL

Как ми се отрази COVID-19 с Цветана Кулинска от digitALL

Цветана Кулинска през последните 8 години се занимава с професионално управление на сайтове и социални мрежи. През 4 от тях на свободна практика и 4 години в медиите, подвизавайки се като главен редактор на goguide.bg. От началото на тази година е управител на агенция digitALL, а от есента отговаря за дигиталното присъствие на тъй обичаното издание в културните среди – PROGRAMATA. Възпитаник е на 9Academy и Нов български университет, част от първия випуск по програма социология. Свободното си време посвещава на йога, книги, градинарство, кулинария, сериали и пътувания наблизо и далеч.

Каква положителна промяна оказа COVID-19 ситуацията върху теб в професионален и в личен план?

В професионален план ми допадна това, че извънредните условия придвижиха темповете на дигитализацията и показаха на света, че няма нужда да сме навън и да консумираме ресурсите на планетата. Трябваше да се приберем навътре в буквален, но и в преносен смисъл. Повече хора осъзнаха неизбежното – че трябва да се развиваме наравно със света около нас, но и да го щадим, да сме по-осъзнати за действията си. В личен план беше красиво – нивата ми на продуктивност се повишиха, бях активна в различни часове от обичайните за офиса, което ми помагаше да отмятам значително повече работа чрез усамотение и концентрация, без излишния шум на околните. Посветих се на много любими неща – готвене, повече време на постелката ми за йога, отглеждането на цветя и билки.

А негативният ефект, Цветана Кулинска?

Сърцето ми е с всички хора, които загубиха своя бизнес. За някои това беше продуктивен период, в който вдигнаха нещата на друго ниво, но други, за съжаление, не успяха. В личен план ми липсват някои любими списания, които спряха дейност.

Какви нови професионални умения придоби/реши, че искаш и ще е добре да развиеш?

Разбрах, че бъдещето ще е онлайн, и вперих поглед натам.

Как се промени твоят работен ден?

Започваше в 8 сутринта и приключваше към 4 следобед. Това ми допадна особено. Тривиалната рамка от 9 до 5 никога не е била за мен, защото мога да свърша за два часа нещо, което на повечето хора би им отнело два дни. Осъзнах също, че хоум офис е моето нещо, което ми носи така необходимите концентрация и продуктивност.

Как се промени търсенето и предлагането на твоите услуги?

Много рекламни бюджети логично се свиха, но това при нас се отрази благоприятно за креативността на екипа ми – станахме още по-гъвкави и разбиращи. Търсенето на услугите се увеличи, всичко осъзнаха, че ако ги няма онлайн, значи на практика просто не съществуват.

Какви канали използваш, за да развиеш собствения си бранд, да намериш нови клиенти, партньори и други?

Социалните мрежи са универсални в такива ситуации, рядко ги използвам за лични нужди. Също използвам мрежата си от добри контакти с разнообразни хора в различни сфери, която осезаемо се разшири през последните години.

Какво е бъдещето на твоята професия според теб, Цветана Кулинска?

Светло.


Стиснат юмрук вдигнат във въздухаПодкрепи хората зад проекта #КакМиСеОтразиCOVID19: https://www.patreon.com/neftelimov

🔔Можеш да се абонираш за канала на поредицата: https://www.youtube.com/channel/UCAgmjXt1BFJWdyu5tuIFvXA

✅Последвай ни във Facebook: https://www.facebook.com/kakmiseotrazicovid19/

✅Блог на поредицата с допълнителна информация: https://neftelimov.com/kak-mi-se-otrazi-covid-19/

Автор на поредицата: Василена Василева

Copyright © 2020 Neftelimov.com

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Как ми се отрази COVID-19?

Поредица за COVID-19 от собственици на бизнес до фрийлансъри. Те ще ти споделят своите методи и опит как да срещнеш трудностите с успех. Цялата поредица ще откриеш ТУК.

Проект на Василена Василева, подкрепен от Neftelimov.com.

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader