Социални мрежи . 11 минути

Наръчник на Инфлуенсъра: Как се става популярен в Instagram?

Наръчник на Инфлуенсъра и как се става популярен в Instagram

Търсиш Наръчник на инфлуенсъра?

Искаш да разбереш как се става популярен в Instagram?

Тази статия е точно за теб!

Социалните медии стават все по-популярни с всеки изминал ден. Според скорошно проучване на Digital Information World, Instagram е една от 5-те най-популярни социални мрежи в света.

Instagram е една от 5-те най-популярни социални мрежи в света, за да станеш инфлуенсър

Потребителите се борят за почетното място на първата страница, а пощите на инфлуенсърите преливат от имейли. Много желаят да имат техния начин на живот. Фотосесии, фенове, пътешествия и всякакви други екстри.

Колко ли може да е трудно да станеш популярен в Instagram? Няма да те лъжа – много. Ала всяко хубаво нещо отнема време, нали така? НЕ БЪРЗАЙ да си ходиш! Тази статия е специален маркетинг доклад. Основава се на маркетингово потвърдени опити и е тук, за да ти служи.

В тази статия на Neftelimov.com ще ти споделя няколко доказани трика за изграждане на уникален Instagram профил. Стани популярен!

Наръчник на Инфлуенсъра: Как се става популярен в Instagram?

Занимавам се с писане от 3 години. Като мъдро момиче с дългогодишен опит, ще ти кажа колко много научих. ГОСПОДИ, колко много научих!

Като нормално момиче (пак съм си мъдра) ще ти кажа няколко тайни, които са ясни на всички:

 1. Ако хората не са чували за теб, дотук си!
 2. Ако няма видимо доказателство за твоя успех, авторитет и т.н, свършен си!
 3. Ако нямаш популярен, макар и малко, профил, никой няма да те вземе твърде насериозно.

Петър Нефтелимов ми каза: „Ако искаш да изградиш авторитета си, развий профила си в социалните медии.“ Така започна тази лудост.

СТАНИ ПОПУЛЯРЕН – СТАТИСТИКАТА КАЗВА… ДА!анализи за инфлуенсъра в instagram
Това сочат цифрите след първите 6 дена от началото на експеримента. Започнах на 4 септември. До девети последователите ми се увеличиха с четиридесет. Това не е зашеметяващо число, а реално.

По-интересна е ангажираността. Публикациите ми са достигнали до +770 профила, а импресиите са 4,070.

Как се става популярен Инфлуенсър?

Това са тактики, които използвах, за да развия профила си в Instagram. Първите резултати бяха налице след 5 дена. Отнема време и минимално количество усилия, но работят безотказно!

Избери си тема – стани популярен инфлуенсър чрез своите интереси

В Instagram има опция за бизнес профил. Когато превключваш своя профил, ще бъдеш попитан в каква индустрия си ти.

категориите, с които да станеш популярен инфлуенсър в instagram

Една от тях е „личен блог“. Тя е почти същата като останалите, но е малко по-сложно да се изкачиш на върха.

За да станеш популярен по-бързо (не много) и ефективно, ще трябва да се докажеш като експерт в своята ниша. Най-популярните индустрии в Instagram са:

 • Фитнес;
 • Начин на живот;
 • Животни;
 • Бизнес/Правене на пари онлайн;
 • Пътешествия;
 • Красота;
 • Взаимоотношения.

Тъй като всяка от тези категории има по-малки съставни на нея, не трябва да се притесняваш дали си в достатъчно печеливша позиция. Аз спадам към „Бизнес/Изкарване на пари онлайн“.

Уточняването на твоята индустрия ще ти помогне не само в мисията ти да станеш популярен, но и в реалния ти бизнес. В началото на моята кариера като копирайтър, аз пишех на всевъзможни теми. Това ми пречеше да си намеря клиенти. След като се специализирах в дигиталния маркетинг, нещата постепенно потръгнаха.

Препоръка: За да имаш още по-успешен Instagram, развивай блога си. Потребителите обичат да те виждат в различни светлини, като това означава, че те обичат да се запознават с различно съдържание от теб. Използвай съдържанието от блога си, за да представяш полезно, интересно и ангажиращо съдържание в Instagram профила си. Така наистина ще успееш да се докажеш като специалист в конкретна сфера.
Нямаш блог? Сега е най-подходящият момент да си направиш – твоят Instagram ще ти се отблагодари многократно! Разбери как да създадеш своя първи блог.

Осигури ценно съдържание – стани популярен инфлуенсър като споделяш опит

Когато публикуваш снимка в Instagram, ти имаш място за описание под нея. То е неограничено.

Осигури ценно съдържание и стани популярен Инфлуенсър като споделяш опит
В началото под снимките си поставях някакви дълбоки мисли или забавни цитати.

Няма нищо лошо да пишем фрази, но те не стигат. Данните от профила ми показват, че публикациите ми с по-дълго и интересно послание получават повече ангажираност:

как се става инфлуенсър с ценно съдържание в instagram

Няколко идеи за ангажиращо и ценно съдържание са:

 • Съвети.
 • Лични преживявания с поука за читателите.
 • Теми за дискусия, в която читателите да се включат.
 • Интересни и различни гледни точки. Мисли по странен начин и го сподели!
 • Обърни представите на публиката. Ако имаш мнение по популярна тема в твоята индустрия, което потъпква всякакви стереотипи и концепции, сподели го. Не забравяй да подкрепиш твърдението си със силни аргументи!

Включи се в дискусиите, бъди част от общността

Тази практика е една от любимите ми! Когато коментираме под публикациите на хората, ние излагаме на показ нашия опит и знания. Коментари от рода на: „Топаааа!“; „Яко!“; „;Р“ и така нататък. Има случаи, в които и такива коментари допринасят към публикацията. Например, ако някоя готина PornHub звезда качи снимка, няколко пламъчета ще са на място.

Аз обаче правя нещата по друг начин. Следвам профили от моята индустрия (дигитален маркетинг и реклама, писатели на свободна практика, копирайтъри, блогъри и още няколко). Тези хора също се стремят да станат популярни. Качват по няколко пъти на ден и споделят ценна информация.

Аз използвам коментарите по няколко причини:

 1. Чрез ангажиращи коментари, които допринасят към поста, аз се изявявам с сферата си на практика.
 2. Връзката ми с човека отсреща се укрепва и ние започваме да обменяме опита си и да си помагаме.
 3. Алгоритъмът на Instagram класира профилите, които се ангажират и комуникират с други профили. Допринасяйки към платформата, тя ще направи публикациите ти по-видими.
 4. Много хора обръщат внимание на добрите коментари. Голям процент от тях отиват в профила ти и евентуално те последват. Това е добре, защото изграждаш аудитория от заинтересовани потребители.

На тази публикация от Digital Marketing NYC коментарите са много и сред тях има добри попадения:

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

How to BECOME a Digital Marketer!🚀⁣ ⁣ If you just started your digital journey, examine each one of these 9 squares and do your best to put them in action.⁣ ⁣ If you are already a professional one, well, hopefully you can have some other suggestions for all the inspiring digital marketers gathered in our community!🍀⁣ ⁣⁣ 📸 by: @digitalmarketing_nyc ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #entrepreneuriallife #entrepreneurdose #entrepreneurgoals #entrepreneurcoach #entrepreneurmind #digitalmarketingtips #businessinsider #businessgoals #internships #businessideas #dataanalytics #digitalmarketingtips #businessinspiration #business101 #businessadvice #businessgoal #successmotivation #successfoundation #successdriven #seotips #millionairemindset #millionairementor #growthmindset #wednesdaywisdom #networkingskills #marketingskills #digitalmarketingskills #wednesdaythoughts

Публикация, споделена от Digital Marketing NYC (@digitalmarketing_nyc) на

Последване за последване – стани популярен по модерен начин

Всички са чували за #like4like и #follow4follow. Често практикувани по грешен начин тези тактики се приемат за мамене и спам. Сега ще променя тази твоя нагласа.

Последване за последване се практикува по следния правилен начин:

 1. Намери профили, които съответстват на твоите интереси.
 2. Бъди сигурен, че ще допринесат към твоето развитие и обогатяване на знанията.
 3. Нека тези профили да публикуват поне 3-4 пъти през седмицата.
 4. Не е задължително да са свръхпопулярни.
 5. Последвай тези профили.
 6. Коментирай под публикациите им.
 7. Опитай се да осъществиш някаква връзка с потребителя зад акаунта.

Няма гаранция, че човекът ще те последва обратно. Ако следваш стъпките, бъди сигурен, че ще извлечеш някаква полза. Не е нужно да използваш гореспоменатите хаштагове, но ако прецениш, направи го.

Хаштаг – стани инфлуенсър чрез специалния знак

За силата на хаштага има многобройни статии. След като изчетох около 10 и изгледах още толкова видеоклипа, успях да извлека няколко основни стратегии. Ето ги и тях:

 • Максималият брой # е 30. Стреми се да ги използваш всичките. Нека 3-7 да са в описанието на публикацията ти в Instagram, а останалите – в коментарите.
 • Използвай хаштагове, които се отнасят до твоята индустрия. Аз използвам тези, които са за дигитален маркетинг, писане на блог статии, работа на свободна практика и т.н.
 • Хаштагове, използвани до 500,000 пъти, са за предпочитане. Ако профилът ти не е много популярен в Instagram, не използвай твърде известни хаштагове. По този начин рискуваш да бъдеш затрупан под милион други публикации.
 • Следи какви хаштагове използват потребителите от твоята ниша и използвай подходящите.

Истории – магическото кръгче

Хората са любопитни. Ако им дадеш интересна информация за себе си и личния си живот, те никога няма да устоят на изкушението.

Освен обикновените публикации, Instagram ти предоставя възможността да качваш и истории. Те са активни за 24 часа, а след това се запазват в архива ти. Инфлуенсърите и повечето по-известни потребители организират своите според темата им.

Това прави профилът ти да изглежда по-подреден, естетичен и улеснява навигацията из него. Използвай сторита, защото:

 • Това цветно кръгче около профилната ти снимка показва, че си бил активен през последните 24 часа.
 • Правят профила ти по-интересен.
 • Не е нужно постоянно да пишеш описания.
 • Можеш да ги използваш за различни неща. Аз имам истории, посветени на LinkedIn оптимизацията, блога ми, бизнеса ми.

Няколко бонус трика

 1. Добавяй хаштагове към историите си. По този начин ще се класираш по-високо и ще достигнеш повече профили. Броят на хаштаговете на едно стори е спорен въпрос. Много експерти съветват да се използва само един и дори той да се скрие от погледа. Аз реших да проверя за себе си. Оказа се, че популярността на хаштага оказва голяма тежест. Третата ми история е една от по-популярните. Там използвах 2 хаштага + споменаване на профил. По-късно подобни публикации получиха 1000+ импресии.
 2. Използвай местоположение. Всяка дестинация си има своя страница с публикации. Сторитата също се показват на нея. Ако бъдеш един от топ профилите в някоя дестинация, профилът ти ще получи много посещения и нови последователи.
 3. Използвай чуждото съдържание. #repost е много често използвана техника. Използваш чужди думи и разсъждаваш/изказваш мнение за идеите им. Трябва да отбележиш оригинала!
 4. Видео съдържание в IGTV. В началото много потребители избягваха тази блестяща възможност. Конкуренцията не беше голяма и по-умните набраха много популярност. Нещата не са много по-трудни от преди. Започни с 2-3 минутни видеа и пробвай различни типове – how-to, съвети, лични преживявания, демонстрации и т.н.

Последни думи в този кратък Наръчник на инфлуенсъра

Маркетингът в социалните медии се мени постоянно. Това плаши огромна част от потребителите. Аз вярвам, че ако имаш стабилна основа, нещата ще вървят въпреки промените.

Следи новините и последните тенденции. Добави малко от уникалния си вкус и профилът ти ще процъфти.

Захващай се за работа. Стани популярен! Успех!

Не пропускай да разбереш също:

Трикове за Instagram Stories, които вероятно не знаеш

21 Instagram трика и функции, които вероятно не знаеш

Instagram desktop: Как да качим снимките си бързо и лесно?

Instagram трик, с който ще накараш другите да ахнат!

Заглавно изображение: diggitymarketing.com

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Василена Василева

Бизнес B2B копирайтър Василена Василева е само на 15 години, но вече има над 3-годишен опит като копирайтър на свободна практика. Интересува се от дигитален маркетинг и брандиране. Работи в тясно сътрудничество с B2B и B2C компании, като им предоставя полезно и ангажиращо съдържание, което превръща читателите в клиенти. Когато не създава успешното бъдеще на фирми и предприемачи, чете книги, тренира карате и муай тай или се среща с приятели.

500+ Полезни материали за бизнеса

Безплатно е!

Виж тук

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader