Маркетинг и реклама . 1 минутa

9 важни стъпки за привличане на последователи

9 важни стъпки за привличане на последователи

Преди време ти представих 7-те ползи от участията в събития на живо за бизнеса ти на Радост Кондева-Костова, основател на Joy Events Management – Лондон. Сега в Neftelimov.com ще разберем кои са нейните стъпки за привличане на последователи в социалните мрежи и не само.

Потенциалните клиенти търсят решение… Съдържанието, което е ценно за тях, е едно от най-важните неща, които можеш да направиш, за да ги спечелиш.

#1 Съдържание – 9 важни стъпки за привличане на последователи

Съдържанието е вид маркетинг, което включва създаването и споделянето на онлайн материал, който не популяризира твоята марка, но има за цел да стимулира интереса към продуктите или съответните услуги. Този тип маркетинг трябва да бъде автентичен, уместен, разговорен и стратегически.

Съдържанието присъства навсякъде в дигиталното пространство:

  • На твоя сайт.
  • В социалните мрежи.
  • Имейлите и бюлетините, които изпращаш.
  • Рекламни кампании.
  • Твоите рекламни материали – наръчници, визитки, брошури, книжки и т.н.

Може би най-важното за съдържанието е… то да носи полза. Бъди полезен за клиентите си и те ще ти се отблагодарят!

#2 Магнити

Някой от тях са PDF, eBook, видео или уеб семинар. Трябва да е достатъчно ценно, за да изберат да се включат.

#3 Автоматизация

Може да си достатъчно привлекателен/на, за да те следват, но това не означава, че е любов завинаги. Трябва да спечелиш сърцето им и да се обновяваш често! Играта за привличане продължава в автоматизацията. Бъдете сигурни, че ти е нужна стратегическа последователност за изграждането на постоянна база клиенти.

#4 Общество – 9 важни стъпки за привличане на последователи

Без правилните хора, всъщност нямаш работа. Факт! Изграждането на силна и лоялна общност трябва да бъде задължение в твоя бизнес, защото размерът и атмосферата в твоята общност ще се равнява на броя продажби, които осъществяваш.

#5 Социални мрежи

Задължителни! Има над 2 милиарда активни потребители само във Facebook, светът е в Интернет! Facebook групите са чудесен инструмент за поддържане на твоето общество и така ще сведеш разходите си за реклама до минимум.

Използвай lookalike и custom аудитории, за да достигнеш до най-подходящите хора.

#6 Списък с имейли

Социалните медии са страхотни, но няма да е умно да държиш всичките си яйца в една кошница, особено ако не притежаваш тази кошница! Истината е, че с Facebook има несигурност по всяко време.

Затова работи над изграждането на богат списък с ценни контакти. Те ще ти послужат за изпращане на бюлетини, които ще помогнат на клиентите ти. И нещо много важно: Винаги изпращай имейли от професионална поща! За твоите последователи най-важното е доверието, а безплатните пощи нямат способността да изградят доверие.

Бъди професионалист!

#7 Влияние – 9 важни стъпки за привличане на последователи

Това е, което ще накара хората да те слушат. Защо твоето мнение трябва да е по-високо от всеки друг? Да станеш експерт в това, което правиш!

#8 Правдоподобност

Достоверността е твоята валута и ще накара хората да ти обърнат внимание. Ако си човек, който застава зад думите си, имаш история с успехи и уроци, ако усещат отдадеността ти и желанието ти за работа, това неимоверно ще те направи автентичен. Разбира се, този успех не се случва за една нощ. Това е процес, в които постоянството и активността са много важни.

Разбери защо е важно да не се отказваш от своите проекти!

#9 Лидерство

Лидерите са лидери, защото имат способността да привлекат аудиторията си до точката, в която искат да ги следват. Какво означава лидер? Лидерът поставя своите хора пред себе си. Той кара хората да бъдат най-добрата версия на себе си!

Той никога няма да очаква някой друг да направи нещо, което той самият не е готов да направи. Той владее ефективната комуникация до съвършенство и изпълнява обещанията си. Лидерът има способността да променя, да създава възможности, да живее проактивно, да предприема действия и да носи отговорност за тях.

В тази връзка не пропускай да разбереш също кои са 20-те навика на бъдещите милионери

Източник: Facebook

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Петър Нефтелимов

Основател на блога за Практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com и съорганизатор на Предприемаческата програма на село Zero Start. Подвизавам се също като блогър, позитивен журналист в Uspelite.bg, предприемач, гост-ментор в няколко предприемачески програми, лектор на различни събития за предприемачество, доброволец в немалко проекти, по образование биотехнолог, а по свободно време с приятели – купонджия. Повече за мен на: Petar.Neftelimov.com

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader