Социални мрежи . 7 минути

Трикове и съвети за Tinder: Как да получа повече съвпадения и да започна разговор?

Трикове и съвети за Tinder Как да получиш повече съвпадения

Съдържание на статията:

Сигурно се питаш защо в медия за практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com има статия, посветена на сайт за запознанства като Tinder?

Много е просто, но трудно го осъзнаваме.

За да сме успешни в своята работа или бизнес, то на първо място трябва да сме щастливи, удовлетворени от живота, да синтезираме достатъчни количества серотонин, допамин, ендорфин и окситоцин (хормони на щастието) и по този начин да имаме и креативност.

Как се случва всичко това? Разбира се, чрез любов и консумацията ѝ. Била тя за една нощ или за дългосрочни взаимоотношения. Но стига вече физиологически отклонения. Нека минем към темата по същество.

С над 10 милиона активни потребители дневно, Tinder е едно от най-популярните и успешни приложения за запознанства. Всичко е за първите впечатления, защото хората нямат друг избор, освен да те съдят по снимките ти и ограничената информация, която предоставяш в биографията си. Безспорно Tinder се ръководи от външния вид – може да звучи като повърхностно, но е точно така.

Струва си да се отбележи, че Tinder е различен за мъжете и жените. Интересен експеримент, проведен от канала в Youtube „whatever“, ясно илюстрира това неравенство между половете. Те създават два профила в Тиндър, използвайки снимки на атрактивни мъжки и женски модели. Освен това тяхната информация я правят да бъде идентична по отношение на възраст, местоположение и брой снимки. След 1000 прекарвания те откриват, че женският профил отговаря на 70% от времето, докато мъжкият профил получава само 27% от съвпаденията. Освен това, женският профил е получил почти 400 съобщения за кратък период, докато мъжкият профил е получил само 28 съобщения във входящата си кутия.

Въпреки че играта на Tinder е различна за мъжете и жените, основите на добрия профил в Тиндър са едни и същи. Ето ги и тях:

9 съвета за увеличаване на съвпаденията в Tinder

#1 Използвай проста биография

Няколко думи са отлични – думи, които показват кой си всъщност. Не се опитвай да прекаляваш със своята странност и не се опитвай да бъдеш забавен. Най-важното е да бъдеш себе си и не оставяй този раздел празен.

Посочи истинското си име, образование, възраст и работа. Не е нужно да посочваш фирма, но можеш, ако искаш. Изброй хобитата си.

Не пиши странни лозунги или реплики, които може да се възприемат за обидни и/ли вулгарни.

Ако искаш само дългосрочна връзка, кажи го. Хубаво е да искаш само едно нещо. Отсрещните ще оценят, че не им губиш времето.

#2 Покажи своята личност чрез снимки

В Tinder снимките струват много повече от 1000 думи. Затова се увери, че казваш нещо, което отсрещният иска да чуе. Постави се за момент на нейно/негово място – коя обстановка според теб би се харесала повече, ако беше там с теб?

Когато проверява профила ти в Tinder, отсрещният забелязва всичко за твоите снимки. Той прави поредица от микропреценки за всеки аспект на твоята снимка. Всичко се забелязва, от твоето облекло и изражение до позата на тялото ти и заобикалящата те среда. Всички тези малки мнения се комбинират, за да формират първото ѝ впечатление за теб. Това се случва само за секунди, така че силните снимки в Tinder са от съществено значение.

4 черти на перфектната снимка за Tinder

 1. Висок контраст – Искаш да се открояваш в снимката, а не да бледнееш.
 2. Един обект – Бъди сам в кадъра.
 3. Отблизо (но не твърде близък план) – Показването на горната една трета на тялото е идеално.
 4. Контакт с очите – Не блокирай погледа си със слънчеви очила.

Избери от 3 до 6 снимки, които ясно представят твоята личност и ежедневен начин на живот. Това приложение за запознанства може да е свързано изцяло със снимките, но това не означава, че всеки трябва да публикува толкова, колкото позволява Tinder. Ако имаш само 3 наистина силни снимки, просто използвай само тях. Не добавяй още 5 уж „добри“ снимки и 1 слаба снимка, само за да достигнеш ограничението от 9 снимки.

Увери се, че има комбинация от снимки на глава, тяло и ако си приключенски тип, включи активна снимка. Публикувай добри снимки – чисти, облечени (една снимка бански е добър избор, пози на възглавница и голи не са), наистина представителни за теб.

Не включвай селфита. Изследванията показват, че снимките на открито получават 19% повече прекарвания, а селфитата получават 8% по-малко прекарвания. Основно трябва да подчертаеш най-добрите си характеристики. Не забравяй, че основната ти снимка на профила в Tinder може да направи всичко различно.

Не позирай в колата си, особено ако показваш и марката ѝ. Така ще имаш съвпадения с хора само заради това, което притежаваш.

Забавен трик, който при теб може да има щастлив край: Качи снимка/и с главата надолу. По този начин отсрещният ще си обърне телефона, за да ги види. По някаква причина не те харесва в първия момент и плъзга наляво, но разбира се, това вече всъщност е надясно и бинго – имате си съвпадение.

#3 Сложи снимки с добро качество

Избягвай всякакви замъглени, лошо изрязани, силно редактирани снимки и силно филтрирани снимки. Трябва да покажеш как наистина изглеждаш. Ако сложиш много редактирани и/ли с филтър, ще изглежда така, сякаш криеш нещо.

Как да вземеш решение, базирано на данни, кои са ти най-добрите снимки?

Изборът на снимки е сложен процес, при който мненията на други хора могат да направят съществена крачка към твоя успех. Ако искаш най-добрите шансове за успех на Tinder, вземи тази част сериозно. Може да събереш селекция от най-силните си снимки, след което да попиташ приятелите си как биха ги класирали от най-силни до най-слаби.

По-добър качествен резултат ще получиш, ако просто прекараш известно време в уебсайт за класиране на снимки като PhotoFeeler. Ще постигнеш желаното, а бонусът към използването на интернет е, че няма липса на непознати, желаещи да оценят твоите снимки. Колкото повече участие на пола, който те привлича, получаваш, толкова по-добре.

Функцията „Smart снимки“ на Tinder също може да ти помогне да вземеш решение, ако нямаш нищо против всичките ти снимки да бъдат завъртени на първа позиция. Накратко, Tinder ще редува основната ти снимка, ще следи колко пъти са прекарали пръст надясно, след което ще пренареди твоята подредба от снимки, за да покаже първо най-популярните. Вътрешните данни на приложението отбелязват 12% увеличение на съвпаденията за потребители, които са използвали функцията „Smart снимки“.

#4 Избягвай групови снимки

Бъдещите ти съвпадения няма да губят време в анализиране на 10 различни изображения, опитвайки се да разберат кой от груповата снимка си ти. Избягвай също снимки, включващи те с бивши партньори или хора от противоположния пол. Общо взето 96% от тези снимки получават отрицателна реакция.

#5 Усмивката

Доказано е, че жените, които флиртуват директно в камерата, получават най-много съобщения. От друга страна, мъжете, които гледат настрани и не се усмихват, получават повече внимание. Може би това е така, защото придава усещане за мистериозност в тях. Но не изтривай всичките си неусмихнати снимки. Изборът на снимка, която искаш като основна, е важен избор. Усмивката е привлекателна и за двата пола и ще накара да изглеждаш истински и привлекателен у отсрещния.

#6 Подчертай най-добрите си характеристики

Нека бъдем честни – това е Тиндър. Ако имаш добро тяло, не се страхувай да го подчертаеш, но не твърде очевидно! Както споменах по-горе, имай комбинация от снимки, а не само снимки на тялото си. Въпреки че тези снимки ще ти генерират съобщения, това може потенциално да не доведат до „действителен разговор“, но не и в сравнение с други снимки. Ето защо трябва да показваш снимки, които те представят, за да получаваш по-смислени съобщения.

Съвет за мъже: Никога не позволявай на жена да направи твоя профил вместо теб. Жените си мислят, че знаят какво искат. Но малцина знаят какво подсъзнателно ги привлича.

#7 Не пропускай значките за интереси

Tinder ти позволява да избереш до 5 интереса с потенциални съвпадения, които се показват на основната снимка.

Добавянето на тези значки е лесен начин за споделяне на повече информация с потребителите, но също така е и стратегически ход. Tinder автоматично подчертава всички интереси, които потребителят има общи с теб. Дадена общност често може да предизвика връзка, а взаимното хоби прави много по-лесно за всеки да започне разговор.

#8 Действай пръв

Когато получиш съвпадение, пиши му/ѝ. Но бих препоръчал да изчакаш около час след съвпадението, ако не искаш да изглеждаш прекалено нетърпелив. Не бъди срамежлив, за да направиш първия ход. Знам, че да направиш първия ход, не е лесно за всеки. Ако отсрещният не отговори, поне ще си елиминирал някого, който не е за теб.

Не се опитвай да се срещнеш (на живо или в друга социална мрежа) с някого в първата минута, в която сте съвпаднали, ако той не изглежда готов. Добре е първо да поговорите малко. В Tinder инерцията е от ключово значение. Основната ти цел във всеки обмен на съобщения е да преместиш нещата извън приложението, преди тя да загуби интерес или да изтрие профила си. Това може да означава получаване на нейния/неговия Facebook, телефонен номер или направо среща с теб.

Ако обменът на съобщения се превърне в разговор в чат, трябва да удариш чертата… Не забравяй, че това е разговор, който може да порасне във връзка, а не интервю за работа. Поддържай го леко и забавно и не се страхувай да прекалиш. Все пак е Tinder… По-добре е да поемаш рискове, отколкото да играеш на сигурно. Ще разбереш кога си стигнал твърде далеч и ще се научиш бързо от грешките си.

Следи кои въпроси/отговори/коментари работят за теб и ги извади, когато имаш нужда от тях. Няма нужда да се стресираш, че си креативен и остроумен на място, на което можеш да изградиш цял арсенал от отговори, подходящи за почти всеки повод.

#9 Покани правилно

Да убедиш отсрещния да премести нещата извън приложението може да бъде трудно. Все пак, както казах по-горе, не искаш да я/го поканиш твърде рано и да я/го изплашиш. Ето някои признаци, с които да следиш кога събеседникът ти ще бъде готов да я/го поканиш извън Tinder:

 1. Ангажиран е в процеса и активно участва в обмена на съобщения, а не просто изпраща супер кратки отговори.
 2. Задава ти много въпроси. Това означава, че е любопитен/на да научи повече за теб.
 3. Използва емоджита. Когато нейните/неговите текстове показват признаци на ентусиазъм, шансовете са отлични, тя ще каже „да“ да се срещне лично с теб.
 4. Споменава планове си за уикенда. Питането за твоите планове за уикенда може да бъде фин намек, че тя би искал/а да бъде част от тях.

Как да преминем на следващо ниво, а именно извън Тиндър или среща на живо?

След като видиш горните индикации, че събеседникът е в правилната нагласа, ето списък със стратегии, които ще я/го накарат да каже „да“ за среща:

 1. Попитай за телефонен номер. По този начин, ако профилът й/му в Tinder изчезне, все още ще имаш начин да продължиш разговора.
 2. Предложи 2 избора – среща за кафе или напитки, например.
 3. Предложи среща на обществено място – така е по-безопасно за нея, така че е по-вероятно да се съгласи да се срещне с теб.

Как работи алгоритъмът на Tinder?

Ето обяснение за това как работи алгоритъмът.

Кои са двете основни точки, които всички знаем за Тиндър?

 1. Това е сайт за запознанства.
 2. Броят на момчетата в приложението е значително по-голям от броя на момичетата.

Дали си привлекателен, събеседник и, което е важно, да не си измамник? Как Тиндър те преценява по тези параметри? Това те класира.

Алгоритъмът проследява всеки бутон, върху който потребителят щракне, всяка страница, която той/тя преглежда, за да проследи поведението на потребителя към дадена функция и на базата на това, че създаде функция. Така всяка дейност в приложението се нарича събитие.

Така че всеки път, когато плъзнеш надясно или наляво, прегледаш снимка, напишеш описание, премахнеш такова, се задейства събитие, съответстващо на твоя акаунт.

Кои са основните събития, които формират основата на Tinder, за да покаже твоя профил на момиче?

Ако превишаваш ограничението за броя на десните плъзгания всеки ден, Тиндър ще приеме това негативно срещу теб. Защо? Защото прекарваш пръст надясно на всеки човек, на когото се натъкнеш, надявайки се да получиш съвпадение. Това е просто отчаяно положение за нормалните хора, но и за алгоритъма.

Какво е средното време, което прекарваш на карта (профил на човек), преди да вземеш решение да плъзнеш надясно или наляво? Ако отделиш прилично време, за да опознаеш профил и след това направиш плъзгане надясно/наляво, ще бъдеш оценен по-високо от алгоритъма. Причината е очевидна, ти взимаш малко по-информирано решение да харесаш профил.

Кога наистина започва да тече времето от стартирането на събитие за преглед на профил?

Когато някой наистина отвори карта, за да види още снимки. По-логично обяснение всъщност би било фуния, която е поредица от събития, които потребителят извършва в приложението. С други думи казано:

 • Отваряш карта на човек,
 • Превърташ надолу, за да прочетеш описанието,
 • Отделяш време за частта от картата, която всъщност е описанието на отсрещния,
 • Отиваш на следващата снимка, разглеждаш за определено време,
 • Надолу към допълнителната информация и тн.

Написване на описание в приложението е високо оценено от алгоритъма.

Алгоритъмът анализира изреченията, които си написал, и подбира смислени думи, наречени „котви“, и показва картата ти на хора, които са написали същите/синонимни думи-котви. Все пак това води до по-смислени разговори.

Трик за бързи съвпадения в Тиндър: Ако деинсталираш приложението след доста време използване и го инсталираш отново след няколко дни, е много вероятно да имаш съвпадение или две. Tinder показва картата ти на няколко души веднага след деинсталирането. Причина? Иска да те задържи и да те накара да почувстваш, че има шанс да намериш някого. С други думи казано – иска да останеш, както всяко друго приложение.

Дългите разговори ти дават допълнителни точки.

Алгоритъмът отчита на базата на средния брой събития „изпращане на съобщение“, които се задействат от теб и твоя събеседник. Това показва на алгоритъма, че ти си човек, който може да накара твоето съвпадение да прекара повече време в приложението. Алгоритъмът приема това като важен фактор за показване на твоята карта.

Важен факт: Не може да видиш голяма част от хората, които прекарват пръст надясно към твоята карта. Има важна причина за това. Ако Х човек получи съвпадение при всяко дясно плъзгане надясно, което направи, това по същество убива фактора на напрежението за човека. а оттам и геймификацията в приложението. Следователно, Тиндър гарантира, че момичетата могат да видят момчетата, които на базата на алгоритъма могат да проведат най-смисления разговор/среща с тях.

5 успешни стратегии за първо съобщение за започване на разговор в Тиндър

Видя някого в Tinder, прекара пръст надясно и получихте удовлетворяващо: „Това е съвпадение!“. Но сега идва трудната част, а именно изпращане на неотложното първо съобщение на Tinder.

Има няколко начина, по които може да подходиш към започване на разговор в Tinder. Може да опиташ безгрижен въпрос, забавна реплика, флиртуващ комплимент или обикновеното ,,Хей, здравей!‘‘. Ключът е да избереш първо съобщение в Tinder, което съответства на твоята личност и също така отразява тона на профила на човека, с когото имаш съвпадение.

Ако търсиш успешни начини да започнеш разговор, без да се замисляш твърде трудно, ето добри тактики и примери за първо съобщение в Tinder, които можеш да изпробваш.

#1 Комплимент за снимка и въпрос

Отсрещният има снимка на залез, поход, красива част от природата, парти, животно, смешно лице или нещо друго забележително. В такъв случай просто кажи, че снимката е готина или направи коментар за нея, след което задай въпрос. Ето няколко примера:

 • Харесвам снимката ти сред природата. Това къде беше?
 • Имаш епична снимка на залеза. Беше ли невероятен ден?
 • Страхотна котка си. Какви бяха някои от другите ви костюми за Хелоуин?
 • Сладко кученце! Твое ли е?
 • Видях на твоя снимка китара. Кога за последно свири?

#2 Небрежен поздрав и обикновен въпрос

Може също да започнеш с небрежно поздравяване и въпрос като например:

 • Честит [добави ден от седмицата]! Как вървят нещата при теб днес?
 • Хей, как минава денят ти досега?
 • Хей! Как се отнася денят с теб?
 • Здравей, как си? Прави ли нещо забавно тази седмица?

#3 Лек флирт

Това е Tinder и е подходящо умерено флиртуване. Подразни отсрещния. Например:

 • Имаш сладка усмивка. Какво я кара да се появява най-много?
 • Изглеждаш така, сякаш знаеш как да се забавляваш. Кое ти е последното приключение?
 • Надявах се да си паснем. Изглежда, че ти харесват много от нещата, които правя.
 • Хей! Забавно е да се запознаем тук.

#4 Въпрос относно основната информация на профила

Отсрещният, ако не е добавим много информация в профила си, винаги може да излезеш с първо съобщение, в което коментираш неговата работа, местоположение или училище. Ето няколко примера:

 • Работата ти звучи супер интересно. Какво точно прави [неговата професия]?
 • Хей! Видях, че си учил в [има на училището]. Имах куп приятели, които учеха там. Коя паралелка / Кой випуск беше?
 • Ти работиш в [име на фирмата]. Удовлетворява ли те?
 • Чувал съм добри неща за [име на фирмата]. Как е да работиш там?

#5 Произволен въпрос или коментар

Ако човекът, с когото имаш съвпадение, има смешни снимки или изглежда, че има повече чувство за хумор, изпращането на нещо малко по-необичайно и глупаво може да бъде добър ход, за да привлечеш вниманието му. Ето например:

19 забавни примера за първо съобщение за започване на разговор в Tinder

 1. Нека просто преминем към важните неща. Коя е любимата ти песен?
 2. Получаваш 3-дневен уикенд. Стягаш си багажа за планината, плажа или спиш до обяд?
 3. Кой е най-добрият ресторант, в който си ходил?
 4. Знаеш ли, че служителите в областта на туризма в Тасмания търсят някой, който да заеме позицията на „главен гушкател на панди“?
 5. Хей, харесва ми начина, по който носиш шапката си. Това те кара да изглеждаш така, сякаш замисляш нещо. Искаш ли да ми помогнеш да отвлека три пухкави кученца?
 6. Ако трябваше да излезем на вечеря, къде щяхме да отидем?
 7. Познавам те от партито на [някакво име] преди няколко месеца! Прав ли съм?
 8. Когато нашите приятели ни попитат как сме се запознали, какво ще им кажем?
 9. Току-що спечели безплатно пътуване до всяка точка на света! (Не от мен, идва по пощата.) Уловката е, че трябва да тръгнеш утре. Накъде ще се запътиш?
 10. Събудих се с мисълта, че днес ми предстои още един скучен [ден от седмицата] и тогава видях твоята снимка в Тиндър.
 11. Черен шоколад, чийзкейк с костенурка или череша Гарсия? Ако трябваше да избираш, кое би?
 12. Как човек като мен да получи интересен разговор с някой като теб?
 13. Това означава ли, че сме изключителни?
 14. Здравейте, бих искал да ви добавя към моята професионална мрежа в LinkedIn.
 15. Усещам как се взираш в профила ми от тук.
 16. Кейти Пери или Тейлър Суифт?
 17. Твоята неделна закуска е: А) Вафли и палачинки, бавно вкусени. Б) Барче с ябълки и киноа преди бягане. В) Изцеждане на животи в League of Legends. Г) Спане до обяд.
 18. Ако не отговори първия път: Току-що съвпаднахме и вече го играем на недостъпни?!
 19. Напълно бих ви позволил да ме заведете на обяд утре.

ЧЗВ за Тиндър

Кои са ключовите елементи на добрата биография за Tinder?

 • Привлича вниманието. Имаш голяма конкуренция, така че профилът ти трябва да привлече окото на отсрещния и да го накара да иска повече.
 • Рисува атрактивна картина. Точно както със снимките, ти искаш да направиш добро впечатление.
 • Да кара отсрещният да се усмихва. Чувството за хумор е почти универсално привлекателно и ако профилът ти разсмива, то ще бъде запомнен.

Как да започнеш разговор в Tinder?

Задай конкретен въпрос, който се отнася пряко към отсрещния въз основа на видените снимки и биография. Не ги обсипвай с тривиални и клиширани комплименти. Винаги избирай нещо умно, а не нахално.

Как да продължиш разговора?

Ако имаш проблеми с поддържането на разговора в Tinder, винаги се връщай към закачливи въпроси. Поискай техния съвет, задай провокиращ въпрос и бутни топката обратно в тяхното поле. Винаги не забравяй да смениш темата, след като започне да доскучава. Няма нищо по-лошо от това да си заседнал в разговор, който не води до никъде.

Как можеш да се увериш, че се отнасяш с уважение към отсрещния?

Това е толкова просто, колкото да мислиш за нещата в реална житейска ситуация. Ако не желаеш да кажеш нещо лично, просто не го казвай в текст. По същия начин спазвай границите. Не се впускай в сексуални разговори или минали връзки неочаквано. Всичко е свързано с разбиране и съпричастност към опита на другия човек.

Използвани източници:

https://www.snappr.com/blog/top-10-tinder-tips-for-guys-how-to-get-more-matches

https://www.quora.com/How-do-I-catch-attention-on-Tinder

https://www.quora.com/How-does-the-Tinder-algorithm-work-Is-there-some-logic-to-increase-matches-or-is-it-random

https://manofmany.com/lifestyle/sex-dating/what-to-say-on-tinder

https://www.zoosk.com/date-mix/online-dating/tinder-first-message/

https://www.vidaselect.com/top-10-tinder-tricks-and-tips/

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Петър Нефтелимов

Основател на блога за Практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com и съорганизатор на Предприемаческата програма на село Zero Start. Подвизавам се също като блогър, позитивен журналист в Uspelite.bg, предприемач, гост-ментор в няколко предприемачески програми, лектор на различни събития за предприемачество, доброволец в немалко проекти, по образование биотехнолог, а по свободно време с приятели – купонджия. Повече за мен на: Petar.Neftelimov.com

500+ Полезни материали за бизнеса

Безплатно е!

Виж тук

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader