Бизнес . 1 минутa

7 ползи от участията в събития на живо за бизнеса ти

7 ползи от участията в събития на живо за бизнеса ти

В днешно време ни е много удобно да стоим зад мониторите, вместо на събития на живо.

Но нищо ново не се случва в зоната на комфорт, ако искаш да се развиваш.

Затова! Просто излез от дома си!

Общуването с различни хора в реалния живот е един от начините да разширим светогледа си.

Ти си човекът, които трябва да стане от удобния диван и да сложи телефона си в джоба!

Точно това се опитвам да правя последните месеци. Участвам в различни проекти, приключения и по всякакъв начин се стремя да съм далеч от зоната си на комфорт. Изпитвам себе си и възможностите си. Но така не ми остава време да пиша собствени статии в Neftelimov.com.

От друга страна, следя разнообразни хора и опита, който споделят в социалните мрежи. Най-интересните от тях споделям тук, за да достигнат до повече хора.

Днешната статия е от Радост Кондева-Костова, основател на Joy Events Management – Лондон.

Ето ги и нейните 7 ползи от участията в събития на живо:

#1 Контакти.

Живата човешка комуникация е безценна, особено в днешния дигитален свят. Забелязвал ли си какъв приток на идеи и енергия получаваш всеки път след стойностно събитие с различни интересни хора? Заобиколи себе си със стойностни хора – такива, които искат и се развиват, толерантни са към различията, дисциплинирани, автентични.

Поддържай живи взаимоотношенията с тях.

#2 Внимание по време на събития на живо.

Ако имаш бизнес, искаш внимание!

Имаш необходимост хората да знаят кой си, искат да те видят, да общуват с теб, да излезеш от монитора. Заинтересувай се от хората, задавай им въпроси, взаимодействайте си. Бързо ще усетиш резултат.

#3 Намиране на нови клиенти.

Един от бонусите от посещението на събития на живо е, че ще намериш нови клиенти. Отлична възможност за изграждането на истинска връзка, която създава едно по-дълбоко ниво на доверие.

#4 Срещаме експерти и лидери в конкретни области на събития.

Да сме в една и съща стая с успешни хора, е сериозно предизвикателство. Опитът показва, че общуването лице в лице с такива хора, възможността за реална интеракция, носи нещо специално, което не можем да получим, гледайки ги на уебинар, например. Можем реално да усетим страстта им. Дори да задаваме въпрос, ако сме достатъчно смели.

#5 Увеличава ни се мотивацията.

Мотивацията е мускул, които се развива с постоянство и главен % отговорност за това носи всеки от нас и все пак силата на правилните хора, правилната среда, е огромна. Освен мотивация, откриваме знания, щастие дори. Срещайки готини хора, освобождаваме допамин, прекарваме си добре и след това изключително мотивирани се връщаме към ежедневието.

#6 Ще получим допълнително вдъхновение.

След всяко събитие се чувстваме въодушевени. Най-добрите моменти идват по време на събитие, така че:

Води си записки и се подготви за реализацията им.

#7 Забавлението е гарантирано на събития на живо.

Винаги има забавление и 2 събития никога не си приличат.

В тази връзка виж според Пламен Русев, организатор на Webit: Как да определим кои са събитията важни за нас?

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Петър Нефтелимов

Основател на блога за Практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com и съорганизатор на Предприемаческата програма на село Zero Start. Подвизавам се също като блогър, позитивен журналист в Uspelite.bg, предприемач, гост-ментор в няколко предприемачески програми, лектор на различни събития за предприемачество, доброволец в немалко проекти, по образование биотехнолог, а по свободно време с приятели – купонджия. Повече за мен на: Petar.Neftelimov.com

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader