eCommerce Academy . 2 минути

Техника за създаване на YouTube видео за прохождащи влогъри

Техника за създаване на YouTube видео за прохождащи влогъри

В текущата статия на Nеftеlіmоv.соm те отвеждам „зад кулисите“ на създаването на успешно видео съдържание за прохождащи влогъри и YouTube канали. Ще ти покажа каква техника и какви подходи използвам при снимането за канала на eCommerce Academy.

Каква е най-подходящата и достъпна техника за YouTube видео при прохождащи влогъри?

Видеото е посветено на това да научим повече относно това как да се ориентираме в морето от техника на пазара, ако искаме да създадем свой аматьорски канал и то с достъпен бюджет.

Не е нужно основният ти статив да е за професионално заснемане, но е важно той да е малък, удобен и лек, както и устойчив при постоянно сгъване и разгъване. На пазара всеки може да открие огромно разнообразие от стативи. За нас би бил полезен такъв с височина на позициониране до метър и петдесет и задължително с винтова сглобка, за закрепване на няколко елемента заедно, тъй като често се налага поставянето на няколко допълнителни елемента. Към него спокойно можем да добавим и един селфи стик, който да ни служи като допълнителен удължител, когато това е необходимо.

Защо е важно техниката ни YouTube видео да е лека и компактна, но устойчива?

Устойчивостта и качеството са изключително важни в дългосрочен план особено когато снимаме в градска среда за продължително време.

Освен голям статив е добре да притежаваме и по-малък, полезен при опити за заснемане на по-бързи и кратки видеа, който отново притежава винтова сглобка, възможност за поставяне на DSLR фотоапарат, както и регулируема глава, която позволява използването му като компактен селфи стик.

Важни елементи и хитрини при сглобяването на влог техника

На първо място трябва добре да подберем стойката, на която ще поставим своя телефон. Често не можем да разчитаме само и единствено на микрофона на мобилното си устройство, тъй като той улавя множество странични звуци, които биха дразнили зрителите ни. В тази ситуация се налага да се доверим на насочен микрофон, познат на много хора с разговорното – микрофон пушка.

Да, но как да го закрепим на своя мобилен телефон?

Стойката ни за захващане играе много важна роля в тази задача. Тя трябва да е с възможност за захват на микрофона, без това да пречи на заснемане на видеото. Такава стойка лесно може да се открие в Amazon, като една много добра, препоръчвам ти MOVO PR-1 Smartphone Grip, която е подробно описана във видеото.

На второ място, но не и по важност, се нареждат кабелите, чрез които свързваш мобилното си устройство с микрофона. Често микрофоните са несъвместими с мобилния телефон, поради разлики в аудио жакове и по тази причина се налага да се снабдим с няколко преходника, но отново трябва да внимаваме да са правилните, а също така да са на доказана марка в сферата на аудио техника, за да сме сигурни, че звукът, записан от микрофона, ще бъде пренесен по най-добрия начин.

Не по-малко важно е да знаем и какво да правим по време на самия процес на снимане, тъй като може да допуснем различни шумове и смущения по време на снимачния процес, които ще доведат до напълно неизползваеми видеа и нуждата да заснемаме всичко отново.

Как да заснемаме успешно YouTube видеа само с помощта на мобилния си телефон?

Кои телефони са най-подходящи за видео заснемане?

Аз снимам за канала на eCommerce Academy с помощта на един от последните модели iPhone, но не всеки трябва да притежава телефон последно поколение, за да прави такъв тип видеа. Когато избираш телефон, е желателно да се спреш на такъв, който прави 4K видео и притежава повече вътрешна памет, тъй като 4K видеата заемат много повече пространство и сериозен обем от гигабайти. Ако в момента не разполагаш с такъв, лесно можеш да се снабдиш с един в добре познатите сайтове за пазаруване на стоки втора ръка.

Едно нещо, което би ти свършило уникално много работа, е приложението Filming PRO. Това е софтуер, който ще ти даде възможност да регулираш картината си при заснемане на видеа на места с по-малка светлина или не добър контраст. Приложението е платено, но определено си заслужава да инвестираш в него, за да си сигурен, че качеството на видеото е добро.

Повече за снимането в самолетен режим, както и как да подобрим значително качеството си на снимане

Важен съвет всеки път, когато правиш видео, е да включиш телефона на самолетен режим, а не на „Do not disturb“, тъй като е възможно приемниците на устройството да повлияят на микрофона, който може да развали качеството на видеото.

Със сигурност си намери Deadcat протектор, който се нанизва на микрофона и се използва, когато се правят заснемания на снимки във външни условия, за да се изолират шумове и качеството на звука да е наистина високо. Определено помага при лек полъх на вятъра или шумове от падащи листа и звуци от птици и насекоми.

Техника за снимаме YouTube видео на открито без външни шумове

Много важно е твоят микрофон да е качествен. Той задължително трябва да е снабден с вибрационна стойка, която дори при динамично снимане не създава излишни шумове в микрофона. За щастие на пазара вече има множество подобни предложения и всеки лесно и бързо може да се снабди с нужното устройство. Добре е също така той да не се нуждае от батерия или допълнително зарядно, за да не се окажеш неподготвен в ситуация на снимане. Във видеото е демонстриран модел, който е изключително подходящ и много достъпен като ценови клас.

В следното видео ще разбереш повече за това каква техника е необходима за създаване на YouTube видео за прохождащи влогъри, както и и други практически напътствия относно марки, модели и магазини, от които най-изгодно можеш да закупиш влог техника – дори втора ръка:

Също в тази връзка разбери от един от водещите британски инфлуенсъри в социалните мрежи, Дан Кноултън, как да използваме видео маркетинг?


Каналът на eCommerce Academy в YouTube си поставя за цел да срещне аудиторията си с активни представители на дигиталния бранш у нас. В него ще намериш множество интервюта със собственици на онлайн бизнес, дигитални агенции, разработчици, платформи, създатели на съдържание и много други.

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Никола Илчев

Никола Илчев има богат опит в собствени и чужди eCommerce проекти, както и значително влияние в развитието на екосистемата на електронните търговци в България. Основател на eCommerce Academy. Автор на книгата Add to Cart, която е компилация от най-добрите идеи и практически съвети на над 25 доказани експерти в онлайн търговията в България. Силно вярва, че всеки бизнес трябва да бъде дигитален и се стреми да предостави полезна информация и контакти на всеки, който е поел по пътя на онлайн продажбите.

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader