5-те навика на добрия лидер. #3 ми е любим!

Живеем във времена, които са пренаситени с „лидери“. Вече всеки, който ръководи хора, се самоопределя като лидер. Но дали наистина е такъв?

Истинското лидерство е динамично и съчетава в себе си разнообразие от уникални умения. Мислиш ли, че разполагаш с качествата, които те правят лидер в пълния смисъл на думата?

Е, нека ти представя част от съставките на една наистина добра рецепта, за да бъдеш успешен лидер:

#1 Визия

Лидерът насочва своята страст към определена цел. Неговата визия поставя цел, която разпалва огън сред неговите последователи и осветява посоката, която те трябва да следват. Създавайки обща цел, лидерът може ефективно да мотивира своите последователи, така че те да вършат работата си с голям ентусиазъм, любов и отдаденост.

#2 Страст

Добрият лидер има безспирен стимул. Той заразява другите хора със своя хъс и вяра в успеха, което още повече ги мотивира и ги кара да поддържат пламъка на страстта жив. Страстта на лидера отваря врати към нови хоризонти и възможности не само за него самия, но и за целия му екип.

#3 Добрият лидер следва това, което проповядва

Прозрачност и автентичност са предпоставки за едно успешно лидерство. Силният лидер намира баланс и синхрон между думите и действията си. Неговите последователи се чувстват спокойни и сигурни при всяко негово решение, защото не изпитват нуждата да се тревожат, че той може да има някакви други скрити мотиви.

#4 Комуникативност

Умението за водене и поддържане на добра комуникация е тайната на изключителното лидерство. Именно с помощта на това умение добрият лидер постига целите си. Освен за да повиши продуктивността, добрият лидер комуникира, за да мотивира, вдъхновява, уверява и насочва своите служители от време на време.

#5 Кураж

Силните лидери запазват самообладание в трудни и предизвикателни моменти. Дори и шансовете да са срещу тях, те поемат по пътя на куража и вдъхновяват своите последователи да бъдат смели и уверени, независимо от обстоятелствата.

„Лидерът ръководи с помощта на личен пример, а не с принуда.” Сун Дзъ

Оригинал:

Всеки успешен лидер притежава тези пет ценни умения.

Не пропускай също да разбереш кои са 20-те навика на бъдещите милионери и още от днес да ги започнеш


Искаш ли?

  1. Да си създадеш една безплатна страница – онлайн визитка, в която да опишеш си професионалната история, както и да си качиш снимки и видеа.
  2. Тази визитка може да споделяш в социалните мрежи, както и да я сложиш в подписа на емайла си.
  3. Хората ще могат да те откриват по професията ти. Така ще си създаваш още повече бизнес контакти.
  4. При желание може да получиш емайл адрес с @profesionalisti.info , който ще бъде синхронизиран с текущата ти Gmail или ABV поща.
  5. Още допълнителни плюсове в бъдеще.
Регистрирай се БЕЗПЛАТНО в Указател за професионалисти и достигни до повече потенциални клиенти!

За да придобиеш по-голяма представа за функционалността на страничката, може да погледнеш видеото:

Очаквам и теб в Общността на професионалистите в България!

Един проект на Neftelimov.com

Даниела Колева

Ново поколение маркетолог и сертифициран консултант по хранене от The Institute for Integrative Nutrition, NY. Обичам писането, психологията, йога и народните танци. Силно вярвам в добротата на всяка една човешка душа и че България си струва.

Искаш нещо да кажеш?
 
Пиши ми.
 
Искаш нещо да кажеш?
+