Личностно развитие . 1 минутa

5-те навика на добрия лидер. #3 ми е любим!

бизнес, визия, комуникация, кураж, лидер, опит, предприемач, страст, умения,

Живеем във времена, които са пренаситени с „лидери“. Вече всеки, който ръководи хора, се самоопределя като лидер. Но дали наистина е такъв?

Истинското лидерство е динамично и съчетава в себе си разнообразие от уникални умения. Мислиш ли, че разполагаш с качествата, които те правят лидер в пълния смисъл на думата?

Е, нека ти представя част от съставките на една наистина добра рецепта, за да бъдеш успешен лидер:

#1 Визия

Лидерът насочва своята страст към определена цел. Неговата визия поставя цел, която разпалва огън сред неговите последователи и осветява посоката, която те трябва да следват. Създавайки обща цел, лидерът може ефективно да мотивира своите последователи, така че те да вършат работата си с голям ентусиазъм, любов и отдаденост.

#2 Страст

Добрият лидер има безспирен стимул. Той заразява другите хора със своя хъс и вяра в успеха, което още повече ги мотивира и ги кара да поддържат пламъка на страстта жив. Страстта на лидера отваря врати към нови хоризонти и възможности не само за него самия, но и за целия му екип.

#3 Добрият лидер следва това, което проповядва

Прозрачност и автентичност са предпоставки за едно успешно лидерство. Силният лидер намира баланс и синхрон между думите и действията си. Неговите последователи се чувстват спокойни и сигурни при всяко негово решение, защото не изпитват нуждата да се тревожат, че той може да има някакви други скрити мотиви.

#4 Комуникативност

Умението за водене и поддържане на добра комуникация е тайната на изключителното лидерство. Именно с помощта на това умение добрият лидер постига целите си. Освен за да повиши продуктивността, добрият лидер комуникира, за да мотивира, вдъхновява, уверява и насочва своите служители от време на време.

#5 Кураж

Силните лидери запазват самообладание в трудни и предизвикателни моменти. Дори и шансовете да са срещу тях, те поемат по пътя на куража и вдъхновяват своите последователи да бъдат смели и уверени, независимо от обстоятелствата.

„Лидерът ръководи с помощта на личен пример, а не с принуда.“ Сун Дзъ

Оригинал:

Всеки успешен лидер притежава тези пет ценни умения.

Не пропускай също да разбереш кои са 20-те навика на бъдещите милионери и още от днес да ги започнеш

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Даниела Колева

Ново поколение маркетолог и сертифициран консултант по хранене от The Institute for Integrative Nutrition, NY. Обичам писането, психологията, йогата и народните танци. Силно вярвам в добротата на всяка една човешка душа и че България си струва.

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader