Биткойн . 2 минути

Прогнози за Биткойн: 10 000 долара за 1 BTC предстои! Кога да го очакваме?

прогнози за Биткойн

Биткойн не просто успя да излезе невредим от разцепването на мрежата на две, а достигна нови рекорди. Няколко дни след като Bitcoin Cash беше създаден, оригиналният Биткойн успя да достигне предишната си рекордна стойност от 3000 долара, а ако днес някой иска да си купи, то трябва да отдели повече от 3250 долара. А какви прогнози за Биткойн има?

Биткойн е първата криптовалута, а според Кумар Гаурав, основател на Cashaa – Auxesis Group, това определя и винаги водещата позиция, тъй като е имала най-дълго време да се развие, сравнена с алткойните. Успехът на Биткойн не е просто в постоянния растеж, а и в скоростта, с която успя да се съвземе след разделянето. Форка всъщност направи услуга на Биткойн след като трейдърите и инвеститорите продадоха новосъздадения Bitcoin Cash за оригиналния.

Също така хоризонтът за Биткойн изглежда чист, според Гаурав, поради това че все повече и повече институционални инвеститори ще се обръщат към Биткойн. А и самото увеличение на цената привлича още повече хора към криптовалутата. Той сподели:

Биткойн се припознава все повече от законова гледна точка, медийното внимание се увеличава, расте използваемостта и одобрението, докато изначалните, политически причини за популярността на Биткойн са по-силни от всякога. Най-пресен пример – ЕС обяви, че има шанс да замрази банкови сметки, за да предотврати банкови банкрути, напомняйки на това, което доведе до първата Биткойн вълна – банковата криза в Кипър.

Прогнози за Биткойн

Гаурав продължава с това, че Биткойн е постигнал толкова много в първите си години, въпреки факта че само малка част от населението са го подкрепяли, заради някои от предимствата които има, а именно свободата, която дава на хората, които се намират в объркана политическа, финансова и икономическа система. Та можем да си представим на какъв ефект можем да станем свидетели, след като доказани институции и популярни медии го приемат.

Създателят на Cashaa, сайтът за евтини трансфери на пари с помощта на блокчейн технологията, също обърна внимание на кривата, която описва цената на Биткойн в последните години и счита, че в близките три години стойност от 10 хил. долара ще е реалност.

Биткойн не се контролира от никого

Друг голям поддръжник, Симон Диксън, набляга на факта, че Биткойн е единствената криптовалута, която не се контролира от никого и която има най-голямата изчислителна мощност в световен мащаб и много добра парична политика. Той обяснява:

Биткойн се е сблъсквал с много проблеми, свързани с капацитета на мрежата за обработване на транзакциите. Поради факта, че никой не контролира криптовалутата, дебатът отне 3 години, преди да се стигне до някакво решение – SegWit2x.

Има увеличено търсене

Въпреки проблемите, Биткойн премина границата от 3000 долара, а растежът продължава. Диксън каза:

Оставам оптимистично настроен след като алтернативите на Биткойн продължават да добавят стойност към него и доказват, че има само един инструмент за съхраняване на стойност на криптопазара. В крайна сметка, хората спекулират и инвестират в алткойни, но има само един Биткойн, към който те се обръщат, за да заключат евентуална печалба или загуба.

Той добави също, че в най-скоро време централните банки и правителства ще осъзнаят, че да държат Биткойн е добра идея – това, което наблюдаваме сред финансовите институции в момента. Те най-вероятно ще се опитат да създадат свои собствени алтернативи, които ще се конкурират с Биткойн, но фактът, че ще са централизирани и контролирани, не ги различава много от фиатните пари.

Биткойн е устойчив и разнообразен

Майкъл Вогел, главният изпълнителен директор на Netcoins, вижда фундаменталните предимства и разнообразието в приложенията на Биткойн – изпращане на пари, онлайн разплащане, съхранение на стойност, блокчейн технологията и т.н. Безплатният маркетинг (дори и негативен) от страна на медиите увеличава популярността и разпознаваемостта на Биткойн сред хората и го установява като „златния стандарт“ сред криптовалутите.

Прогнози за Биткойн – скоро ще достигне 3700 долара

Вогел оприличава развитието на Биткойн на това на Интернет, който е преминал през многобройни проблеми в първоначалните години. Той счита, че след като се стигна до решение за увеличаване капацитета на мрежата, още доста инвеститори ще се включат. Goldman Sachs предвиждат прогнози за Биткойн за 3700 долара в най-скоро време и изглежда, че Биткойн няма да чака дълго!

Източник: cointelegraph.com

Подновен на 29.11.17 г.: 32 дни преди края на 2017 година един Биткойн вече е над 11 000 долара.

Затова не чакай, а купи сега Биткойн: https://www.xchange.bg 

Погледни и следните статии:

Биткойн балон ли е или е все още прохождаща иновация?

Биткойн: 4 важни факта за него за начинаещи (+1 урок за милиони)

Печалба от Биткойн: Как програмист инвестира спестяванията си в Биткойн?

Идеи за инвестиция? Биткойн е най-добрият актив, според Уолстрийт

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Петя Нанкова

Завършва бакалавър „Международна Бизнес Администрация“ и магистратура „Финанси“ в Холандия, но вярва, че я очаква и добро бъдеще в България, затова се връща веднага щом приключва с образованието си. Работи една година по специалността в една от най-големите IT компании в света, но винаги стартъп средата я е влечала най-много. Случайно се среща с хора, които ѝ разказват за Биткойн. В последствие толкова ѝ става интересна материята, че става част от проекта им xChange.bg – сайт за покупка и продажба на криптовалути, а плановете им за бъдещето са големи.

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader