Бизнес . 1 минутa

Потенциални клиенти и предприемачи се свързват вече с Crowdholding

Преди време ти представих интервюто с Алекс Божинов, за когото България се превърна в негов дом и най-любимо място за живеене. През последните 6 години той учи и работи в 5 различни европейски държави. С 2 успешни бизнес начинания зад гърба си, Алекс придобива допълнителен опит и в Google. Наричат го „магьосник на маркетинга“. Заедно с Итан от САЩ и Хенри Великобритания създават Crowdholding. Платформа за открита иновация, която свързва предприемачи и потенциални клиенти. На платформата съвместно създават продукти и споделят приходите.

От началото на 2017 екипът се разраства и към екипа се присъединяват нови 10 човека. През този период те получават първата си инвестиция, платформата се оптимизира и излиза от алфа фазата. От момента, в който платформата става достъпна, клиенти от технологичните и търговските сектори се включват към проекта и до юли 2017 вече достигат 20 на брой. Повече от 1000 поддръжници активно дават техните идеи на платформата и изкарват възнаграждение във формата на криптовалута.

Как работи Crowdholding?

Crowdholding, платформа, иновация, предприемачи, потенциални клиенти

За предприемачи

Предприемачи с идея или вече с работещ продукт могат да посетят платформата и да получат следните ползи:

  • Подобряване на продуктите. Съвместно с активни поддръжници на твоята марка можеш да създадеш нови и по-добри продукти.
  • Проверка на твоята идея. Заедно с група от потенциални клиенти може да разработиш и провериш бизнес идеите си.
  • Увеличение на информираността. Рекламирай по-успешно своите продукти и услуги, създавайки общество от ангажирани потребители, които сами биха споделяли предложенията ти.

За поддръжници / потенциални клиенти

Млади и талантливи хора, които искат да приложат своите таланти или да научат нови способности, могат да постигнат следното чрез платформата:

  • Изграждане на професионално портфолио. Помагайки на фирми в различни сфери, поддръжниците събират опит, който може да бъде представен като практика. По този начин те събират портфолио с предложения, с които са помогнали за развитието на фирмите.
  • Заплата в крипто валута. Влагайки усилия, идеи и време в различните проекти се възнаграждава с крипто валута наречена YUPIE. Тази валута може да бъда обменена с традиционни валути като долар или може да се използва за купуването на продукти от фирмите.
  • Достъп до иновативни продукти. Включвайки се в развитието на един бизнес, още на етапа на разработка на продукта се дава достъп до продукти, които ще се появят на пазара месеци по-късно. Поддръжниците ще бъдат сред първите, които да изпробват иновациите, създадени на платформата.

ИСО кампания

Всички са добре запознати с първични публични предлагания на акции, които са организирани от акционерни дружества. В момента в сферата на алтернативните финанси се разпространява с мълниеносни скорости нов вид финансиране за фирми. Нарича се Първично токен предлагане (ПТП). На 15 август Crowdholding пуска ПТП чрез закрити канали (Виж тук), а на 1 ноември YUPIE токена вече ще бъде търгуван на различни борси.

Виж също защо, докато беше в София, Ричард Брансън каза, че България разполага с безкрайно много възможности за бизнес (+ВИДЕО)

 

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Петър Нефтелимов

Основател на блога за Практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com и съорганизатор на Предприемаческата програма на село Zero Start. Подвизавам се също като блогър, позитивен журналист в Uspelite.bg, предприемач, гост-ментор в няколко предприемачески програми, лектор на различни събития за предприемачество, доброволец в немалко проекти, по образование биотехнолог, а по свободно време с приятели – купонджия. Повече за мен на: Petar.Neftelimov.com

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader