Биткойн . 2 минути

Идеи за инвестиция? Биткойн е най-добрият актив, според Уолстрийт

идеи за инвестиция

Биткойн ще бъде най-добре представящият се актив до края на годината, което го прави изключително атрактивен като инструмент за идеи за инвестиция. За сега стойността му се е увеличила повече от три пъти, а все по-голямото търсене и дериватни инструменти на база на криптовалутата ще допринесат за растежа.

Задаваш ли си въпроса ,,В какво да инвестирам“? Отговорът е Биткойн. Не е необходимо да си купуваш цял Биткойн. Можеш и 0,01 от моментната му стойност, която към момента е около 43$ от тук: xchange.bg, тъй като цената се очаква да достигне 10 000 долара в следващите 3 години!

Биткойн най-вероятно ще се представи по-добре от акциите и облигациите до края на тази година, според Том Лий, съосновател на Fundstrat, бутикова компания, която изследва инвестиционни възможности в различни сектори. Той беше и един от първите стратези на Уолстрийт, който пусна доклад върху най-известната криптовалута.

Смятам, че Биткойн е слабопритежаван актив с потенциал за огромно ,,спонсорство” в бъдещето от страна на институционалните инвеститори.

Той допълни, че Биткойн притежава много от характеристиките на златото, които го правят атрактивна алтернативна валута, както и много добър инструмент за съхранение на стойност. В телевизионно предаване по CNBC, на Лий му бяха зададени няколко блиц въпроса по тази тема:

Идеи за инвестиция? Биткойн или злато?

Категорично Биткойн!

Какво би предпочел да притежаваш – Биткойн или портфолио от акции в американски компании?

Ако гледаме в периода от сега до края на годината, разбира се, че Биткойн.

Ще бъде ли Биткойн най-добре представящият се актив?

Да.

Биткойн бележи постоянни рекорди през последните дни, а в момента стойността му е почти 4500 долара. Въпреки че преди малко повече от две седмици Биткойн се разцепи на две, той е по-силен от всякога, отбелязвайки четворен растеж от началото на годината.

В момента криптовалутата се търгува със 7% повече от преди 24 часа и не изглежда да забавя темпото. В същото време, Етера също отбелязва голям растеж от началото на месеца. След като беше паднал от 400 до под 200 долара, вече за да закупите 1 Етер, трябва да отделите поне 300 долара.

Лий публикува доклад в началото на миналия месец, в който обяснява потенциала на Биткойн да достигне 20 хил. долара, а може би и 55 хил. долара до 2022г. Определено не е за подценяване и е от най-доходоносните идеи за инвестиция, тъй като Том Лий е известен с верните си прогнози, любимец е на институционалните инвеститори и е бил един от водещите стратези в JPMorgan. Той също беше и един от малкото хора на Уолстрийт, които познаха, че ако Тръмп спечели изборите, акциите ще се покачат, отколкото да паднат – което се и случи.

Лий също вижда и други причини за оптимистично настроение към Биткойн:

Институциите трябва директно да купуват монетата чрез брокер, но CBOE и CFTS вече пуснаха търговия чрез фючърси, така че мисля че ще расте търсенето.

Последния месец CBOE (Chicago Board Options Exchange) каза, че планира да предлага търговия с Биткойн чрез фючърси в началото на следващата година, а CFTC (US Commodity Futures Trading Commission) вече одобри LedgerX да предоставя клиринг услуги, свързани с Биткойн и останалите криптовалути.

Лий също е един от най-мрачно настроените към представянето на американските акции до края на годината. Той счита, че стойността им ще е с около 8% по-ниска от тази, която наблюдаваме сега, докато негови колеги очакват стойността да се запази.

Задаваш ли си въпроса ,,В какво да инвестирам“? Отговорът е Биткойн. Не е необходимо да си купуваш цял Биткойн. Можеш и 0,01 от моментната му стойност, която към момента е около 43$ от тук: xchange.bg, тъй като цената се очаква да достигне 10 000 долара в следващите 3 години!

Статията е преведена и адаптирана от CNBC.

Виж също:

Биткойн Кеш: 3 начина за достъп до новия ти Биткойн

Биткойн се разцепи. А сега на къде? Кой ще поддържа новия Биткойн?

Какво е Bitcoin Cash?

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Петя Нанкова

Завършва бакалавър „Международна Бизнес Администрация“ и магистратура „Финанси“ в Холандия, но вярва, че я очаква и добро бъдеще в България, затова се връща веднага щом приключва с образованието си. Работи една година по специалността в една от най-големите IT компании в света, но винаги стартъп средата я е влечала най-много. Случайно се среща с хора, които ѝ разказват за Биткойн. В последствие толкова ѝ става интересна материята, че става част от проекта им xChange.bg – сайт за покупка и продажба на криптовалути, а плановете им за бъдещето са големи.

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader