Биткойн . 1 минутa

Печалба от Биткойн: Как програмист инвестира спестяванията си в Биткойн?

печалба от Биткойн

Преди 4 години, шведският програмист Александър Ботема преобръща възгледите си относно Биткойн – от силен скептицизъм до дълбока вяра, че това е иновация със стойността на Интернет. В интервю той разказва как е решил да вкара абсолютно всичките си спестявания в криптовалутата, в резултат, на което Ботема в момента се радва на стократна печалба от Биткойн.

Милиардер ли си с печалба от Биткойн?

Не, не съм милиардер все още (в шведски крони). Но капиталът ми се умножи повече от стократно, след като продадох всичките си акции и ликвидирах спестявания си, за да купя Биткойни през 2013 г.

По това време един Биткойн е струвал 30 долара, а в момента стойността му надвишава 4200. Ботема все пак не споделя какви са му били спестяванията, но определено възвръщаемостта за 4 години е невероятна.

Той споделя, че това е нещо като пенсионна застраховка. Програмистът допълни:

Може би, ще продам част от активите си (биткойн), когато цената стигне 100 000 долара.

Ботема се занимава от малък с програмиране и има опит с криптирането и информационната сигурност, а преди 7 години за първи път се сблъсква с Биткойн.

Отхвърлих го като нещо безинтересно. Предвид факта, че имах богат опит със сигурността на данни, бях сигурен, че не е възможно да създадеш сигурни сървъри, които да са отворени и предрекох край (на Биткойн). Следващата година си седях в метрото и прочетох във вестника как Биткойн се е възстановил след срив. Не можех да разбера как валута, която се базира само на доверие, може да се възстанови. Това ме заинтригува.

Изтеглил всичките технически описания и кода, стоящ зад мрежата на Биткойн, и започнал да изучава материалите, използвайки знанията и опита си. Той се изумил от това, което научил, а скептицизмът му се изпарил.

Беше революционно! Бяха решили това, което мислех, че е нерешимо!

След като се уверил в технологията, той почнал да смята колко би струвал един Биткойн в бъдещето. Използвал пазара на златото за изчисленията си.

Стойността на пазара на златото, където богатите си вкарват парите, за да избегнат обезценяване, е около 8 трилиона долара. Ако ги разделиш на 21 милиона, колкото ще бъде броят на Биткойн от 2140 г. нататък, получаваш 380 000 долара за Биткойн. Накрая стигнах до стойности между 50 и 100 хил. долара за Биткойн. Паникьосах се и заложих всичките си спестявания.

Двигателят зад стойността на криптовалутата, според Ботема, е комбинацията от растящия брой приложения, като например микроплащанията, както и от дефлационния характер на виртуалната валута.

В крайна сметка, единственото му притеснение е било да не се стигне до пълната забрана върху използването на криптовалутата, но в момента не счита, че то е основателно.

Няма ли заплаха от останалите криптовалути?

Първата е най-голяма. Същото е както войната между VHS и Betamax. Технически погледнато, Betamax беше по-добър, но VHS беше по-голям. Така че дори и теоретично да мога да измисля съвсем нов Интернет, ще бъде много трудно да го разрасна.

Притесняваш ли се, когато има срив в пазара на Биткойн?

Не! Знам как работи системата и знам в какво съм инвестирал, за печалба от Биткойн. Разбира се, валутата има спадове, но винаги се е възстановявала след това. Бъдещето на Биткойн изглежда светло.

Щом Ботема го е направил, значи и ТИ МОЖЕШ! За да инвестираш и да реализираш печалба от Биткойн, влез на xchange, натисни „КУПИ“ и следвай трите лесни стъпки:

  1. Избери сума в лева (минимално 100 лв.) или количество Биткойн, което искаш да закупиш.
  2. Избери начин, по който искаш да платиш.
  3. Попълни адреса на Биткойн портфейла си и имейл, на който да получиш инструкциите за плащането и статуса на поръчката ти.

Изпълни поръчката и до минути ще станеш част от бъдещето!

Ако все още се чудиш дали да направиш тази крачка, погледни следните статии или ни напиши въпросите и притесненията си на petar@neftelimov.com

Идеи за инвестиция? Биткойн е най-добрият актив, според Уолстрийт

Биткойн: 4 важни факта за него за начинаещи (+1 урок за милиони)

Биткойн Кеш: 3 начина за достъп до новия ти Биткойн

Биткойн се разцепи. А сега на къде? Кой ще поддържа новия Биткойн?

Какво е Bitcoin Cash?

Заглавна снимка: cointelegraph.com

 
Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Петя Нанкова

Завършва бакалавър „Международна Бизнес Администрация“ и магистратура „Финанси“ в Холандия, но вярва, че я очаква и добро бъдеще в България, затова се връща веднага щом приключва с образованието си. Работи една година по специалността в една от най-големите IT компании в света, но винаги стартъп средата я е влечала най-много. Случайно се среща с хора, които ѝ разказват за Биткойн. В последствие толкова ѝ става интересна материята, че става част от проекта им xChange.bg – сайт за покупка и продажба на криптовалути, а плановете им за бъдещето са големи.

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader