Как ми се отрази COVID-19? . 3 минути

Как ми се отрази COVID-19: Росен Рашков от Response OK PLC

Как ми се отрази COVID-19 с Росен Рашков от Response OK PLC

Росен Рашков е професионален ICF коуч и автор на ,,Тренинг програми за мениджърска ефективност“ и ,,Основано на комуникация лидерство“. Росен е човек със страст към пътуванията – навътре в себе си и по света.

Каква положителна промяна оказа COVID-19 ситуацията върху теб в професионален и в личен план?

Имахме чудесна инициатива с International Coaching Federation България и в поредица от онлайн събития предложихме различни форми на психологическа подкрепа за хора и общности, засегнати от COVID-19. Включиха се над 1200 човека! Поглеждайки назад, благодарение на свършената тогава работа, се запознах с невероятни хора, с които иначе едва ли бихме се срещнали.

Също имам страст към изследването на начините, по които ние, хората, общуваме. Инвестирах време в няколко книги, които винаги съм искал да прочета, преминах видео обучения при двама от световните експерти в областта на комуникацията и научих много.

Създадох изцяло нова тренинг програма – „Отговорност и отчетност за мениджъри“, и обнових тренинг съдържанието си с по-важните изследвания и модели от последната година.

А негативният ефект?

Обичам да пътувам и да работя с хора на живо. Енергията е съвсем различна и ми липсваше.

А дори по-негативно – в първите месеци на пандемията да наблюдавам как страховете и неизвестността на ситуацията променят човека и вместо да развиваме отношенията си, избираме да се затворим в някаква своя черупка.

Какви нови професионални умения придоби/реши, че искаш и ще е добре да развиеш?

Вярвам, че в моята работа постоянното учене е нормата. Участвах в WBECS – световен коучинг форум, който е еталон за новите тенденции в професията, и видях две нови насоки за бъдещо развитие, добавих към арсенала си над 10 нови коучинг техники и инструменти.

Как се промени твоят работен ден, Росен Рашков?

Значителна промяна нямаше. Голямата част от моята работа и преди епидемията беше от вкъщи. Проучванията покрай създаването на една тренинг програма отнемат много време и някои отпаднали ангажименти и работни пътувания ми позволиха да работя по-концентрирано.

Как се промени търсенето и предлагането на твоите услуги?

В първите месеци, фокусът на клиентите ми беше към опазване на хората и всички присъствени тренинг дати отпаднаха, а някои нацяло. „Всяко зло за добро“, казват старите хора. Това се превърна в предизвикателство да намеря начини да доставям услугите си най-вече онлайн.

А в индивидуален коучинг нямаше промяна, защото там работата ми е 99% онлайн.

Какви канали използваш, за да развиеш собствения си бранд, да намериш нови клиенти, партньори и други?

Както казва Пламен Петров, най-добрият маркетинг е добре свършената работа. И със 100% от компаниите, които избраха да работят с мен през 2019, си партнираме и през тази година в различни проекти.

Онлайн се стремя да достигам до нови клиенти чрез качествено професионално съдържание в LinkedIn и на rosenrashkov.comразказвам истории, споделям идеи, техники и инструменти, които биха направили мениджърите по-успешни.

Какво е бъдещето на твоята професия според теб, Росен Рашков?

„Impossible to see the future is.“ – казва Йода, но е възможно да се подготвиш за него, вярвам аз.

Влагам много желание в това, което правя, и съм благословен да виждам как то носи резултати за клиентите ми. Вярвам, че работата ми ще има значение и занапред, защото в последните 10 години мисля, че повече внимание отделяме на технологиите и недостатъчно на хората, които работят с технологиите.

И защото най-устойчивото развитие на една организация идва през развитието на хората в нея, винаги ще има възможности да им помогна да работят по-качествено, по-ефективно и с повече отговорност към себе си и целите на компанията.


✊Подкрепи хората зад проекта #КакМиСеОтразиCOVID19: https://www.patreon.com/neftelimov

🔔Можеш да се абонираш за канала на поредицата: https://www.youtube.com/channel/UCAgmjXt1BFJWdyu5tuIFvXA

Последвай ни във Facebook: https://www.facebook.com/kakmiseotrazicovid19/

✅Блог на поредицата с допълнителна информация: https://neftelimov.com/kak-mi-se-otrazi-covid-19/

Автор на поредицата: Василена Василева  

Copyright © 2020 Neftelimov.com

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Как ми се отрази COVID-19?

Поредица за COVID-19 от собственици на бизнес до фрийлансъри. Те ще ти споделят своите методи и опит как да срещнеш трудностите с успех. Цялата поредица ще откриеш ТУК.

Проект на Василена Василева, подкрепен от Neftelimov.com.

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader