Бизнес етикет . 1 минутa

15 идеи за корпоративни подаръци. #14 е най-сладък!

корпоративни коледни подаръци

Още нямаш идеи за корпоративни подаръци?

А Коледа наближава бързо и неусетно?

Ти си на точното място!

Всяка година в началото на декември отделите по маркетинг и реклама на големите компании правят малки веселби, на които всеки тегли листче с името на своя избраник. Не, не е избраник до живот, а само за един корпоративен коледен подарък.

Представи си следната ситуация – петък следобед, някъде след 16:00. Работният ден бавно приключва и се разнася сладкият глас на маркетинг момиче: „Събираме се, днес е ден за изненади!“ Настава суматоха, всички точно това са чакали – chill time и края на работния ден. Има сок, кола, пица, а и нека не забравяме кутията и листчетата в нея. Теглят се имена, в някои компании това става онлайн, но нека си представим, че се теглят имена. Най-лошото се случва – не познаваш човека.

Няма как да излъжем, че коледните корпоративни подаръци са едно малко изпитание пред всеки работещ човек.

Има толкова много фактори, които правят тази лека задача сериозно изпитание:

 • Не познаваш човека;
 • Иска ти се да не го познаваш;
 • Не искаш да си скучен и да подариш поредната коледна чаша;
 • Не искаш да си най-странният с японския гонг, който си убеден, че ще се хареса.

Тук Neftelimov.com идва на помощ с 15 идеи за по-интересни и нестандартни корпоративни коледни подаръци.

весело е с корпоративни коледни подаръци

Най-добрият корпоративен подарък е елегантно Цвете в епруветка със стойка.

Петър Нефтелимов е съосновател на биотехнологичния стартъп ,,Цвете в епруветка‘‘, което е революция в подаряването на екосъобразни букети без нуждата от рязан цвят. Целта на този продукт е намаляване на площите за рязан цвят, които могат да се използват за изхранване на населението, което постоянно расте в световен аспект.

Екипът от млади учени, биотехнолози са първите в Източна Европа, които създават цветя в епруветки. Методът, който се използва, се казва Микроразмножаване на растения и е част от Растителните биотехнологии. Създават ги в лабораторни условия, за да може всичко в епруветката да бъде стерилно, изолирано от външните вредители. Тайната съставка на цветето в епруветка е специално създадена хранителна среда, съдържаща всички необходими вещества и минерали, за да живее поне 2 месеца без грижа. Необходимо е единствено да се постави на слънчево място с непряка слънчева светлина и с температура 22-24 градуса.

Цвете в епруветка като корпоративен подарък

6 са предимствата на едно Цвете в епруветка.

 1. Не се нуждае от грижи минимум 2 месеца, включително поливане.
 2. Екосъобразен продукт.
 3. Джобни размери и не цапа.
 4. Последствие се пресажда в саксия.
 5. Идеален за хора с алергии.
 6. С всяко закупено цвете се подкрепя науката в България.

С тези цветя в епруветка ще допринесеш за още повече уют, красота, приповдигнато настроение и усмивки в твоя офис, както и да се покажеш като един зелен и екосъобразен бизнес пред своите служители и пред конкуренцията. В тази връзка са възможни два вида абонамент с преференциални цени:

 1. Първо да вземеш цветята в епруветки със стойки (от готовите модели или custom стойки по твоите изисквания) за твоите офис пространства, а след това през 1-2 месеца ще подменят цветята в епруветка, за да изглеждат постоянно свежи и цъфнали.
 2. Да направите календар и да вземате само за корпоративни подаръци за твоите служители за рождени, именни дни или други празници.

Повече информация и снимки ще откриеш на https://cvetevepruvetka.store/

#2 Книга – дори да не познаваш човека, една хубава книга с разказите на братя Грим например винаги ще бъде приета с усмивка. Или пък… избери родното и подари една от тези 6 бизнес книги на български автори. Подаряването на книга е подарък, изпълнен с топлина и пожелания за топли вечери пред камината.

#3 Снимка в рамка – никак не е трудно да разгадаем кое е любимото място на някой човек, а след това идва лесната част. Купи му снимка в рамка, в групите за фрийлансъри могат да се намерят страхотни фотографи с още по-зашеметяващи снимки.

#4 Wine & Art из 15 идеи за корпоративни подаръци за Коледа

В София, а и в повечето областни градове, вече има много места за рисуване и чаша вино. Изкуство и забавление, напълно подходящо за всяка дама.

#5 Коледни чаши с пакет чай или кафе – вероятно си забелязал дали изтегленият човек обича чай или кафе, а ако не си, има как да разбереш. Перфектният корпоративен подарък, чай или кафе, съчетан с една хубава чаша, няма да бъде забравен.

#6 Тефтер с послание – офис другарчето ти пише, купи му тефтер. Класически, с кожени корици, но не забравяй да напишеш послание на първата страница. Кажи нещо мило, напиши любимия си цитат или просто коледно пожелание – покажи отношение.

#7 Настолен календар из 15 идеи за коледни корпоративни подаръци

В онлайн пространството могат да бъдат намерени разнообразни предложения за календари за бюро. От сладки животни до секси пожарникари, няма как да сбъркаш, ако закупиш това за коледен офис подарък.

#8 Преносима батерия – всеки се е сблъсквал със забравеното зарядно и паднала батерия. Преносимата батерия, дори ако я използва само в офиса, винаги ще е подходящ начин да се измъкнем, ако не знаем какво да подарим.

#9 Билети за театър или кино – офис дружката ти харесва кино или театър, подари му един или два билета. Може дори да си предложиш компанията си, ако няма такава.

#10 Кубчето на Рубик из 15 идеи за корпоративни подаръци

Всеки от нас е имал момент, в който „виси“ в офиса и се чуди какво да прави. Малко забавление, а и главоблъсканица за мозъка са перфектния изход за тази ситуация.

#11 Ергономична облегалка за стол – дълъг работен ден и болки в гърба, случвало се е на всеки. Този подарък с умисъл ще бъде обичан дълго време, а дори и ти ще можеш да си го крадеш понякога.

#12 Ергономична поставка за кракаMount it, защото освен гърба и краката трябва да се чувстват добре особено когато са без движение 8 часа от деня.

#13 Шише за вода за многократна употреба – време е да приемем, че климатичните промени са глобални проблеми и малките действия имат значение. Сподели тези виждания и с колегите си, като им подариш един екосъобразен офис подарък. Природата ще ти благодари.

#14 Персонализиран шоколад

Обичаш сладко? Получателят на подаръка също? Имам идея за вас!

На много места продават шоколад, който може да направиш и да го опаковаш в специална за случая опаковка. Ще кажеш, че всеки има шоколад, така е, но не всеки има шоколад правен специално за него, а и офисът Ви ще стане малко по-сладък.

#15 Не купувай коледен подарък въобще – Коледа трябва да е празник на добротата и милосърдието, убеди колегите си и вместо вещи, да дарите пари или време за благотворителна инициатива по избор.

За много от нас, работещите хора, избирането на корпоративни коледни подаръци е трудна.

Но не и непосилна задача, с която да изберем да дадем доброта и топлина. Какъвто и подарък да избереш, запомни едно:

Коледа е празник на добротата!

Изпълни го с магия и офис-подаръкът ти ще бъде запомнен! В тази връзка ти препоръчвам също да разбереш как още повече да почувстваш коледното настроение в офиса с 21 идеи да събудим коледния дух през декември.

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Мартина Георгиева

Аз съм мечтател, който винаги намира, за какво да твори. В свободното си време, което не е много, се занимавам с фотография, кино, пиша проза и поезия, занимавам се със студентски проект за споделено пространство за учене StudyHub – деен човек съм. Обичам да пътувам, но винаги искам да се върна вкъщи поне за малко.

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader