Бизнес етикет . 1 минутa

15 идеи за корпоративни подаръци. #14 е най-сладък!

корпоративни коледни подаръци

Още нямаш идеи за корпоративни подаръци?

А Коледа наближава бързо и неусетно?

Ти си на точното място!

Всяка година в началото на декември отделите по маркетинг и реклама на големите компании правят малки веселби, на които всеки тегли листче с името на своя избраник. Не, не е избраник до живот, а само за един корпоративен коледен подарък.

Представи си следната ситуация – петък следобед, някъде след 16:00. Работният ден бавно приключва и се разнася сладкият глас на маркетинг момиче: „Събираме се, днес е ден за изненади!“ Настава суматоха, всички точно това са чакали – chill time и края на работния ден. Има сок, кола, пица, а и нека не забравяме кутията и листчетата в нея. Теглят се имена, в някои компании това става онлайн, но нека си представим, че се теглят имена. Най-лошото се случва – не познаваш човека.

Няма как да излъжем, че коледните корпоративни подаръци са едно малко изпитание пред всеки работещ човек.

Има толкова много фактори, които правят тази лека задача сериозно изпитание:

  • Не познаваш човека;
  • Иска ти се да не го познаваш;
  • Не искаш да си скучен и да подариш поредната коледна чаша;
  • Не искаш да си най-странният с японския гонг, който си убеден, че ще се хареса.

Тук Neftelimov.com идва на помощ с 15 идеи за по-интересни и нестандартни корпоративни коледни подаръци.

весело е с корпоративни коледни подаръци

#1 Книга – дори да не познаваш човека, една хубава книга с разказите на братя Грим например винаги ще бъде приета с усмивка. Или пък… избери родното и подари една от тези 6 бизнес книги на български автори. Подаряването на книга е подарък, изпълнен с топлина и пожелания за топли вечери пред камината.

#2 Снимка в рамка – никак не е трудно да разгадаем кое е любимото място на някой човек, а след това идва лесната част. Купи му снимка в рамка, в групите за фрийлансъри могат да се намерят страхотни фотографи с още по-зашеметяващи снимки.

#3 Ръчно плетени чорапи, шал, шапка – зима е, студено ни е, искаме вкъщи под дебелото одеяло, а защо не го вземем с нас. Топлина, изплетена под куките на някоя баба, ще върне колегата Ви в детството и моментите, споделени с близките за него хора.

#4 Wine & Art из 15 идеи за корпоративни подаръци за Коледа

В София, а и в повечето областни градове, вече има много места за рисуване и чаша вино. Изкуство и забавление, напълно подходящо за всяка дама.

#5 Коледни чаши с пакет чай или кафе – вероятно си забелязал дали изтегленият човек обича чай или кафе, а ако не си, има как да разбереш. Перфектният корпоративен подарък, чай или кафе, съчетан с една хубава чаша, няма да бъде забравен.

#6 Тефтер с послание – офис другарчето ти пише, купи му тефтер. Класически, с кожени корици, но не забравяй да напишеш послание на първата страница. Кажи нещо мило, напиши любимия си цитат или просто коледно пожелание – покажи отношение.

#7 Настолен календар из 15 идеи за коледни корпоративни подаръци

В онлайн пространството могат да бъдат намерени разнообразни предложения за календари за бюро. От сладки животни до секси пожарникари, няма как да сбъркаш, ако закупиш това за коледен офис подарък.

#8 Преносима батерия – всеки се е сблъсквал със забравеното зарядно и паднала батерия. Преносимата батерия, дори ако я използва само в офиса, винаги ще е подходящ начин да се измъкнем, ако не знаем какво да подарим.

#9 Билети за театър или кино – офис дружката ти харесва кино или театър, подари му един или два билета. Може дори да си предложиш компанията си, ако няма такава.

#10 Кубчето на Рубик из 15 идеи за корпоративни подаръци

Всеки от нас е имал момент, в който „виси“ в офиса и се чуди какво да прави. Малко забавление, а и главоблъсканица за мозъка са перфектния изход за тази ситуация.

#11 Ергономична облегалка за стол – дълъг работен ден и болки в гърба, случвало се е на всеки. Този подарък с умисъл ще бъде обичан дълго време, а дори и ти ще можеш да си го крадеш понякога.

#12 Ергономична поставка за кракаMount it, защото освен гърба и краката трябва да се чувстват добре особено когато са без движение 8 часа от деня.

#13 Шише за вода за многократна употреба – време е да приемем, че климатичните промени са глобални проблеми и малките действия имат значение. Сподели тези виждания и с колегите си, като им подариш един екосъобразен офис подарък. Природата ще ти благодари.

#14 Персонализиран шоколад

Обичаш сладко? Получателят на подаръка също? Имам идея за вас!

На много места продават шоколад, който може да направиш и да го опаковаш в специална за случая опаковка. Ще кажеш, че всеки има шоколад, така е, но не всеки има шоколад правен специално за него, а и офисът Ви ще стане малко по-сладък.

#15 Не купувай коледен подарък въобще – Коледа трябва да е празник на добротата и милосърдието, убеди колегите си и вместо вещи, да дарите пари или време за благотворителна инициатива по избор.

За много от нас, работещите хора, избирането на корпоративни коледни подаръци е трудна.

Но не и непосилна задача, с която да изберем да дадем доброта и топлина. Какъвто и подарък да избереш, запомни едно:

Коледа е празник на добротата!

Изпълни го с магия и офис-подаръкът ти ще бъде запомнен! В тази връзка ти препоръчвам също да разбереш как още повече да почувстваш коледното настроение в офиса с 21 идеи да събудим коледния дух през декември.

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Мартина Георгиева

Аз съм мечтател, който винаги намира, за какво да твори. В свободното си време, което не е много, се занимавам с фотография, кино, пиша проза и поезия, занимавам се със студентски проект за споделено пространство за учене StudyHub – деен човек съм. Обичам да пътувам, но винаги искам да се върна вкъщи поне за малко.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader