Разни . 1 минутa

Агент на промяната обяви добротворците на 2023

Агент на промяната обяви добротворците на 2023

При голям интерес преминаха четвъртите награди за добротворчество и позитивна промяна „Агент на промяната 2023“. Наградите отличават каузи и личности в социалната сфера. На събитието присъстваха представители на неправителствени организации, социални предприятия и компании, както и популярни актьори, музиканти, писатели, журналисти, спортисти, фигури от модния и шоубизнес. Сред официалните гости бяха кметът на Столична община Васил Терзиев, министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова и други обществени фигури.

Приветствени думи на Агент на промяната 2023

„Промяната започва, когато се опълчим на статуквото, когато чуем, че нещо не е възможно в България, а покажем точно обратното. Преди 27 години ми казваха, че не може домовете за деца у нас да бъдат закрити. В края на следващата година обществото ни може да се зарадва с новината, че няма домове в България. Това е задача не само на държавните институции, а на цялото ни общество.“ – каза Иванка Шалапатова, министър на труда и социалната политика.

министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова говори на Агент на промяната 2023

„Промяната не става само с призиви. Всичко е до нашите сърца. А ние имаме големи възможности и никой не може да ни спре да свършим някакво добро.“ – каза Ники Кънчев.

Ники Кънчев говори на Агент на промяната 2023

„Щастлива съм да познавам всеки един от вас, агентите на промяната, и това е много ценно за мен. Благодарим на официалните гости, присъствието им тук значи много за нас, защото дава гласност на всички каузи и дела, които са направили хората в тази зала.“ – каза Йоана Колева, председател на фондация „Сошъл Фючър“.

Йоана Колева организатор на Агент на промяната 2023

„Вие, които променяте света, сте малцинство и сте необикновени хора. Не се спирате пред преградите, изумявате с уменията, волята и мисълта си, надхвърлящи всички човешки ограничения. И вие, необикновените, водите нас, обикновените хора. Прекрасно е, че днес можем да ви съберем, да чуем вашите истории и съдби и да ви стимулираме.“ – каза Асен Асенов като представител на журито.

наградите Агент на промяната 2023

Отличените в Агент на промяната 2023

Първата награда в категорията „Комуникатори“, отличаваща медии и комуникационни експерти, даващи гласност на важни проблеми и ангажиращи се с техните решения, бе за Георги Ненов, водещ на подкаста „Свръхчовекът с Георги Ненов“. Второто място бе за Калоян Константинов, създател на медията „КлинКлин“, а третото се подели между Виктория Симеонова от „Господари на уеба“ и предаването „Джинс“ по БНТ.

В категория „Бизнес“ първата награда се подели между „Lidl“ и „Yettel“ заради многобройните им социално отговорни кампании. Второто и третото място се заеха съответно от „Център за творческо развитие“ и „Синдео“.

В категория „Екип“ първата позиция бе за съвместната акция на сдружение „Мостове“ и Национална мрежа за децата да направят по-достъпни за децата някои медицински храни. На второ място бяха доброволците от „Подкрепи БГ“, а третата награда бе поделена между Съветът на жените бежанки в България и екипа на „Карин дом“.

В категорията „Промяната във всеки“ първото място се подели между Светослав Захариев – Сисо и д-р Алдин Али, работещ за по-свободния достъп до здравеопазване в малките градове. Втора бе Таня Христова, подкрепяща деца от бедни семейства да се образоват, а трета – Моника Маринова, председател на „Сдружение на тарловите пациенти в България – Лечение без граници“.

публиката на Агент на промяната 2023

Първи в категорията „Промяната в младите“ бе националния спортен клуб „Олимп“, обединяващ треньори, деца, родители и специалисти с цел общи усилия в спорт и здравословен начин на живот. Втори станаха сърфистите Илияна Стоилова и Йоан Колев, автори на инициативата за почистване на черноморските плажове „Wind2Win“. Трети бе доц. Д-р Кристиян Постаджиян заради подхода му за споделено лидерство между студенти и преподаватели в Нов български университет.

В категорията „Каузи“, обединила НПО, дарителски инициативи и социални предприемачи, първа награда взе Националният алианс за хората с редки болести, втората бе за фондация „Документалистите“, а третата отиде при фондация „Сингъл степ“.

В категорията „Посланик“, отличаваща хора, подкрепили позитивни инициативи, журито отличи с първа награда плувеца Теодор Цветков, който е световен рекордьор за плуване с една ръка в кампания за международната седмица за информираност за парализа „плексус брахиалис“. Насърчавайки много деца с травми да вярват във възможностите си. Второ място бе за Александър Карагьозов, а трето – за Аделина Банакиева. И двамата се включват в множество инициативи и дават позитивен пример.

С голямата награда за лидерство в позитивната промяна бяха отличен: Анджела Родел, Валя Балканска, Галя Щърбева, Георги Бърдаров, Георги Господинов, Ивайло Захариев, Йоанна Темелкова, Манол Пейков, Петър Янев, Яна Маринова и Яна Титова.

Бе присъдена и специална награда на фондация „Старбъкс Амрест Кофи“, заради усилията им да обучават глухи хора на бариста умения и да ги привличат като служители в своите обекти.

Журито на наградите Агент на промяната 2023

Журито на наградите Агент на промяната 2023

 • Ангел Георгиев – образователен експерт,
 • Асен Асенов – маркетинг и PR експерт,
 • Анджела Иванова – социален предприемачи и доброволец в различни неправителствени организации,
 • Георги Малчев – маркетинг и бизнес експерт,
 • Гергана Бонева – сътрудник по корпоративни въпроси,
 • Даниел Пенев – журналист, преводач и редактор,
 • Деница Томова – мениджър проекти в Дарик радио,
 • Десислава Василева – PR и медиен експерт,
 • Димитър Найденов – мениджър корпоративни въпроси,
 • Елена Литова – ръководител на маркетинг отдела в голяма одиторска компания,
 • Д-р Жюстин Томс – експерт по дигитален маркетинг, активист и преподавател,
 • Доц. Д-р Стефан Серезлиев – експерт по реклама и брандинг,
 • И аз Петър Нефтелимов.

Виж също кои са отличените Агент(и) на промяната за 2022

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Петър Нефтелимов

Основател на блога за Практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com и съорганизатор на Предприемаческата програма на село Zero Start. Подвизавам се също като блогър, позитивен журналист в Uspelite.bg, предприемач, гост-ментор в няколко предприемачески програми, лектор на различни събития за предприемачество, доброволец в немалко проекти, по образование биотехнолог, а по свободно време с приятели – купонджия. Повече за мен на: Petar.Neftelimov.com

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader