Сборни . 2 минути

Neftelimov.com с НОВероятен редизайн от Ина Хранова

Neftelimov.com с НОВероятен редизайн от Ина Хранова

Не, не сънувам, а имам нов дизайн от Ина Хранова.

Беше октомври 2018 година, когато развълнуван от позитивните коментари за Neftelimov.com на журито на конкурса ,,Сайт на годината‘‘, в който участвах тогава благодарение на Силвина Фурнаджиева, казах, че подготвяме чисто нов дизайн на Блога за практическите съвети за бизнеса.

И сега… 2,5 години по-късно може да се похвалим, че…

Neftelimov.com е с нов и невероятен дизайн от Ина Хранова!

Всяко чакане си заслужаваше!

Сега сайтът е с нов професионален дизайн с внимание към всеки един детайл. Цветовете, шрифтовете и анимираните изображения провокират да се обърне внимание на всяка една секция в сайта. И то по начин, по който не дразни човешкото око.

Началната страница е съвкупност от всичко най-ново и най-интересно.

Тя събира 5-те най-важни раздели от блога. А именно тези за бизнес, маркетинг и реклама, личностно развитие, HR и продажби. Показва предстоящите събития, на които сме партньори или организатори.

В края на началната страница са поставени да плуват отзивите за блога от едни от най-добрите професионалисти в България. Ти сам реши дали може да им имаш доверие.

И не на последно място на случаен принцип се показват някои от авторите. Няма да крия, че това ми е любимата част от началната страница, защото визията е невероятна. Отделно, че си обичам всички автори в блога, защото винаги поднасят най-полезните съвети от сферата, в която практикуват.

И щом си говорим за автори…

Имаме си специална страница за авторите при редизайна от Ина Хранова.

Там са представени всички автори по интерактивен начин. С тяхна снимка и информация за всеки един от тях. Каквото и да кажа за тази страница сега, няма да е достатъчно. Просто трябва да се види и прочете. Отделните страници на авторите с техните статии също не са за изпускане, защото всеки може да си вземе по нещо (знание) от тях.

Ако и ти желаеш да станеш част от нашия екип от хора, целящи да помогнат за развитието на предприемаческата екосистема в България, стани автор (бутонът е на един клик разстояние… в хедъра)!

Статиите ни са съобразени с всички граматически особености за писане на текст.

Всяко изречение започва с главна буква. Хм. Шегувам се. Това винаги се е правило в този сайт.

Ние сме вече от малкото сайтове, в които началото на абзаците се започват навътре. Както се вижда и от тази статия. Държим, от една страна, да спазваме всички особености за писане на текст, а от друга страна, да бъде удобно и лесно за възприемане за окото, както споменахме и по-горе. Поради тази причина и статиите са двустранно подравнени.

Не на последно място, ширината на статиите е такава, че човешкото око да не губи редовете и плавно да минава на следващия ред. Благодаря на Веселина Томова от ,,Скоростно учене“, че ме научи на тези хитринки за скоростно четене.

Лайк след лайк цяло море от любов става.

Сигурно това си казвал и Марк Зукърбърг, докато създава Facebook като място, където да си събира всички гаджета.

Така и за нас, авторите в Neftelimov.com, ни е жизнено важна любовта на нашите читатели и да я чувстваме, колкото се може повече. Все пак правим всичко това за теб. Затова в статиите освен бутоните за споделяне в социалните мрежи, вече има и бутон със 💚, за да ни показваш колко полезни са ти нашите статии и колко много ни обичаш.

Подкрепа към стойностното съдържание

В тези необикновени времена хиляди разчитат на Neftelimov.com за полезна и качествена информация, съобразена с новостите за стартиране и развитие на бизнес в България. Ние доброволно отделяме от времето си и предлагаме практически съвети за бизнеса. И за разлика от много други, ние се ангажираме да поддържаме отчетите си отворени за всички читатели.

Затова и създадохме дарителска страница в Patreon. Всеки принос, независимо дали е голям, или малък, е от значение. Стани ни Патрон, а ние ще ти се отблагодарим с още по-качествено съдържание!

Грешка?! Не, няма грешка. Това е Светът на Tetris!

Малко известен факт е, че някои от най-успешните предприемачи са играли Tetris като малки.

Затова с новия редизайн на Ина Хранова решихме, от една страна, да запълним тази бездна между поколенията, защото сегашното поколение изобщо не е чувало за тази игра за мозъка. От друга страна, да запълним грешките, които всички правим, в URL адресите. Все пак сме хора и всички правим грешки, но е важно някой да ни подтиква към правилната посока.

Поради тези причини при всяка грешна страница ще влизаш направо в света на Tetris! Така че ти препоръчвам да си подготвиш мозъчните клетки и фалангите за една безмилостно ожесточена игра на интелект, бързина и нерви. И все пак не прекалявай с тези страници, защото в противен случай Google Search Console ще ни разкатае играта на нас (надявам се да знаеш за какво говоря). Засега играта е достъпна само на десктоп версия, но скоро ще бъде добавена и в мобилната версия заедно с ранглиста.

Банери и уеб директории с стотици полезни статии

Ина Хранова ми направи практични банери в началната страница и след статиите за вътрешни връзки към приоритетни страници в сайта. Та, въпросът е – накъде ще водят?

Мисля, че тук вече е мястото да представя официално уеб директориите, които събирам над година. В тях се намират всички полезни и безплатни статии от различни други сайтове и професионалисти за стартиране и развитие на бизнес. И постоянно се допълват с нови материали. Засега уеб директориите са само две, които са по-генерални, но скоро ще има още и по-разделени:

СуперСкорост с новия редизайн на Ина Хранова и със SuperCache

С всичко казано до тук не може да не споменем и невероятната скорост, с която Neftelimov.com лети в уеб пространството. Това е благодарение на лекия дизайн, кодиран собственоръчно от Ина Хранова. Без ненужни плъгини.

СуперСкорост с новия редизайн на Ина Хранова и със SuperCache

Но имаме и още една тайна съставка за СуперСкоростта. Блогът използва инструмента на СуперХостинг – SuperCache. SuperCache ускорява зареждането на сайта като с магическа пръчка. Това е уеб ускорител, който кешира динамичното и статичното съдържание на блога. Кеширането се извършва на ниво уеб сървър. Веднъж кеширана, дадена страница се зарежда много по-бързо на всички бъдещи посетители на сайта.

Това бе всичко за новия дизайн на сайта за практическите съвети за бизнеса. Надявам се да ти харесва и да черпиш още повече знание от него. Благодаря сърдечно на Ина Хранова за невероятното творение! И пък знае ли се… може да се пробваме и на тазгодишното издание на конкурса ,,Сайт на годината‘‘?! 

А междувременно ще се радваме да чуем и твоята обратна връзка за новия дизайн на сайта в коментар.

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Петър Нефтелимов

Основател на блога за Практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com и съорганизатор на Предприемаческата програма на село Zero Start. Подвизавам се също като блогър, позитивен журналист в Uspelite.bg, предприемач, гост-ментор в няколко предприемачески програми, лектор на различни събития за предприемачество, доброволец в немалко проекти, по образование биотехнолог, а по свободно време с приятели – купонджия. Повече за мен на: Petar.Neftelimov.com

Етикети:, ,

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader