Как ми се отрази COVID-19? . 2 минути

Как ми се отрази COVID-19: Д-р Галя Манчева

Как ми се отрази COVID-19 Д-р Галя Манчева

Д-р Галя Манчева е икономист и доктор по политология. Нейното призвание е предприемачеството, а осъзнатото родителство й е мисия. Тя е човек с много хобита и страсти, но най-големите три са децата, науката и предприемачеството. Понастоящем е учредител и изпълнителен директор на Фондация „За по-здрави деца“ . Тя е и създател на обучителни и менторски програми „Вътрешна хармония“, с които помага на работещи майки да постигат високите си цели, без да правят компромиси с децата си. Съосновател е и на компания, която се подготвя да бъде в помощ на фирмите в сегмент малък и среден бизнес, за да отговорят на предстоящите европейски регулации, свързани с изкуствения интелект.

Каква положителна промяна оказа COVID-19 върху теб в професионален и в личен план?

След Ковид, светът влезе в моя резонанс. Защото известно време преди тази ситуация вече бях организирала своето ежедневие, така че да имам възможност да работя от вкъщи. Това беше моя цел, защото ми създава много удобства. Така мога да разполагам с времето си, да бъда близо до децата ми и да мога да откликвам, когато те имат някаква нужда от мен. А не да ги отглеждам и възпитавам от разстояние и по телефона. Така че така или иначе аз вече бях адаптирала живота си към това да живея онлайн.

Всичките проекти, които развивам се реализират онлайн – работя с партньори и с компании, с клиенти, на практика, от цял свят. И всичко това става през моя домашен офис и няколкото ми компютъра.

А негативният ефект, Галя Манчева?

На практика, за мен негативен ефект няма. Аз съм от хората, които бидейки икономист, съм учена, че криза и възможност се пише с един и същ йероглиф. Така аз възпитавах в себе си да търся възможностите във всяка една ситуация. Това винаги много ми е помагало да не се поддавам на напрежението. Фокусирана съм върху моите проекти, върху това те да се развиват, както и върху това да продължавам да бъда  осъзнат и пълноценен родител за моите деца, които ви на което винаги е било приоритет. Така че не бих казала че съм потърпевша в някакъв негативен план от ситуацията.

Какви нови професионални умения придоби/реши, че искаш и ще е добре да развиваш?

Аз съм човек, който винаги се стреми към новото знание и към това да се развива непрекъснато. След като завърших моята дисертация, фокусът ми се премести върху това да реализирам проекти, които много време бях отлагала. Всички те предполагат нови умения.

Това, което в момента е като че ли мой фокус, са добри маркетингови умения или най-малкото познания в сферата на дигиталния маркетинг, който е нещо, което тепърва ще ни завладява все повече и повече. Също така работя върху умения, свързани с продажбите.

Как се промени работният ден на Галя Манчева?

Това за мен не е промяна в следствие на Ковид, а търсена от мен. Това, че работният ден – неговото начало и продължителност, се определят от мен, и аз избирам дните, в които ще свърша определени задачи и в които ще почивам, определям сама. Така че, работен ден за мен стана още по-прекрасен.

Как се промени търсенето и предлагането на твоите услуги?

Това, което може би допринесе за по-лесното разпространяване или предлагането на моята услуга, е това, че хората свикнаха да работят с онлайн платформите. Научиха се да присъстват на повече събития, които не са в техния град или в тяхната държава. А това определено ми създаде доста комфорт.

Какви канали използваш, за да развиеш собствения си бранд, да намериш нови клиенти, партньори и други?

Неминуемо дигиталният маркетинг в момента има своя принос в развитието на всичките ми брандове. Аз се стремя да използвам едновременно няколко канала, но като цяло несъмнено започвам с дигиталните.

Какво е бъдещето на твоята професия според теб?

Това, което забелязах за себе си е, че успявам нецеленасочено да се позиционирам в браншове, които определено са новаторски и това предполага тяхното развитие и просперитет. Това, че съм от хората, които винаги се движат преди вятъра и водят тенденциите със себе си, има своите минуси, защото често има един такъв обучителен момент, в който трябва да представим защо правим продукти или услуги и защо за хората е полезно. Но на мен именно това ми дава тази перспектива, че нещата, които ни носят удовлетворение, са тези, които ни придвижват към бъдещето. В този смисъл считам, че всичките брандове, които в момента развивам, са именно брандове на бъдещето.


Стиснат юмрук вдигнат във въздухаПодкрепи хората зад проекта #КакМиСеОтразиCOVID19: https://www.patreon.com/neftelimov

🔔Можеш да се абонираш за канала на поредицата: https://www.youtube.com/channel/UCAgmjXt1BFJWdyu5tuIFvXA

✅Последвай ни във Facebook: https://www.facebook.com/kakmiseotrazicovid19/

✅Блог на поредицата с допълнителна информация: https://neftelimov.com/kak-mi-se-otrazi-covid-19/

Автор на поредицата: Василена Василева

Copyright © 2021 Neftelimov.com

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Как ми се отрази COVID-19?

Поредица за COVID-19 от собственици на бизнес до фрийлансъри. Те ще ти споделят своите методи и опит как да срещнеш трудностите с успех. Цялата поредица ще откриеш ТУК.

Проект на Василена Василева, подкрепен от Neftelimov.com.

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader