Личностно развитие . 2 минути

Какво е вярата и на какво ни учи в живота?

Какво е вярата и на какво ни учи в живота

Ако надникнеш в речника, ще видиш, че думата ,,вяра‘‘ има няколко значения. Вярата в хората или в определена философия е пример за такова значение. И другото определение за вяра е именно библейското. Различните народи имат и различна религия. И точно тази вяра в Бог крепи и развива стремежа към добро хуманно отношение у хората. Вярата е възприемането от ума на една предполагаема истина. Християнската вяра е възприемането от ума, на истинността на божественото откровение, и на ученията, които то изявява на света. Общото между двете тълкования на вярата е, че става въпрос за убеденост, увереност в една допустима за ума истина. Повече за вярата в следната статия на Neftelimov.com.

Какво значи да вярваме в себе си?

Вярата в личностните ни и професионални умения е свързана с изграждането на нашата лична сила. За да успяваме в живота, е необходимо да можем да преодоляваме неуспехите и разочарованията и да ги възприемем като учител за успеха. За да засилим вярата в себе си, е необходимо да обичаме дори и слабите ни места и да ги приемаме спокойно с разбиране. Навиците на един човек определят дали той е успешен или не. Визуализациите са един от тях – те помага да се фокусирате в целта, която сте си набелязали. Медитацията от своя страна намалява напрежението и безпокойството вътре в нас и ни помага в това да сме по-уверени.

Можем да обобщим, че за да засилим вярата, е необходимо да се приемем такива, каквито сме сега и да започнем да градим нови навици, за да изградим личността, която искаме да бъдем. Визуализациите и медитациите са много важен инструмент. Те ни помагат да сме по-спокойни и целенасочени.

Какво избирам да вярвам или да не вярвам?

Времената се променят, политическите режими също. За добро или за лошо, хората губят вяра в доброто повлияни от външни фактори. Губят истинската причина за тяхното страдание. С грешен модел в съзнанието си, търсят виновника за техния вътрешен конфликт, който впоследствие става външен и предизвиква насилие и болка.

Има хора, от друга страна, които вярват, но не в това, което е извън техния контрол, а в техния вътрешен свят, който сами създават. Този тип хора са по-балансирани и спокойни, учат се да бъдат едновременно наблюдатели и активни личности.

Има и такива, които вярват само в себе си, но се влияят непрестанно от външните обстоятелства.

Такива хора са много борбени, но често те са или много страдащи или много властни хора. Ще попиташ ,,Защо?‘‘. Ами защото сме хора и грешим, колкото и много неща да правим успешно.

Всеки човек има нужда да вярва и това, което ще го направи пълноценен, е да вярва в собствените си сили и в силата на Бог, някои предпочитат да го наричат просто Вселена.

Защо вярата в нас и в Бог ни прави успешни, щастливи и благодарни?

В живота всеки е имал трудности и изпитания. С течение на времето сме откривали, че винаги зад всяка трудност е имало някаква невидима сила, която ни е измъквала от трудната за нас житейска ситуация. Това твърдение ни кара да се замислим защо вярата в Бог – чистата любов може да ни направи истински щастливи и успешни в живота.

За подсилване на нашата вяра е важно да сме заобиколени от хора, които вярват в нашия потенциал.

Друг ключов момент за подхранване на вярата е…

Подхранване на ума с книги, филми и цитати, които да успокояват и зареждат съзнанието ни с положителен заряд. И не на последно място е важно да си насочваме мисълта към нашите минали успехи и върху нещата, за които да си благодарите, така ще изградите съзнание на изобилие.

Едно от най-важните неща и да се изправяме срещу страховете, като поемем въздух и превърнем тази емоция в действие. То тогава ние ще бъдем все по-близо до нашата цел.

Важно е също така да учим ново умение, което от своя страна изгражда нови неврони връзки и ще доразвие вашата вяра в себе си.

Заключение

Може да кажем, че за вярата е необходимо не само убеденост, но и достатъчно действие, за да може да се сбъдне това, в което вярваме. Необходими са също така медитации, визуализации, ако вярваме не само в себе си, но и в Бог, както и Библия, за да подхранваме всички ценности в нас като добри християни. А за невярващите в религията е жизнено необходимо да следят посоката си на мисълта и хобитата, които практикуват и ги зареждат през деня.

Също по темата с вярата виж какво е Духовният реализъм?

Използвани източници:

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Елица Димитрова

Завършила съм Френска филология в Софийски университет и Културно предприемачество в ЕСФАМ (висше фракофонско учебно заведение по администрация и мениджмънт). Привлечена от магията на изкуството още докато учех, създадох платформа за изкуство и култура заедно с мой приятел и увлекателен прозаист Иван Ганчев Creativitycocktail, в която пишех новинарски статии и поезия. За мен изкуството е начин на живот. То е нещото, което буди творческия ни потенциал да се развиваме и да бъдем несъвършени, но истински като изкуство. Насочих интереса си към теми свързани с личностно развитие, тъй като мечтата ми е да стана арт терапевт.

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader