Разни . 1 минутa

Ние и Европейският съюз

ние, Европейски, съюз

Едно благо, една цел, един живот, но споделен в общността на цялото, независимо от цвета, принадлежността и възможностите, нещо съвършено или старание за усъвършенстване.

С разширяването на Европейския съюз се разрешава и свободата на хората да пътуват между различните държави-членки.

Границите падат и може по-лесно да се развива международния обмен. Международният обмен, който за някои държави е много важен. На него може да се поддържа цяла държава, на която не ѝ достига дадена суровина, която има значителна важност за промишлеността или за нуждите на потребителите. Друг вид международен обмен е човешкия ресурс. Тоест дадена личност или компания да е открила нов иновационен продукт, но да не им достигат финанси или точния професионалист в съответната държава, от която са, или пък евтин работен ресурс. Затова със свободата на ЕС може спокойно да се открие точния човек за тази работа от друга страна. Така, без граници между хората, с общи сили между страните може да се направи нещо значимо за обществото като цяло. Освен това в Европейския съюз има общи правила и това създава общи възможности и поставя страните в конкуренция, което стимулира иновациите, взаимодействието и развитието, но също така помага на някои страни да не изостават и да се движат в една посока заедно. Създава възможности да се поставят и гонят общи регионални цели.

Чрез разширяването на Европейския съюз туризмът в малките и непознати страни се увеличава.

По този начин се опознават различни култури и традиции, които до този момент са били недостъпни поради политически или социални причини. Можеш да отскочиш един ден до град, например Париж, цял ден да се разхождаш по забележителности, музеи, Айфеловата кула и вечерта да се върнеш пак в дома си. На другия ден пак, разбира се, ако имаш финансови възможности. ЕС също така ти дава свобода и равноправност, дори и да не си в собствената държава. По този начин си спокоен, където и да си в страните членки на Европейския съюз.

Европейският съюз е съвкупност от различни общности с различни интереси.

Всеки човек може да се определи към някаква общност въз основа на някакви общи признаци. Но също така всеки човек е отделен индивид. Тоест той е индивидуален, единствен. И според науката, наречена еволюция: Под каквито условия да поставим другия, никога няма да се създаде същия индивидуален индивид. Индивидуални сме. Това означава, че име, фамилия, коса, очи, ръст, тегло, цвят, интереси, качества, националност… така са създадени, че има само една комбинация, и тя е Аз-комбинацията. Всеки сам по себе си е единствен. В ЕС се запазва тази индивидуалност. Подкрепя отделните общности и личности с различни програми и проекти. Не случайно мотото на Европейския съюз е ,,Единни в многообразието’’.

В ЕС има така наречена политика на сближаването или Кохезионна политика.

Основната ѝ цел е да се предостави на всички граждани възможности за достъп до качествено образование и обучение, подходяща работа, благоприятна бизнес-среда, екологично чиста околна среда. Това благоприятства живота на хората, като им дава образование, доходи, чиста природа. Създава им среда за развитие. С помощта на конкурси и проекти от Европейския съюз се дава възможност на много младежи като мен, от различна националност, да творят и контактуват помежду си. По този начин си следят социалния статус, правят си равносметка на живота – къде са и къде могат да бъдат в бъдеще.

ЕС е помислил за всичките си граждани.

През 2002 година държавите-членки постигат съгласие да намерят подходящи мерки, за да посрещнат нуждите на хората с увреждания, свързани с тяхната интеграция на трудовия пазар. Това им дава тласък да си търсят правата. Да не допускат да бъдат дискриминирани, защото и те, както всички, имат право да живеят пълноценно.

Според Йоханес Хан, комисар по Европейската политика за съседство и преговори за разширяване, тази политика по разширяването е ,,една от крайъгълните камъни на Европейския проект за мир“. Тоест е една от най-важната и съществена част от проекта за световен мир. Световен мир, в който няма да има войни, а само всеобщо сътрудничество за създаване на по-добър и по-светъл свят за живеене и индивидуално самоусъвършенстване.

С приемането на дадена държава в Европейския съюз, тя става част от едно голямо семейство. Семейство на различните, но борещи се за свобода, мир и просперитет хора.

Europe

Виж също какво казвам в интервюто ми за вестник ,,Коресподент“.

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Петър Нефтелимов

Основател на блога за Практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com и съорганизатор на Предприемаческата програма на село Zero Start. Подвизавам се също като блогър, позитивен журналист в Uspelite.bg, предприемач, гост-ментор в няколко предприемачески програми, лектор на различни събития за предприемачество, доброволец в немалко проекти, по образование биотехнолог, а по свободно време с приятели – купонджия. Повече за мен на: Petar.Neftelimov.com

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader