Една кино вечер…

Ще ви разказа за едно филмово клубче, което ме вдъхнови и в същото време ме накара да се замисля, че независимо къде си, винаги ще намериш позитивни, усмихнати и търсещи хора.

Поканиха ме да отида на една кино вечер в едно барче, наречено с краткото име ,,ТАМ”. Съгласих се, разбираше се. Малко не знаех какво да очаквам, защото кино вечер с документални филми+дискусия във Велико Търново?

Като отидох… Изненада! Всички там бяха усмихнати, позитивни, с чайчета в ръка и чакащи филма. Филм или по-точно два филма за Космоса. Казаха ми, че този месец бил с документални филми за Вселената. Всеки месец имало различна тема. Така всяка неделя започнало да се организира гледане на филм и обща дискусия след него. Организатори на тази инициатива са двама млади мъже, ентусиазирани и пълни с идеи. Единият се занимава с наука, а другият с езици. Какво споделиха те за това – как са започнали:
,,Гледам от малък документални филми. Колекционирам ги. Събирам ги на хард диска си и ги гледам по няколко пъти през годините. Но един ден ме озари идея: Защо да ги гледам сам, като мога да ги споделям с другите… И така всичко започна преди пет месеца.” – Калин Василев /Калинбата/
,,Възможността да създадем среда, в която млади и мислещи хора да открият други като тях, да споделят и развиват идеите си, ме мотивира да продължавам с тази инициатива.” – Николай Раднев

Свърши филма, който беше много, много дълбок и те караше да се замислиш, че ти си една малка прашинка в огромната Вселена. Дойде време за общата дискусия. Тя беше най-хубавото и вдъхновящо нещо на вечерта. Да видиш толкова млади хора с различни и интересни мнения и идеи си беше голямата изненада за мен. Ето някои от ключовите изводи на вечерта:

,,За да докаже теорията си, за да я представи на себе си и на другите, идва време, когато ученият излиза от реалността и се пренася в света на лудостта.’’

,,Колкото повече пътуваме, толкова повече навлизаме в самите себе си и се пооткриваме .”
,,С всяка една крачка напред ние ставаме все по-свободни.”

За край ще кажа, че трябва да има повече такива млади хора, изпълнени с идеи, защото ПРОМЯНАТА ИДВА С МАЛКИТЕ НЕЩА…

Виж също какво казвам за Предметът…


Първата предприемаческа програма на село за 5 дни Zero Start

Искаш ли да…

ХВАНЕШ ГОРАТА с нас?

Neftelimov.com, съвместно с ,,Номадско ЕдинЕние”, организира първата предприемаческа програма на село за 5 дни Zero Start в края на юни, която ще обостри всичките ти сетива. Събираме се в двора на ZeLLin House (50 км от гр. София и на 3 км от гр. Ботевград), където в рамките на 5 дни ще конкретизираме реални предизвикателства, ще търсим и намираме решения, създавайки успешни бизнес проекти.

Допълваме пейзажа с:
  1. разходки в гората,
  2. рисуване с въглен,
  3. творчество с керамика и дърво,
  4. прожекции под звездите,
  5. хапвания с домашно приготвена храна от фермата и градината ,,на съседа‘‘,
  6. кулинарно предизвикателство ,,Entrepreneurs’s Kitchen‘‘,
  7. скачане с бънджи от балон,
  8. десерти с насекоми
  • И още много изненади…

Защо на село? Защото е време да излезем от матрицата ,,9-5‘‘ и защото Не Нулата в важна, а Стартът! Предизвикаме те! Осмеляваш ли се?

Кандидатствай до 10 май на: zerostart.neftelimov.com

Петър Нефтелимов

Основател на Profesionalisti.info. Застъпник на положителната журналистика в Uspelite.bg и блогър в Jamba.bg. Организатор на Run2Gether Bulgaria. Ментор в ABLE Mentor. Изучава биотехнологии в Софийския университет. Посланик на Balkans Everywhere.

Искаш нещо да кажеш?
 
Пиши ми.
 
Искаш нещо да кажеш?
+