Разни . 1 минутa

Как ще изглеждат колите на бъдещето? – Два вида

Как ще изглеждат колите на бъдещето Два вида

Как ще изглеждат колите на бъдещето? Ще разберем в следната статия на Neftelimov.com.

Колите на бъдещето все още са в процес на създаване.

Докато повечето хора са съгласни, че тези коли ще бъдат автономни, предизвикващи по-малко инциденти, вероятно зареждани от батерия и може би направени по коренно различен начин отвътре, но все още познати отвън, има два варианта за развитието на колите.

Колите на бъдещето като луксозен артикул?

Вместо ключ за кола, всеки ще използва сензори за пръстов отпечатък, скенер за ириса или други биометрични системи за индентифициране на собственика. Прозорците ще бъдат активирани със сензорен екран или движения и колите не само ще бъдат автономни, но отвътре с компютри и програми.

Тоест ще се качиш в колата си, ще кажеш, че искаш да отидеш на работа и колата ще се свърже с улиците, останалите автомобили и инфраструктурата, за да открие най-добрият маршрут не само за теб, но и за останалите пътуващи. След това ще се настаниш удобно в колата си и единствено ще чакаш да пристигнеш на посочената дестинация. Щом пристигнеш, колата ще паркира на най-близкият паркинг и ще чака твоето нареждане – да се прибереш вкъщи, да отидеш на театър, до близкия спортен център или бар.

Няма да има нужда да търсим и сменяме ние на точно определена марка, например Фолксваген, topavtochasti.bg, защото при признак на техническа нередност сами ще си я поправят.

Как ще изглеждат колите на бъдещето Два вида

Колите на бъдещето като обществена услуга?

Другият вариант за колите на бъдещето е съвсем различен от предишния. Веднъж щом колите станат напълно автономни, няма причина да не се превърнат и в услуга, вместо нещо, което всеки може да закупи и притежава. Ако махнем ролята на човека в тази картина, не е трудно да си представим свят, пълен не с лични коли, а единствено обществен транспорт.

Поръчвайки си една, тя идва и те взима от местоположението ти, оставя те на желаната дестинация и продължават към следващия човек или обратно към паркинга, където може да се зареди.

Как ще изглеждат колите на бъдещето Два вида

Колите на бъдещето е напълно възможно да се появят в близкото бъдеще.

Виж също: 100 млн UX дизайнери ще са необходими до 2050 г + още важни моменти от Innovation Explorer 2018

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Петър Нефтелимов

Основател на блога за Практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com и съорганизатор на Предприемаческата програма на село Zero Start. Подвизавам се също като блогър, позитивен журналист в Uspelite.bg, предприемач, гост-ментор в няколко предприемачески програми, лектор на различни събития за предприемачество, доброволец в немалко проекти, по образование биотехнолог, а по свободно време с приятели – купонджия. Повече за мен на: Petar.Neftelimov.com

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader