Как ми се отрази COVID-19? . 2 минути

Как ми се отрази COVID-19: Лилия Дакова от Kinky Potion Portion

Как ми се отрази COVID-19 с Лилия Дакова от Kinky Potion Portion

Лилия Дакова е основател на блога kinkypotionportion.com – кът за малко мода, малко пътешествия, малко лайфстайл и доста вдъхновения, както и маркетинг експерт в един от водещите онлайн магазини за втора ръка и аутлет мода в Европа.

Каква положителна промяна оказа COVID-19 ситуацията върху теб в професионален и в личен план?

В професионален план доразвих умението да бъда гъвкава и да се нагаждам спрямо „време-пространството“ на останалите. Вярвам, че това се е случило както с партньорите, с които имам съвместна работа за блога, така и с колегите от маркетинг екипа.

В личен план се научих да отделям повече време за себе си. Това ми липсваше през последните години. Обикновено ежедневието ми е силно забързано, започва със стремглави сутрини и приключва с окъснели вечери, като динамиката между двете ме поглъща напълно. Започнах да се будя по-рано без аларма, да гледам и да виждам повече през прозореца. Радостна съм, че успях по-често да се чувам с приятели от чужбина, с които преди разчитахме само на спорадични букви.

А негативният ефект, Лилия Дакова?

Нищо не може да замени живия контакт в общуването.

При първите срещи, след стоенето у дома толкова продължително, на моменти имах усещането, че съм забравила как да комуникирам естествено с хора. Аз съм интроверт, който обаче животът научи да се държи екстровертно. Ето защо ми липсваха работните срещи, раздумките с познати, перспективите за непознати, изложбите, разходките и най-вече пътуванията.

Какви нови професионални умения придоби/реши, че искаш и ще е добре да развиеш?

Опитах да вдигна нивото на графиките и фотографиите ми. За един блогър в сферата, в която се позиционирам, думите не са достатъчни – необходима е и визия. Винаги ми е липсвало време да изучавам светлина или нови програми за обработка. Отделно от това ми е любопитно какви са добрите практики да стартираш собствен бранд от нищото. Чета и в тази посока.

Как се промени твоят работен ден, Лилия Дакова?

Удължи се. Когато си у дома и разполагаш с времето си след обикновения 9-5 работен ден, често продължаваш работа и след това.

Лилия Дакова от Kinky Potion Portion

Как се промени търсенето и предлагането на твоите услуги?

Брандовете започнаха да се адаптират и да търсят начини да (до)развият стратегиите си за Интернет маркетинг. Инфлуенсърите са неминуема част от такива стратегии, така че търсенето от страна на бизнеса остана също толкова високо. Откъм предлагане се опитах да помогна на няколко от така наречените малки бизнеси, както партньори, с които съм работила преди, така и просто бизнеси, в които вярвам. Подкрепяла съм ги още преди ударите на COVID-19, подкрепям ги и сега.

Какви канали използваш, за да развиеш собствения си бранд, да намериш нови клиенти, партньори и други?

Доброто съдържание под формата на снимки и текст в Instagram, Facebook и блога са от ключово значение, публикациите в различни медии и списания онлайн и в принт. Все още се боря и с TikTok.

Какво е бъдещето на твоята професия според теб?

Инфлуенсър маркетингът няма да изчезне скоро, само ще се развива и разширява в нови посоки. Обнадеждена съм.


✊Подкрепи хората зад проекта #КакМиСеОтразиCOVID19: https://www.patreon.com/neftelimov

🔔Можеш да се абонираш за канала на поредицата: https://www.youtube.com/channel/UCAgmjXt1BFJWdyu5tuIFvXA

Последвай ни във Facebook: https://www.facebook.com/kakmiseotrazicovid19/

✅Блог на поредицата с допълнителна информация: https://neftelimov.com/kak-mi-se-otrazi-covid-19/

Автор на поредицата: Василена Василева  

Copyright © 2020 Neftelimov.com

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Как ми се отрази COVID-19?

Поредица за COVID-19 от собственици на бизнес до фрийлансъри. Те ще ти споделят своите методи и опит как да срещнеш трудностите с успех. Цялата поредица ще откриеш ТУК.

Проект на Василена Василева, подкрепен от Neftelimov.com.

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader