Маркетинг и реклама . 1 минутa

Как да използваш директен маркетинг за увеличаване на продажбите?

Как да използваш директен маркетинг за увеличаване на продажбите

Един от методите на продажба може да бъде директен маркетинг, при който чрез използването на различен вид реклама, достигаме до целевите потребители. Така осъществяваме директна продажба чрез пряка поръчка към нашата организация от тяхна страна. Затова в днешната статия на Neftelimov.com ще разгледаме предимствата на директния маркетинг за увеличаването на продажбите.

Средствата за реклама биха могли да бъдат:

 • радио и тв реклама;
 • каталози;
 • телефонен маркетинг;
 • електронно пазаруване.

Основното предимство на дадения директен маркетинг е възможността за измерване на реакцията на потребителите чрез правените от тях директни поръчки и отзиви.

Ако обаче погледнеш на директния маркетинг в по-широк смисъл, ще видиш, че по своята същност той ще ти даде невероятната възможност за изграждане на директни дългосрочни взаимоотношения с потребителите.

Чрез въвеждането на данните в маркетингова база данни може да:

 • изследваш по-добре клиентите си;
 • да им предоставяш повече стойност;
 • да реализираш повече продажби;
 • да развиваш с клиентите си дългосрочни взаимоотношения.

Най-важна обаче е възможността да отправяш персонални оферти към потребителите, като надминаваш техните очаквания и им предоставяш повече стойност.

Друга важна възможност е чрез използването на анализите и базата данни от взаимоотношенията ти с потребителите, че можеш преди конкурентите си да усетиш по-рано тенденции и възможности за създаването на нови пазарни сегменти със свои индивидуализирани нужди и предпочитания.

Използвайки базата данни от взаимоотношенията ти с потребителите в крайна сметка би могъл:

 • по-добре да определиш своето позициониране на пазара;
 • да избираш по-правилно своите рекламни цели;
 • да разработваш по-добре стратегиите си за използването инструментите на маркетинг микса.

Повече за маркетинг микса можеш да научиш от статията за 4-те ”С“ на клиента, както и от другите ни статии за маркетинг и реклама.

Източник: LinkedIn

Редактор: Цветелина Тодорова

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Тодор Арсов

Тодор Арсов има богат опит в областта на Бързооборотните потребителски стоки и Услугите. Работил е за компании като Johnson & Johnson, Seagram, Martini & Bacardi Group и много други. Дейностите за маркетинг подпомагане може да видиш на Arsov Marketing. В своите статии Тодор ще разгледа най-важните концепции, методи и инструменти на Класическия маркетинг.

500+ Полезни материали за бизнеса

Безплатно е!

Виж тук

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader