Разни . 1 минутa

Фантазията – най-добрата истина…

Фантазия Тя ли е най-добрата истина И защо

Като кажем фантазия и си мислим, че това е нещо неясно, митологично, библейско, приказно, нещо различно от истината. Но така ли е всъщност? Ще разберем сега в Neftelimov.com.

Всичко около нас е било фантазия в миналото.

Компютрите, телевизорите, колите… тогава са били нещо фантастично и нереално. Предците на колите са каруците. Колелетата им са били първо квадратни. Било е много трудно да се придвижват от едно място на друго. След това станали кръгли. В миналото хората си представяли, че земята се държи на костенурка и два слона, докато не дошла науката. Също така човек не си е представял, че като драсне кибритена клечка, тя ще пламне, ще гори. Просто фантазия.

Хората казват, че без факти не могат да повярват.

Те вярват, че Библията е свещена и написана от Бог, но няма факти за това. Вярват и в суеверия. Човекът казва, че като черна котка му мине път, ще му се случи нещо лошо. През нощта, когато всички котки изглеждат черни, значи, трябва да дойде края на света. Ада и Рая са две противоположни места, в които хората вярват, без съмнение, но пак без факти. Тази фантазия е около нас, но ние не я приемаме за реализъм.

Мечтите, сънищата, илюзиите… това са частите на нашата фантазия.

Какво са мечтите? Мечтите са фантастични мисли, които пробиват сивото и всекидневно прозорче на нашата реалност. С тях правим живота по-лесен. Те са ни необходими, за да бъдем щастливи, за да преживеем тъжните и самотни дни. Щастливи сме, когато видим, и най-големите ни мечти да се сбъдват. Но някой път, когато не ги контролираме, те могат да злоупотребят с нас. Когато сме самотни, отчаяни и страхът ни завладява, ние си представяме един наш свят, на който сме господари. После почва да става истински и оживява пред очите ни, като в огледало. И когато огледалото се счупи, измисленият свят се изгубва и ние пак оставяме сами. Хората казват:

Човекът е голям, колкото са му големи мечтите’’

Какво са сънищата? Сънищата са едни желани места, на които ходим, докато спим. И те като мечтите могат да се сбъдват.

Какво са илюзиите? Илюзиите са зли мисли, които всеки човек има в себе си.

Без фантазия не можеш да живееш.

Без нея животът е мрачен и невъзможен. През целия си живот човекът се стреми към нещо неизвестно и накрая с много вяра го постига, когато най-малко го очаква. Всеки трябва да намери фантастичното в себе си и да го опознае. Не е важно как изглеждаме на външен вид, а какво имаме вътре, в душата и сърцето.

Животът е едно фантастично и неизвестно преживяване.

Раждаш се малък, не можещ, безсилен, ням. После растеш, развиваш се. Почваш да учиш, докато можеш. Срещаш първата, втората, третата си любов, които да те омаят или закопаят в дълбока скръб. Започваш да работиш, докато ти се струва вече, че всеки ден се повтаря и повтаря. Жениш се за някое момиче, за което мислиш, че е най-красиво, но не е така. Тя не е единствената жена, но е единствената, която ти е влязла дълбоко в сърцето. След това двамата давате живот и ставате родители. И като се събудиш от тази прекрасна приказка, вече си пак без помощен, така както си се родил. Раждането, развитието, учението, любовта, даването на живот, това са все фантастични неща от нашия живот.

Виж също какво ми казва Дяволът, когато ми гостува?

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Петър Нефтелимов

Основател на блога за Практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com и съорганизатор на Предприемаческата програма на село Zero Start. Подвизавам се също като блогър, позитивен журналист в Uspelite.bg, предприемач, гост-ментор в няколко предприемачески програми, лектор на различни събития за предприемачество, доброволец в немалко проекти, по образование биотехнолог, а по свободно време с приятели – купонджия. Повече за мен на: Petar.Neftelimov.com

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader