Финанси и счетоводство . 1 минутa

Лични финанси: 3 стъпки за подобряването им още сега!

3 стъпки за подобряване на нашите Лични финанси

В сегашната ситуация повечето от нас ще трябва да останат вкъщи за няколко седмици (в краен случай месеци), докато чакаме всичко да отмине. Излизането навън е ограничено за повечето хора особено за живеещите в големите градове. За някои от нас сегашната ситуация е по-трудна за личните ни финанси, отколкото за много други.

Аз имам привилегията и възможността да работя предимно от вкъщи, както и вероятно много други. Въпреки това има хора, които не могат да работят от вкъщи или не могат да работят изобщо, тъй като няма текущо търсене на техните продукти и услуги. Всичко случващо се въздейства не само на нашето физическо и психическо здраве, но и на нашите лични финанси. Затова в следната статия на Neftelimov.com съм систематизирала 3 основни стъпки, които можеш да приложиш още сега, за да подобриш твоето финансово състояние.

лични финанси

Как в 3 стъпки да подобрим нашите лични финанси още сега?

Стъпка #1 Увеличиш размера на аварийния си фонд

Основата на личните финанси е аварийният фонд. Ако имаш притеснения за твоите доходи, можеш да увеличиш размера на аварийния си фонд. Тъй като сега сме предимно вкъщи, а и повечето заведения и магазини с изкушения са затворени, ще е по-лесно да спестявате. В случай че нямаш такъв буфер от заделени настрани средства, то е крайно време да го създадеш.

Стъпка #2 Застраховането е нашата защита на лични финанси

В случай на непредвидени обстоятелства. До момента не е известен друг начин освен застраховането, което да ни позволява да прехвърлим риска от събитие, за което не сме готови, на някой друг. Ако нямаш основна защита на твоя живот и здраве, сега е моментът да помислиш върху такива решения.

Късно е да копаеш кладенец, когато си жаден.

Застраховката се прави, преди да се е случило нещо, защото тогава вече ще е късно и обикновено най-доброто време да я направиш е сега.

Стъпка #3 Защита на спестяванията от инфлацията 

В случай че разполагаш с повече ликвидни средства, моментът е подходящ за инвестиционни решения за защита на спестяванията ти от инфлация и да се възползваш от спада на финансовите пазари. В резултат на забавяне на икономическата активност, пазарът се срива. По-малко икономическа активност (хората не потребяват толкова стоки и услуги) води до по-малко бъдещи приходи, следователно до по-ниски цени на финансовите пазари. През последните няколко седмици се наблюдава драматичен спад на финансовите пазари от над 30%.

Твоята задача сега е да видиш какъв процент от дохода си отделяш сега и да предприемеш съответните стъпки. За да ги реализираш по-лесно, можеш да се свържеш с мен.

Виж също коя е най-добрата инвестиция, която може да направиш?

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Цветелина Тодорова

Цветелина Тодорова е личен финансов и кредитен консултант. Има богат банков опит и работи с хора, които искат да управляват по-добре парите си и да постигат по-лесно финансовите си цели.

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader