Инициативи . 1 минутa

Велико Търново работи за здравословен начин на живот

В.Търново, работи, здравословен, начин, живот

Д-р Калин Василев

По прякор Калинбата, на 32 години, с над 12 години висше образование и със защитена докторска степен по генно инженерство в Carnegie Mellon University, USA. В началото на 2014 година се прибира в България и след около 6 месеца по-късно създава организацията:

TarnovoRuns

,,Това е един иновативен бранд в старата столица. Място, което дарява хората със здраве чрез провеждането на безплатни мероприятия от образователно, практично и мотивационно естество: тренировки на открито, бягания, йога, семинари, консултации, кръжоци, информационни кампании, лагери и други…‘‘, споделя търновчанинът в едно интервю за Младите успели българи.

Как започва всичко?

Това начинание започва с една малка група във Facebook, в която всички бързо надмогват себе си, своята ежедневна работа и ангажимент. Събират се, за да бягат и да правят упражнения заедно на открито сред природата.

Това да надмогнеш себе си да ставаш рано сутрин, за да тренираш, вместо да се излежаваш, разбира се, не е лесна работа.

Но е голямо удоволствие да виждаш другите с усмивки да го правят. Да се забавляват под воденето на упражненията. Чист въздух. На слънце. Запознаваш се с нови и различни хора. Общуваш. И най-важното:

Грижиш се за своя здравословен начин на живот!

Facebook групата бързо расте. Всеки иска да добави свои роднини, приятели… Да сподели емоцията и преживяването си с тях. Заедно да тичат към по-здравия живот, физически и духовен, защото:

Когато споделяш с някого хубавите моменти, те се удвояват 🙂

След упражненията и бягането се появява нуждата за обогатяване на Душата и Ума. Така се заражда практиката всяка неделя да се организират тематични филмови вечери с обща дискусия в края. На тези срещи всички са усмихнати, позитивни, с чайчета в ръка и чакащи филма.

Ето какво споделят организаторите за това – как са започнали и това начинание:

,,Гледам от малък документални филми. Колекционирам ги. Събирам ги на хард диска си и ги гледам по няколко пъти през годините. Но един ден ме озари идея: Защо да ги гледам сам, като мога да ги споделям с другите… И така всичко започна преди пет месеца.“, Калин Василев /Калинбата/

,,Възможността да създадем среда, в която млади и мислещи хора да открият други като тях, да споделят и развиват идеите си, ме мотивира да продължавам с тази инициатива.“, Николай Раднев

Споделянето с близки и приятели вече не било достатъчно.

Вече трябвало да е разпространяемо, достъпно, видимо за всички. Независимо дали са от Велико Търново, или не. Нужно е било място, на което всички да виждат пътя към успешния и здравословен живот на търновчани. Да се мотивират и да почнат да разпространяват тази идея и в други градове, където да се зароди необходимостта от БЯГАНЕ КЪМ ЗДРАВЕТО.

Създала се Facebook страницата: Facebook.com/TarnovoRuns

Цяла България започнала да се оприличава с търновчани и да следва техния БЯГ.

ТърНОВо станал съвсем НОВ град. Пълен с усмихнати, здрави и щастливи жители. Стремящи се към наистина по-добро място за живеене и развитие за децата им.

Искаш това и за своя град?

Само ти можеш да създадеш града, за който мечтаеш!

Виж още: Това не е за мен! А за кого е тогава?

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Петър Нефтелимов

Основател на блога за Практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com и съорганизатор на Предприемаческата програма на село Zero Start. Подвизавам се също като блогър, позитивен журналист в Uspelite.bg, предприемач, гост-ментор в няколко предприемачески програми, лектор на различни събития за предприемачество, доброволец в немалко проекти, по образование биотехнолог, а по свободно време с приятели – купонджия. Повече за мен на: Petar.Neftelimov.com

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader