Как ми се отрази COVID-19? . 2 минути

Как ми се отрази COVID-19: Пламен Петров от Екуинокс Партнърс ООД

Как ми се отрази COVID-19 Пламен Петров от Екуинокс Партнърс ООД

Представяме ти Пламен Петров. Той е управител на компанията Екуинокс Партнърс ООД, която е специализирана в провеждането на лидерски програми за ръководители на екипи и повишаване на екипната ефективност.

Каква положителна промяна оказа COVID-19 ситуацията върху теб в професионален и в личен план?

Първата положителна промяна е, че аз и моят екип успяхме да си починем много добре в първия месец. Без да го осъзнаваме, бяхме натрупали голяма умора от непрекъснатите пътувания и обучения и си дадохме сметка, че забавянето на темпото ни се отрази много добре.

Втората положителна промяна е, че започнахме да оценяваме още повече малките неща. Не приемаме нищо за даденост. Всеки ден, в който сме здрави, нямаме вируси в белите дробове и имаме възможност да се видим и работим заедно, е хубав ден.

Третата положителна промяна е, че намерихме време да преосмислим и преподредим приоритетите си и още по-ясно да се фокусираме върху това, което искаме да постигнем заедно.

Пламен Петров, а негативният ефект?

Негативният ефект е, че нямахме възможност да играем всеки ден тенис в офиса и от там вероятно качихме по някой килограм.

Какви нови професионални умения придоби/реши, че искаш и ще е добре да развиеш?

Аз уча най-добре като пиша. Когато дадена тема ми е интересна, просто сядам и почвам да разсъждавам върху нея. Така се създадоха и първите ми две книги – „Студен душ за мениджъри“ и „Паркирай егото“, които не са нищо друго освен разсъжденията ми върху темите, които ме вълнуват в работата.

В този смисъл, самите теми от работата на мениджърите ще бъдат вечно актуални, например воденето на трудни разговори, управлението на емоциите, паркирането на егото и т.н. Но умението, върху което работя и искам да развия, е това да казвам повече с по-малко думи.

Как се промени работният ден на Пламен Петров?

Основната промяна е пространствена, т.е. по-малко прекарване на време в офиса. Оперативните ни срещи се прехвърлиха в Zoom. Някои от обученията също станаха виртуални. Както и срещите с клиенти.

Отделно от това, подкастът „Сутрешно предаване за мениджъри“ се обогати и премина 550 епизода с интервюта с различни мениджъри, които станаха възможни най-вече заради по-лесното синхронизиране на графиците с гостите във виртуална среда.

Как се промени търсенето и предлагането на твоите услуги?

Повечето от договорите ни са годишни, така че просто продължихме да ги реализираме. Някои от тях в хибриден формат през месец април и май, но се върнахме в тренинг залите за повечето обучения през месеците юни и юли с тренинги в София, Пловдив, Бургас и Петрич. Смятам така да продължим и през есента освен ако няма втора вълна.

Какви канали използваш, за да развиеш собствения си бранд, да намериш нови клиенти, партньори и други?

Към момента, над 90% от новите ни клиенти идват от препоръки от настоящите. Така че за мен най-добрият начин да намерим нови клиенти, е да си вършим отлично работата с настоящите.

Какво е бъдещето на твоята професия според теб?

Мисля, че бъдещето на моята професия е светло, за хората, които гледат на нея като на призвание. И не толкова светло за хората, които гледат на нея просто като на работа. Бъдещето зависи от начина, по който гледаме на него.


✊Подкрепи хората зад проекта #КакМиСеОтразиCOVID19: https://www.patreon.com/neftelimov

🔔Можеш да се абонираш за канала на поредицата: https://www.youtube.com/channel/UCAgmjXt1BFJWdyu5tuIFvXA

Последвай ни във Facebook: https://www.facebook.com/kakmiseotrazicovid19/

✅Блог на поредицата с допълнителна информация: https://neftelimov.com/kak-mi-se-otrazi-covid-19/

Автор на поредицата: Василена Василева  

Copyright © 2020 Neftelimov.com

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Как ми се отрази COVID-19?

Поредица за COVID-19 от собственици на бизнес до фрийлансъри. Те ще ти споделят своите методи и опит как да срещнеш трудностите с успех. Цялата поредица ще откриеш ТУК.

Проект на Василена Василева, подкрепен от Neftelimov.com.

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader