Социални мрежи . 4 минути

Как да добавя Facebook Author Tag в сайта си?

Как да добавя Facebook Author Tag в сайта си

Възползваш ли вече от Author Tag на Facebook? Не? Дори не знаеш какво е авторският маркер на Facebook? Време е да увеличиш разпознаваемостта на личния си бранд! В тази статия на Neftelimov.com ще разбереш как.

Когато някой сподели публикацията ти от блога или медийния сайт във Facebook, социалната мрежа ще генерира автоматично името ти от Facebook в горната част на мета описанието на статията. По този начин, когато твоето полезно съдържание се споделя, името ти ще върви с него.

Facebook Author Tag
Освен имена на лични профили, Facebook Author Tag може да показва и наименования на Facebook страници.

Защо да добавя Facebook Author Tag в сайта си?

Имаше време, когато личният брандинг не беше нищо повече от визитка с име. Сега твоят бизнес успех зависи от твоята лична репутация. Никой не иска да прави бизнес с безлична марка.

,,Авторският маркер на Facebook прави разлика между безлично съдържание и съдържание, написано от истинско човешко същество.‘‘ според Traffic Generation Cafe.

Това ти дава повече доверие, което в крайна сметка води до повече от всичко: трафик на уебсайта, клиенти и пак клиенти.

Как да добавя Facebook Author Tag в сайта си?

  1. Потвърди домейна във Facebook Business Manager. Тази стъпка съм я описал много подробно в статията: Как да заработи INFO бутона на сайта ни във Facebook?
  2. В WordPress сайта задължително трябва да имаш инсталиран Yoast – плъгин за SEO оптимизация.
  3. В WordPress настройките на твоя профил сложи URL на профила ти във Facebook.
  4. В настройките на твоя Facebook профил активирай опцията за последване (направи публикациите си публични).

настройките на Facebook профил

5. Отново в настройките на твоя Facebook профил вляво трябва да има панела ,,Linked Publications‘‘ – там сложи URL на Facebook страницата, от която е потвърден домейнът. Имай предвид, че все още може тази функция да не е добавена при теб и ще трябва да изчакаш.

6. Готов си!

А ако желаеш Author Tag да показва Facebook страница (а не личен профил), различна, от която е потвърден домейнът – тогава в настройките на желаната Facebook страница търсиш панела ,,Linked Publications‘‘  и там слагаш URL страницата, от която е потвърден домейнът.

Author Tag да показва Facebook страница Linked Publications

Проверка дали работи Facebook Author Tag

След като сме направили всички стъпки, проверяваме Facebook Author Tag дали работи, както следва:

  1. Отиваш на Sharing Debugger.
  2. В полето поставяш линк към твоя статия.
  3. Натискаш ,,Debug’’’.
  4. Натискаш няколко пъти ,,Scrape Again’’, докато се покаже авторският маркер на Facebook в мета описанието.

Просто. Лесно. Ефективно. Активирането на Facebook Author Tag е умен ход. Предизвиквам те да отделиш следващите 5 минути, за да го направиш.

Виж също една грешка в социалните мрежи, която всеки трябва да поправи!

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Петър Нефтелимов

Основател на блога за Практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com и съорганизатор на Предприемаческата програма на село Zero Start. Подвизавам се също като блогър, позитивен журналист в Uspelite.bg, предприемач, гост-ментор в няколко предприемачески програми, лектор на различни събития за предприемачество, доброволец в немалко проекти, по образование биотехнолог, а по свободно време с приятели – купонджия. Повече за мен на: Petar.Neftelimov.com

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader