Социални мрежи – една грешка, която всеки трябва да поправи

Замисляш ли се, че вече е все по-важно и по-важно да имаш добър имидж в социални мрежи като Facebook и LinkedIn? Определено визията, съдържанието, снимките и контактите ти имат значение. Но дали не се сещаш за нещо друго, което често пренебрегваме?

Все повече забелязвам една грешка в профилите във Facebook & LinkedIn. Грешка, която всеки е препоръчително да коригира (ако все още не е). Става за секунди и остава завинаги. Ще ти помогне да те откриват и да се свързват с теб по-лесно в социалните мрежи, както и ще ти даде възможност да разположиш по-добре профилите си в различни презентации и визитки.

Как ти изглежда този Facebook линк:

facebook, ulr, социални мрежи

А този:

facebook, ulr, neftelimov

Двата линка водят към една и съща страница. Но кой от двата линка е по-добре изглеждащ и по-лесно запомнящ се? Несъмнено е вторият, нали? За LinkedIn е аналогично. Ето как да си направиш този привлекателен линк за социалните ти профили във Facebook & LinkedIn:

Стъпките за социални мрежи като Facebook са следните:

Настройки -> Общи настройки на акаунта -> Потребителско име -> Редактирайте -> Пишеш името, което искаш да стои след facebook.com/ -> Запази промените.

Ето ги и стъпките за LinkedIn:

Отваряш профила си -> Edit your public profile (в дясната колона) -> Edit public profile URL (в дясната колона) -> Моливчето -> Пишеш името, което искаш да стои след linkedin.com/in/ -> Save.

Това беше.

Лесно и бързо.

Спести си десетки неудобни ситуации, в които линкът към профила ти в социалните мрежи… не говори нищо. Кой си ти? Сигурен съм, че вече знаеш. Време е и да го покажеш! Използвай тези лесни стъпки, за да подобриш привлекателността на профила си и да го направиш удобен за приятели, колеги, потенциални партньори, а защо не и… гаджета?

Като говорим за Facebook, научи също защо Facebook страницата е неделимата част от твоя БИЗНЕС


Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Avatar

Петър Нефтелимов

Основател на Profesionalisti.info. Застъпник на положителната журналистика в Uspelite.bg и блогър в Jamba.bg. Организатор на Run2Gether Bulgaria. Ментор в ABLE Mentor. Изучава биотехнологии в Софийския университет. Посланик на Balkans Everywhere.

Искаш нещо да кажеш?
 
Пиши ми.
 
Искаш нещо да кажеш?
+