Зарежда Събития

« Всички Събития

 • Това събитие е минало събитие.

Програма за предприемачество 2019 от Асоциацията на българските лидери и предприемачи – Запиши се!

14.02.2019

Програма за предприемачество 2019 от Асоциацията на българските лидери и предприемачи Запиши се

През февруари 2019 г. Асоциацията на българските лидери и предприемачи – ABLE стартира програма за предприемачество ABLE Activator.

Програма за предприемачество е най-новият проект на Асоциацията на българските лидери и предприемачи – ABLE.

ABLE Activator цели да развие предприемаческите и лидерските умения на 30 активни млади хора (студенти и млади професионалисти до 35-годишна възраст), като им даде пряк достъп до ресурси в предприемаческата екосистема и практическо знание за развиването на свой бизнес.

Първото издание на проекта започва на 15-ти февруари 2019 г., а кандидатури за участие се приемат до 6-ти януари ри 2019 г.

Организаторите на програма за предприемачество ABLE Activator изтъкват:

Сред отличаващите курса характеристики е това, че след завършването на ABLE Activator, участниците ще могат да се присъединят към общността на ABLE и да продължат да развиват себе си и проектите си чрез мрежата от членове и ресурси на организацията. Целта на обучението е не само да съчетае практически умения за бизнес и лидерство, но и да даде достъп и контакти на участниците с най-изявените представители на стартъп екосистемата в страната, но и с лидери от иновативни корпорации и международно признати организации.

 

Програма за предприемачество 2019 от Асоциацията на българските лидери и предприемачи Запиши се
Асоциацията на българските лидери и предприемачи – ABLE

Какво ще представлява програма за предприемачество ABLE Activator?

Форматът на обучението ще бъде интензивен и е базиран изцяло на метода на ученето чрез преживяване с много практически задачи и симулации. Курсът ще протече в рамките на 6 дълги уикенда (петък-неделя), като всеки от тях ще покрие следните 6 модула:

 1. Изграждане на характер и лидерски потенциал;
 2. Формиране на идеи и Хакатон;
 3. Създаване на стойност и тестване приложимостта на идеите;
 4. Бизнес модел;
 5. Маркетингова стратегия, продажби и преговори;
 6. Демо ден и уикенд с общността на ABLE.

Освен занятията през уикендите, се предвиждат и специални събития всяка сряда, където участниците ще имат възможност да се запознаят с историите на успешни български предприемачи и да посетят иновативни стартиращи компании.

Програмата ще завърши с презентиране на проектите, създадени в ABLE Activator – т.нар. в предприемаческите среди ,,Демо ден“ (Demo Day), на който всеки от екипите ще представи разработената от тях идея, която може да има както бизнес, така и социална насоченост.

Какво ще получат участниците в програма за предприемачество ABLE Activator?

 1. Споделяне на опит от първа ръка от основатели на стартиращи компании в България, лидери в различни сфери на бизнеса, международни гости и световно признати лектори, чието официално обявяване предстои на откриващото събитие на програмата.
 2. Практически знания, които да ги водят по пътя на осъществяване на една идея – от нейното създаване до представянето и анализ на пазара за работещ социален или бизнес проект.
 3. Подробно разбиране на ключовите аспекти на предприемачеството и иновациите в глобален контекст.
 4. Безопасна среда, където участниците могат да развият креативност и критично мислене, да практикуват комуникационни и презентационни умения, както и работа в екип, да получават обратна връзка и да подобряват представянето си.
 5. След успешно завършване на програмата, всеки от участниците ще получи възможност да се включи като пълноправен член в Асоциацията на българските лидери и предприемачи.
Програма за предприемачество 2019 от Асоциацията на българските лидери и предприемачи Запиши се
Голяма част от членовете на ABLE са преминали през предприемаческа програма на Babson College, USA.

Какви са условията за участие в програма за предприемачество ABLE Activator?

Участници могат да бъдат студенти от втора година на обучение във ВУЗ, магистри, докторанти и млади професионалисти до 35 годишна възраст. Задължително условие е да владеят английски език и да имат възможност да посещават всички модули от програмата. Необходимо е също кандидатите да имат силна мотивация да се развиват като лидери и предприемачи, както и да допринасят за положителната промяна на средата в България.

Срокът за кандидатстване в 6-ти януари 2019 г. и става чрез попълване на формата за участие на сайта на програмата.

Тридесет от всички кандидатствали ще бъдат избрани за участие в програмата, като таксата за включване е 270 лв. Предвижда се най-изявените от тях да получат стипендии.

За всеки от участниците ще бъдат осигурени транспорт, нощувки и изхранване по време на първия и последния модул на програмата, които ще се проведат извън София. Храна, напитки и кафе паузи ще бъдат осигурени и през уикендите, в които ще се провеждат останалите модули от програмата.

Програма за предприемачество ABLE Activator се реализира от Association of the Bulgarian Leaders and Entrepreneurs – ABLE, с генералната подкрепата на Фондация Америка за България и Обединена българска банка. Медиен партньор е Neftelimov.com.

Детайли

Дата:
14.02.2019
Категория за Събитие:

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader