Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Innovation Explorer 2019: Отвъд границите на технологиите и хората

февруари 21

Innovation Explorer 2019 Отвъд границите на технологиите и хората

На 21.02.2019 г. за пети пореден път в България, Sofia Event Center, ще се проведе форума за иновации Innovation Explorer 2019. Организатори са Капитал и Innovation Starter. Официален блог на събитието е Neftelimov.com.

Темата за юбилейното издание на Innovation Explorer 2019 е пределът на възможностите на технологиите и хората.

Събитието ще бъде открито с магическо шоу, провокация към креативността.

Водещият на събитието, Светослав Иванов от 120 минути на btv, вече повдигна въпроса през 2018 г. за ,,черното огледало” (препратка към британския научно-фантастичен сериал Black Mirror), а през 2019 г. организаторите обещават да доразвият темата с изключително провокативни лектори и тези:

Какви са неочакваните последствия от развитието на новите технологии в модерното общество, превърнаха ли се технологиите в нова религия, има ли граници, които не бива да преминем?

Сред лекторите на Innovation Explorer 2019 са:

  • Креативният директор на BBC, Dan Ramsden (Англия);
  • Butzi, keynote лектор на TedX и лектор по креативност и фокусник (Франция);
  • Stephen Thomas, Директор на американския център за Публично здраве (САЩ);
  • Български изобретатели и иноватори, като Спас Керимов, Славейко Джамбазов, Елвин Гури и др., като съдържанието е организирано в два панела: Технологии и Хора.

На събитието по традиция ще се проведат и практически работилници. Тази година те са две:

  1. Radical Collaboration е метод за радикалното сътрудничество, който се основава на ключов принцип от Дизайн мисленето за включването на разностранен опит към контекста на проблема. ,,Радикалното сътрудничество” се различава от конвенционалните подходи, тъй като е предназначено да обхване множество гледни точки в обща посока, а не просто да разчита на ,,така наречените експерти”. По този начин процесът помага да се преодолее или да се премине отвъд безсъзнателните предразсъдъци, които са склонни да ни принуждават да се въртим в кръг. Водещи са фасилитатори от Stanford University Innovation Fellows Society.
  2. Playfulness LEGO® SERIOUS PLAY®, метод за креативни упражнения в сериозния бизнес свят, създаден от Идеята за методологията възниква през 1996 г., когато двама професори Johan Roos и Bart Виктор в Швейцария, заедно с главния изпълнителен директор на LEGO Group и собственик, Kjeld Kirk Kristiansen, изследват алтернативни инструменти и системи за стратегическо планиране. Те разработват ново разбиране за стойността на служителите и концепция за развиваща се адаптивна стратегия, която включва, разбира се, използването на елементите на ЛЕГО като триизмерни модели за решаване на бизнес въпроси и предизвикателства. Стратегията е наречена LEGO® SERIOUS PLAY® и от нея възниква новата компания, наречена Executive Discovery Ltd., която разработва и реализира ЛЕГО® SERIOUS PLAY® метода на пазара. Водещият, Николай Тинков, е сертифициран коуч по метода от Дания.

Не пропускай ранната регистрация за Innovation Explorer 2019 до края на 2018 година.

Тази година местата са ограничени до 1500. За цените на пакетите и повече информация, посети сайта на събитието.

Детайли

Дата:
февруари 21
Категория за Събитие:
Уебсайт:
http://innovationexplorer.bg/

Организатор

Innovation Starter
Email:
office@innovationstarterbox.bg
Уебсайт:
http://innovationstarterbox.bg/

Място

Sofia Event Center
бул. Черни връх 100, 1407 Sofia, Bulgaria
София, София 1407
+ Google Map
Уебсайт:
http://www.secevents.bg/
Искаш нещо да кажеш?
 
Пиши ми.
 
Искаш нещо да кажеш?
+