Биткойн . 1 минутa

5 начина за сдобиване с Биткойн. Купуването е само един от тях

сдобиване с биткойн

Преди да ти представя 5-те начина за сдобиване с Биткойн, нека първо обобщя информацията от предишните ми две статии.

Валутата биткойн не се издава и не се гарантира от правителство, организация или компания. Тя се поддържа и защитава от десетки хиляди компютри по света, чиято съвкупна мощ е хиляди пъти по-голяма от изчислителната мощ на Google, Amazon и IBM взети заедно. Стойността на биткойн се основава на тази изчислителна мощ, както и на предимствата му, за които ще говорим в следната статия. Независимо, че цената на един биткойн е вече над $2000, с биткойн могат да се извършват разплащания с размер по-малки от един цент.

Можем да се разплащаме с биткойн без нуждата от посредници – без банки, Visa, MasterCard, PayPal и подобни. Биткойн портфейл не е нещото, в което седят биткойните. Той е просто инструментът, с който управляваш своите биткойни в глобалната разплащателна система Биткойн. Портфейлът управлява множество биткойн адреси под една шапка. Таксите за изпращане на биткойн са минимални и не зависят нито от размера, нито от получателя на плащането.

Всъщност, при Биткойн държавните граници не съществуват – веднъж превърнати в биткойн, парите ти са налични от всяка точка на света, в която има интернет. Може дори да се каже, че биткойн е първата технология в историята на човечеството, която е по-силна от държавата и централизираната власт в нея.

Затова и много от нас гледат на биткойн не толкова като на модерна валута в интернет, а като социална съпротива срещу статуквото.

Ето ги и петте начина за сдобиване с Биткойн:

  1. Купуване – от борси, обменни бюра, от приятели и други.
  2. Заработване – продаване на време, продукти, услуги, интелектуална собственост и всичко останало за Биткойни.
  3. Спечелване – от облог и прочие.
  4. Наследяване – стига собственикът да е подсигурил паролите и локациите на съхранение на време, в противен случай никой, никога няма да може да използва тези Биткойни, които са били натрупани.
  5. Майнинг – копаене на Биткойн. Процесът наподобява добре познатата миньорска работа само че миньорите са мощни и добре оборудвани мини компютри.

Знаеш още начини за сдобиване с Биткойн? Сподели ги в коментар и аз ще ги добавя в статията.

Ако си пропуснал следните статии, сега е моментът да си ги наваксаш:

Биткойн се разцепи. А сега на къде? Кой ще поддържа новия Биткойн?

Какво е Bitcoin Cash?

Биткойн: 4 важни факта за него за начинаещи (+1 урок за милиони)

Биткойн портфейл: Какви видове са и кой е най-правилният за теб?


Ако сега за първи път чуваш за Биткойн или си напреднал и търсиш още по темата, ела в #bitcoinBulgariaHelp – Facebook група, която е открита за всеки, който иска повече информация и съвет, относно Биткойн.

Очакваме те!

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Иван Петков

Завършва за инженер по транспорта в Русенския университет и 6 години работи по специалността. Успоредно с това се занимава с много други дейности, изискващи денонощни усилия. В последствие се установява в чужбина. Но това не го спира да бъде полезен на България. През октомври 2016 се сблъсква за втори път с Биткойн и осъзнава, че пропуснатите ползи за него са около 600 млн. долара. Тогава решава, че ще направи, така че, ако някой чува сега за първи път за Биткойн, той да има откъде, добре и пълноценно да се информира, за да не се случи така, както с него така. Затова няколко човека се събират и създават #bitcoinBulgariaHelp – група, която е открита за всеки, който иска информация и съвет относно Биткойн.

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader