Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Създава се първия алманах за образование в подкрепа на учители и ученици

30.06.2021

Създава се първия алманах за образование в подкрепа на учители и ученици

Образователната организация „Знам.бе“ обявява Национален конкурс за електронни образователни материали. Идеята на организаторите е да съберат учебни материали на едно място и да ги обединят в „Електронен алманах на българското образование“, който да бъде достъпен за всички учители и ученици в България. От организацията вярват, че именно така ще повишат нивото на качественото учебно съдържание за всички. Neftelimov.com е медиен партньор на конкурса.

„Ние в „Знам.бе“ вярваме, че свободното споделяне на знания и умения е в основата на това да се развиваме и да правим образованието в България още по-добро. Началото на 2020 година ситуацията с COVID-19 изправи всички ни пред ново предизвикателство. За да запазим здравето си и да съхраним живота на хората около нас, отговорно приехме мерките за социална изолация. Образователната сфера – също. Ситуацията ни принуди да заменим топлината на живия контакт с учениците с общуване онлайн, през екрани, електромагнитни вълни и кабели. Принуди, но и провокира – започнахме да се приспособяваме към виртуалната среда и разнообразните възможности за преподаване, които предлага тя. Много учители вече създават сериозно количество мегабайти, наситено с качествени учебни материали“, споделя Ангел Георгиев – основател на Знам.бе и учител.

В конкурса могат да участват всички учители, които искат да допринесат за повишаване на нивото на качествено електронно образователно съдържание.

Платформата за кандидатстване ще бъде отворена от 4 юни до 30 юни в сайта на Знам.бе. Учителите ще имат възможност да изпратят видео урок на тема от предмет и клас по избор или други авторски електронни обучителни материали.

Представянето на Електронния алманах на българското образование и обявяването на победителите ще се състои на 31 август. Всички материали ще бъдат прегледани и одобрени от жури, в което участват представители на бизнеса и образованието:

  • Ангел Георгиев – Знам.бе,
  • Виктор Балабанов – Знам.бе,
  • Иван Йонков – Знам.бе,
  • Наталия Митева – Телелинк,
  • Светлин Наков – СофтУни,
  • Елена Маринова – Мусала Софт,
  • Елица Моллов – Ривърсайт Трежъри,
  • Кристиян Михайлов – ПАРА.

Победителите в конкурса ще получат награди от партньорите на събитието и възможност и подкрепа за създаване на още обучителни материали. Алманахът ще бъде издаден като официална публикация и всеки учител, чиято разработка е представена, ще бъде съавтор на изданието.

Повече за Знам.бе

,,Знам.бе‘‘ е образователна инициатива, която стартира през 2019 г. Основната цел на екипа е повишаване на общата грамотност на населението. Екипът е известен с разработването на кариерен тест, който насочва учениците към професионално направление, базирано на техните интереси.

Екипът на Знам.бе реализира и национално образователно турне в края на 2019 година в 28 града в България, а през 2020 година посетиха още 10 града, от които излъчваха онлайн. Основателите са носители на наградите “Агент на промяната” на фондация “Сошъл фючър”, както и на наградата на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) за образователна инициатива на 2019 година.

Образователната инициатива Знам.бе излъчва и подкаст “За учителите”. Това е първият образователен подкаст у нас. Целта на организаторите е да покажат добрите примери в българското образование, които могат да послужат за вдъхновение на други учители от цялата страна. Епизодите излизат всеки четвъртък и са достъпни безплатно. 

През 2021 година екипът на Знам.бе стартира своята платформа за интерактивни уроци. Според основателите на инициативата това е естествения начин, по който децата учат и чрез платформата искат да покажат, че всеки един урок може да бъде занимателен и да увлича детето. Така и учителите биха могли да имат още един инструмент в часовете си.

Details

Date:
30.06.2021
Event Category:

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader