Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Ултрамаратонецът Краси Георгиев с програма за здравословен начин на живот, тренировки и вдъхновение

28.06.2021

Ултрамаратонецът Краси Георгиев с програма за здравословен начин на живот тренировки и вдъхновение

От 13 до 17 април се проведе първата програма за здрав дух, здраво тяло на ултрамаратонеца Краси Георгиев. След успешната първа програма за здравословен начин на живот, тренировки и вдъхновение, организаторите вече са готови с датите за втория сезон. Той ще бъде от 28 юни до 3 юли.

Първият сезон на програмата на Краси Георгиев през април беше в рамките на 5 дни.

Първата вечер бе изцяло за ултрамаратонеца Краси Георгиев. Той разказа цялата си история, която беше изпълнена с много вдъхновение, стремеж, ултрамаратони и житейски обрати. Как се обръща животът на един човек на прага на наркотична зависимост – вижда се отстрани и осъзнава, че трябва да започне да преследва най-доброто от себе си и да го предизвика, като в същото време вдъхновява и помага на останалите в нужда със своите предизвикателства.

Разказите за ултрамаратоните на минус и плюс 40 градуса, при които всяко грешно и недомислено действие може да доведе до фатален край, както и дискусията за тях, направиха вечерта недостатъчна.

Aglika Palace и язовир Жребчево от птици поглед

Сутрините започваха с ултратренировка с Краси Георгиев по изгрев слънце за напредналите участници.

Неуморни повторенията на планкове, бърпита и много други. След което напредналите участници се отдаваха на заслужена почивка в басейна, в СПА центъра или на масажните столове. Краси продължаваше с тренировките на начинаещите участници. Сутрините завършваха със здравословна закуска с пресни и домашни продукти.

Борбата за палачинки с мед или с прясно сирене бе безмилостно жестока сред всички участници.

Следобедните раздвижвания бяха двучасова йога или преходи в околностите, които се хвалят с любими места за български и световни планински бегачи.

тренировка с Краси Георгиев

В първия сезон се състояха две кулинарни работилници от Краси Георгиев с италиански ястия.

Краси Георгиев е професионален шеф-готвач с над 15-годишен опит в най-престижните ресторанти в Лондон, сред които в Hilton и в кухнята на Гордън Рамзи.

В първата работилница шеф Георгиев разкри някои тайни от професионалната кухня и показа на участниците как се правят ньоки. Тестото за тях става за 5 минути, а цялото ястие се приготвя за под 20 минути. Това го прави много подходящо за колекцията за бързо реагиране при изненадващи гости.

кулинарна работилница за правене на ньоки с Краси Георгиев

Кулинарните работилници на втория сезон ще бъдат на тема френска кухня.

Това означава, че Краси ще учи и вдъхновява новите участници да опитат и предизвикат великия френски готвач Ескофиер с творенията си и научените техники. От френска лучена супа през булабаисе и нисоазе до картофи Лионесе, гратин и класическия ябълков тарт татин. Френската кухня е с изключително богата история и техниките в готвенето ѝ се използват от времето на Филип II до сега.

Една от останалите вечери и аз имах своя лекция. Представих темата за спорта за всички.

Акцентирах върху това, че спортът те учи да си лидер сам на себе си. Учи те на организираност и на организация на времето.

Подобрява процесите в тялото ти и здравето като цяло. Синтезираш хормони на щастието, когато постигнеш дневните си норми или когато се погледнеш в огледалото с изваяното си тяло. Също така ти вдига самочувствието. А когато добавим и спорта за всички, то тогава към позитивите се добавя запознаване с различни хора и комуникация по най-различни начини, така че да постигнете крайната си цел по най-ефективния начин със своя партньор. В спорта за всички участваш заедно с човек с различни възможности в екип и заедно спортувате като си помагате взаимно. Аз ще бъда и във втория сезон на програмата.

лекция на Петър Нефтелимов

В изминалото издание имаше 5 участници от глухата общност.

За тях имаше сигурен жестов превод в лицето на Борис Бъндев. Последната вечер от програмата бе посветена на жестовия превод и как може той само да сближава. Всички участници играха на развален телефон на жестов език и научиха как се казват на този език, което е вид прякор, който измислят глухите хора за човека според неговите изявени черти.

След успешния първи сезон на програмата за здравословен начин на живот, тренировки и вдъхновение, организаторите вече са готови с датите за втория сезон. Той ще бъде от 28 юни до 3 юли, с ден повече от първия сезон.

Програмата ще включва

 • 5 нощувки в Aglika Palace.
 • Пълен храноден (закуска, обяд и вечеря с екологично чиста храна от фермата „Аглика“).
 • Тренировки на две групи – начинаещи и напреднали.
 • Напълно оборудван вътрешен фитнес.
 • Йога и преходи.
 • Кулинарни работилници на френска тематика.
 • Невероятно изживяване и преход до Потъналата църква.
 • Вечери с вдъхновяващи лекции или кино.
 • Посрещане на Джулай Морнинг.
 • Релакс в СПА центъра (външен и вътрешен басейн, джакузи, солна стая, финландска сауна, инфраред сауна, парна баня, тангентор и масажни кресла).

Краси Георгиев с халат на масажен стоп в СПА центъра на Aglika Palace

Цел на програмата

С помощта на ултрамаратонеца Краси Георгиев участниците да започнат своята промяна към по-добро здраве чрез активен начин на живот, чист въздух, красива природа и здравословна храна.

За втория сезон организаторите ще съберат 20 участници от 28 юни до 3 юли на едно райско кътче, заобиколено само от природа до водите на язовир „Жребчево“.

В рамките на програмата е включен преход до Потопената църква. Едно приказно място, което гарантира незабравимо изживяване. Потъналата църква е една история за чудеса и вяра. На дъното на язовир „Жребчево“ са погребани три села – Атлари, Запални и Долно Паничарево. Едно парче от потопения в „Жребчево“ свят отказва да се удави в забрава – каменната църква на Запални продължава да стърчи над водите повече от половин век. Преходът е дълъг, но крайната цел и гледката си заслужават.

Потъналата църква в язовир Жребчево

За повече информация и за записване пишете на Facebook страницата на програмата.

Снимки: DK photography

Details

Date:
28.06.2021
Event Category:

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader