Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Innovation Explorer 2023: Възможен ли е социален ръст на обществото?

23.02.2023

Innovation Explorer 2023 Възможен ли е социален ръст на обществото

Ежегодният международен форум за иновации Innovation Explorer ще се проведе на 23 февруари 2023 в зала “Джон Атанасов” в София Тех Парк. Neftelimov.com е медиен партньор.

Световно известният физик от Церн Джеймс Бийчам (Швейцария) ще бъде откриващ лектор на форума с послание за възможното бъдеще на човечеството. След него на сцената ще вдъхновяват гостите социални предприемачи от Ашока в лицето на Ана Мъри (Румъния), откриватели на създателите на Уикипедия, Teach for America и многобройни социални движения в цял свят. След тях Емре Башкан (Турция), главен редактор на Харвард Бизнес Ревю Турция, ще плени гостите с лекцията си за смелостта в живота и бизнеса, участва още консултантът по иновации на европейски проекти Карл МакФол (Швеция) и др.

Модератори отново ще бъдат емблематични български журналисти като Люба Кулезич, Миролюба Бенатова, Марио Гаврилов, Флора Стратиева, Венелин Петков, които превръщат разговора с гостите в телевизионно преживяване.

Темата “Иновации за социален ръст” е подбрана в контекста на всекидневието в България, което не ни позволява да се концентрираме върху най-високите световни постижения в науката и дълбоките технологии, докато в страната все още има икономическа и политическа нестабилност, и висока степен на социално неравенство и разделение. Социален ръст на обществото и “свързване на мислите” означава планиране на неговото развитие и израстване, образование и мрежи на доверие, които могат да стабилизират несигурността и разделението помежду ни.

Както казва основателят на форума, Леона Асланова, „иновациите са приложими към всеки аспект на действителността, затова и решихме тази година да адресираме болезнените теми на българското общество през успешни истории за развитието на нашата цивилизация. Да дадем тема за размисъл на нашия бизнес, публичния сектор и стартиращите компании колко лесно забравяме, че само по-добре образовани и въоръжени до зъби с наука, въображение и вдъхновение ще преодолеем сегашните спешни кризи, за да превърнем България в най-доброто място за живот в света”.

До края на месец януари 2023 г. може да закупиш билети с цена за ранна регистрация на: www.innovationexplorer.bg

Details

Date:
23.02.2023
Event Category:

Organizer

Innovation Starter
Email
office@innovationstarterbox.bg
View Organizer Website

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader