eCommerce Academy . 1 минутa

Как се създава бизнес с детски продукти в България?

Мая Бобева-Атанасова от издателство Клевър бук ни разказва как се създава устойчив бизнес с детски продукти в България

В следната статия на Neftelimov.com Мая Бобева-Атанасова от издателство „Клевър бук” ще ни разкаже как се създава устойчив бизнес с детски продукти в България.

Мая Бобева-Атанасова от издателство Клевър бук създаде устойчив бизнес с детски продукти в България
Мая Бобева-Атанасова е партньор в издателство ,,Клевър бук‘‘, създадено преди 10 години. Активно участва както в управлението, така и в ежедневните задачи по подбор на съдържание, издаване на книги, детски карти за игра и други. Тя е майка на три деца и често техните истории може да срещнеш в блога на издателството.

За да е успешен един бизнес с детски продукти, на първо място той трябва да решава нечий проблем.

За изненада на своите създатели се оказва, че даденото издателство за детски книги успява да реши едновременно няколко проблема. По този начин натрупва сериозна аудитория от клиенти, които искат да закупят техните продукти.

Тогава можем ли да кажем, че бизнесът с детски продукти е с няколко различни таргет групи?

На първо място, естествено, това са децата, които искат да се забавляват и харесват картите и книжките за игра. Образователни и забавни, подходящи за игра в домашни условия или по време на пътуване и разходка с детски колички, тези продукти лесно попадат в графа „любими“.

В редовни и верни клиенти се превръщат и родителите, които искат да ги закупят, защото те повишават знанията и уменията на малчуганите. Същевременно децата са толкова увлечени в игрите с тях, че не се налага да им се обръща голямо внимание.

Като трета и то най-неочаквана, поне в началото, група клиенти се оказват учителите и преподаватели в различни учебни заведения. Те използват иновативните продукти на издателството, за да разнообразят учебните занятия.

Защо един бизнес с детски продукти трябва да създава постоянно нови продукти?

Различните бизнес ниши изискват създаването на продукти по различни причини. Независимо от индустрията обаче един бизнес трябва да се стреми да е различен, уникален и винаги интересен. Да дава добавена стойност на клиентите си и да се стреми да ги запази за по-дълго време.

Точно този свой опит споделя Мая, която разказва за начина на подбор на нови продукти и тяхната реализация. Освен това тя дава примери за различни активности, които всяка една компания може да използва, за да идентифицира нуждите на пазара и предостави нужните продукти – посещаване на изложения, нестандартни партньорства, различни онлайн и офлайн активности.

Социалните мрежи като средство за комуникация и продажби?

За много хора социалните мрежи са канал за получаване на информация и те не виждат в него потенциал за реклама или продажби. Това се поражда от факта, че са малко хората, истински разбиращи възможностите на Facebook, YouTube, Instagram и всички други познати у нас социални мрежи.

Не по-различно е и мнението на издателката, но малко след като започва да прави първите си кампании, тя вижда огромен потенциал и фокусира сериозен ресурс там. Тя дава и няколко много полезни съвета, които всеки може да приложи при развитието на своето дигитално присъствие:

  1. Избери типа съдържание, който ще ти е приятно да създаваш.
  2. Търси съдържание, от което да се вдъхновяваш.
  3. Създай стриктен план на публикациите си за един или няколко месеца напред.
  4. Действай и анализирай резултатите от всяко действие.

Повече за това как се създава устойчив бизнес с детски продукти в България ще разбереш във видеото:

Също по темата още сега разбери как да избереш най-подходящите за теб канали за дистрибуция?


Каналът на eCommerce Academy в YouTube си поставя за цел да срещне аудиторията си с активни представители на дигиталния бранш у нас. В него ще намериш множество интервюта със собственици на онлайн бизнес, дигитални агенции, разработчици, платформи, създатели на съдържание и много други.

 

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Никола Илчев

Никола Илчев има богат опит в собствени и чужди eCommerce проекти, както и значително влияние в развитието на екосистемата на електронните търговци в България. Основател на eCommerce Academy. Автор на книгата Add to Cart, която е компилация от най-добрите идеи и практически съвети на над 25 доказани експерти в онлайн търговията в България. Силно вярва, че всеки бизнес трябва да бъде дигитален и се стреми да предостави полезна информация и контакти на всеки, който е поел по пътя на онлайн продажбите.

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader