Интернет магазин как да създам, ако не мога да програмирам?

Имаш идея за Интернет магазин, уебсайт или мобилно приложение?

Ако и ти както много други мечтаеш да създадеш онлайн проект, но нямаш техническите умения – пред теб стой нелесната задача да разработиш софтуерен продукт.

В следната статия на Neftelimov.com ще ти разкрия какви са вариантите пред теб в този случай.

#1 Намери софтуерен специалист, който да ти направи желания Интернет магазин, и го покани за бизнес партньор с дял от компанията.

Това е най-добрата опция, но и най-трудно постижимата. За да успееш да убедиш добър програмист да се откаже от високо платена си работа и да се включи в твоят проект, ще се нуждаеш от повече от добра идея за Интернет магазин.

Опитай се:

  • да намериш клиенти или инвеститори;
  • да подготвиш добър маркетинг план;
  • да направиш скици на продукта преди да говориш с програмисти.

Ако си подготвил всички тези неща, преди да се свържеш с тях шансовете да ги убедиш да си сътрудничите са много по-големи и няма да те възприемат за аматьор, който иска да се възползва от техните умения.

#2 Друга популярна опция е да намериш фрийлансър, които да разработи началната версия на Интернет магазин.

Когато избираш фрийлансър, с който да работиш, е добре да следваш тези правила:

  • Не избирай най-евтиния фрийлансър. Ако цената, която предлага, е твърде добра, бъди скептичен. Най-често, когато чуеш ниска цена, окачвай зле написан код, които трудно ще се поддържа или индийски програмист. Двата варианта водят към един и същи резултат, а именно – лош продукт.
  • Разгледай обстойно портфолиото и проектите, които е разработил преди. Провери дали работят и изглеждат добре на различни устройства. Сравни дали има сходни проекти с твоята идея.
  • Тествай фрийлансъра с пробна задача, свързвана с проекта. Вместо веднага да възложиш основния проект, избери някоя малка част от проекта и виж дали програмистът ще успее да се справи с нея и в какъв срок.

Интернет магазин как да създам, ако не мога да програмирам

#3 При наличието на повече средства за Интернет магазин и нужда от бърза реализация, може да се обърнеш към софтуерна агенция.

Ако избереш да разработиш проекта чрез агенция, ще имаш на разположение цял екип от специалисти, което ще спомогне за бързата и успешна реализация на проекта. Все пак трябва добре да подбереш подходящото софтуерно студио, за да не останеш разочарован от крайния продукт.

Нещата, които да провериш, преди да избереш агенцията, с която ще работиш, са:

  • Разработвала ли е агенцията подобни продукти?
  • Разгледай обстойно портфолиото, като е добра идея да попиташ за описание на технологиите, с които са реализирали сайтовете или приложенията си.
  • Попитай за размера на екипа, който ще работи по твоя продукт и как управляват проектите си.

При етапа на проучване, ако нещо не ти хареса при дадена агенция, продължи нататък. Има множество добри софтуерни студия и не си притиснат да избереш конкретната опция, независимо колко настоятелна е отсрещната страна.

#4 Добър вариант е да наемеш програмист на постоянна работа.

Често този вариант е избягван от много предприемачи, но има голям потенциал. Ако проектът не е голям или сложен, един добър програмист е вероятно да се справи с него за няколко месеца. Същевременно няма да си дал голям дял от компанията или огромна сума за софтуерна агенция.

Наемайки служител на постоянен договор, ти го стимулираш да мисли в перспектива, а не като фрийлансър, които е тук до края на проекта. Да намериш добър програмист не е лесно, затова в Tech Hire се стремят да съберат най-добрите IT специалисти. Помисли какъв програмист ти трябва и посети techhire.bg

Началните стъпки при всеки нов проект са трудни и неясни, но се надяваме тези съвети да са ти от полза при създаването на твоя нов Интернет магазин или друга онлайн платформа.


Професионалист ли си?

Регистрирай се БЕЗПЛАТНО в Указател за професионалисти и достигни до повече потенциални клиенти!

Един проект на Neftelimov.com

Петър Нефтелимов

Основател на Profesionalisti.info. Застъпник на положителната журналистика в Uspelite.bg и блогър в Jamba.bg. Организатор на Run2Gether Bulgaria. Ментор в ABLE Mentor. Изучава биотехнологии в Софийския университет. Посланик на Balkans Everywhere.

Искаш нещо да кажеш?
 
Пиши ми.
 
Искаш нещо да кажеш?
+